עיטורי קוקטייל
עיטורי קוקטייל הם קישוטים המעטרים קוקטיילים כחלק מהאופי הצבעוני של הקוקטייל. העיטורים נועדו הן להוסיף צבע וצורה לקוקטייל, והן, כאשר מדובר בעיטורים אכילים, להוסיף טעם.
מקובל לעטר קוקטיילי רום בעיטורי פירות ובעיקר פירות טרופיים על מנת להוסיף טעמים מתוקים לקוקטייל. עיטורי טקילה מעוטרים לרוב בעיטורי פירות הדר - לימון ותפוז שנועדו להוסיף צבע צבעוני לקוקטייל השקוף וטעם חמצמץ. משקאות על בסיס ג'ין ווודקה מעוטרים בעיקר במאכלים בעלי טעמים חמוצים או חריפים (זיתים, בצלי פנינה) או לחלופין טעמים מתוקים של תפוז או דובדבן מסוכר. משקאות על בסיס ויסקי או ברנדי נהוג שלא לעטר - ובכל מקרה שלא להוסיף להם טעמים (העיטורים הם עיטורים לא אכילים).
עיטורים אכילים
עיטורים אלה, אף שנועדו בעיקר כקישוט, מהווים חלק בלתי נפרד מהקוקטייל ומוספים לקוקטייל כחלק ממכלול הטעמים המרכיבים אותו:
- דובדבנים מסוכרים
- זית (לרוב ממולא גמבה)
- בצלצלי פנינה
- לימון או ליים פרוס, או קליפת לימון
- עלי מנטה
- תפוז פרוס, או קליפת תפוז
- אננס
- כתר מלח גס או כתר סוכר הנדבק לשפת כוס הקוקטייל
- חסילון
עיטורים לא אכילים
עיטורים אלה משמשים לקישוט בלבד ואינם למאכל. העיטורים כוללים:
- חיות פלסטיק המוצמדות לקצה הכוס.
- שרשראות עשויות חרוזים - עיטורים אלה מקובלים בניו אורלינז במסגרת קרנבל המארדי גרא.
- מטריות קוקטייל עשויות נייר
- קשיות שתייה בעלות צורות יוצאות דופן או צבעים יוצאי דופן.
- דגלים
- עיטורים נוצצים
-
קוף קוקטייל
-
מטריית קוקטייל
-
קשית שתייה
-
עיטורים שונים
-
מקל מנצנץ שעליו דובדבן מסוכר וקשית שתייה
ראו גם
קישורים חיצוניים
קוקטיילים | ||
---|---|---|
סוגי קוקטיילים | קוקטייל יין • קוקטיילי שלהבת • קוקטיילי חנקן נוזלי • סאוור • פונץ' | |
ציוד וכלים לקוקטיילים | שייקר • כפית בר • מבחש • מסננת קוקטיילים • מגרסת קרח • ג'יגר | |
עיטורי קוקטייל | דובדבן מסוכר • מטריית קוקטייל • קשית שתייה | |
סירופים וציוד נוסף | מי סוכר • גרנדין • מכונת קפה • מסחטה • בלנדר | |
כוסות לקוקטיילים | כוס מרטיני • כוס אולד פאשנד • כוס ברנדי סניפטר • כוס הייבול • כוס יין • כוס מרגריטה • כוס קולינס • כוס שמפניה | |
אחר | בר • מסיבת קוקטייל • פליירינג • מוזג • איגוד הברמנים הבינלאומי • אנגוסטורה ביטרס • שמלת קוקטייל |