גרנדין
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
גרנדין (בצרפתית: Grenadine) הוא סירופ העשוי מרימונים וסוכר. הגרנדין מיוצר על ידי סחיטה וסינון הרימונים ובישול עם סוכר.
בצרפת משמש כיום השם "גרנדין" כשם כללי לסירופ. הוא מגיע בטעמים שונים, בעיקר של פירות יער כמו פטל, תות שדה וקסיס, וכן בטעם לימון. השימוש המקורי של סירופ גרנדין היה בערבוב עם מים על מנת לתת טעם למים. כיום משמש הגרנדין בקוקטיילים הן בשל צבעו העז והן עקב טעמו, וכן משום שהמשקל הסגולי שלו כבד מרוב המשקאות המרכיבים את הקוקטייל, דבר שגורם לשקיעתו בכוס וליצירה של פס אדום בתחתית הכוס.
ניתן כיום למצוא בשוק תחליפי גרנדין מלאכותיים שאינם מכילים פרי, אלא סירופ תירס וצבעי מאכל.
אטימולוגיה
מקור השם בצרפתית, שבה grenade פירושו "רימון".
קוקטיילים מפורסמים המכילים גרנדין
קישורים חיצוניים
קוקטיילים | ||
---|---|---|
סוגי קוקטיילים | קוקטייל יין • קוקטיילי שלהבת • קוקטיילי חנקן נוזלי • סאוור • פונץ' | |
ציוד וכלים לקוקטיילים | שייקר • כפית בר • מבחש • מסננת קוקטיילים • מגרסת קרח • ג'יגר | |
עיטורי קוקטייל | דובדבן מסוכר • מטריית קוקטייל • קשית שתייה | |
סירופים וציוד נוסף | מי סוכר • גרנדין • מכונת קפה • מסחטה • בלנדר | |
כוסות לקוקטיילים | כוס מרטיני • כוס אולד פאשנד • כוס ברנדי סניפטר • כוס הייבול • כוס יין • כוס מרגריטה • כוס קולינס • כוס שמפניה | |
אחר | בר • מסיבת קוקטייל • פליירינג • מוזג • איגוד הברמנים הבינלאומי • אנגוסטורה ביטרס • שמלת קוקטייל |