גרנדין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גרנדין

גרנדיןצרפתית: Grenadine) הוא סירופ העשוי מרימונים וסוכר. הגרנדין מיוצר על ידי סחיטה וסינון הרימונים ובישול עם סוכר.

בצרפת משמש כיום השם "גרנדין" כשם כללי לסירופ. הוא מגיע בטעמים שונים, בעיקר של פירות יער כמו פטל, תות שדה וקסיס, וכן בטעם לימון. השימוש המקורי של סירופ גרנדין היה בערבוב עם מים על מנת לתת טעם למים. כיום משמש הגרנדין בקוקטיילים הן בשל צבעו העז והן עקב טעמו, וכן משום שהמשקל הסגולי שלו כבד מרוב המשקאות המרכיבים את הקוקטייל, דבר שגורם לשקיעתו בכוס וליצירה של פס אדום בתחתית הכוס.

ניתן כיום למצוא בשוק תחליפי גרנדין מלאכותיים שאינם מכילים פרי, אלא סירופ תירס וצבעי מאכל.

אטימולוגיה

מקור השם בצרפתית, שבה grenade פירושו "רימון".

קוקטיילים מפורסמים המכילים גרנדין

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גרנדין בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0