נווה אביבים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נווה אביבים
נווה אביבים במבט מן האוויר
נווה אביבים במבט מן האוויר
מידע
עיר תל אביב-יפו
שטח 776 דונם
אוכלוסייה 12,304 (2,009)
שכונות נוספות בתל אביב-יפו
רחוב הרב אשי בנווה אביבים
בתי הכנסת בנווה אביבים - האשכנזי מימין והספרדי משמאל

נָווה אביבים היא שכונה השוכנת ברמת אביב שבצפון תל אביב-יפו. גבולות השכונה הם רחוב חיים לבנון ממזרח, שדרות קק"ל מצפון, דרך נמיר ממערב, ורחובות טאגור ואנדרסן מדרום.

השכונה משתרעת על פני כ-776 דונם, והשטח הבנוי בה הוא כ-526 דונם, המחולקים ל-5,120 יחידות דיור. השכונה מונה למעלה מ-12,000 איש, מהם כ-23% מעל גיל 65 (נתוני שנת 2009).[1]

יש הכוללים בשכונה שטח גדול בהרבה, המגיע עד רחוב איינשטיין בדרום, אך נווה אביבים משתרעת רק במחציתו הצפונית. מלוא השטח מכונה לעיתים "רמת אביב ב'", מכיוון שהוא שוכן בין "רמת אביב הישנה" (הידועה גם כ"רמת אביב א'" או כ"רמת אביב הירוקה") ובין רמת אביב ג'; אך זהו אינו שם רשמי. עיריית תל אביב מכנה בשם "רמת אביב ב'" את השכונה המשתרעת מצפון לרחוב איינשטיין עד לגבולות נווה אביבים, מצפון.

חלק מהשכונה נבנה על ידי חברת אדגר בבעלות מוניס רויטמן וגיגי פרס (אחיו של שמעון פרס, שניהם התגוררו בשכונה) וחלק על ידי חברת "נווה", שהעניקה לשכונה את שמה. הבניינים שנבנו על ידי "נווה" הם רבי קומות שבהם דירות גדולות ומרווחות, ובהם נמנים מבנים ברחובות רב אשי, רבינא, יהודה הנשיא, לויטן, פסטרנק. מבנים אלה תוכננו על ידי האדריכל זוכה פרס רוקח אהרון דורון. חברת אדגר בנתה את הבניינים הגבוהים של רחוב אופנהיימר, הבניניים הגבוהים של רחוב טאגור וכן את שורת הבניינים של רחוב לבנון (האוניברסיטה לשעבר). המגדלים של רחוב טאגור (40, 42, 44) היו חידוש בתל אביב - החניון התת-קרקעי הראשון בתל אביב למגדלי מגורים.

בתיה הראשונים של השכונה הוקמו באמצע שנות ה-60 של המאה ה-20 ברחובות לויטן ופסטרנק, אך עיקר השכונה הוקם במהלך שנות ה-70. בתיה האחרונים של השכונה הוקמו באמצע שנות ה-90 ברחוב טאגור וברחוב יהודה הנשיא.

בשכונה פועלים שני בתי כנסת אורתודוקסים ברחוב אופנהיימר - 'היכל חיים' הספרדי ו'נווה קודש' האשכנזי.

מבין תושביה המפורסמים של השכונה ניתן למנות את שמעון פרס ורעייתו סוניה פרס שהתגוררו ברחוב אופנהיימר. עם בחירתו לנשיא המדינה עבר שמעון פרס להתגורר בבית הנשיא שבירושלים. כמו כן, ברחוב רב אשי התגוררו יצחק רבין ורעייתו לאה עד סוף ימיהם.

אתרים בשכונה

בית מילמן - מעונות הסטודנטים של אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב - תצלום אוויר

מוסדות חינוכיים:

  • בית הספר היסודי ארזים
  • בית הספר היסודי ניצנים
  • בית הספר לילדים בעלי צרכים מיוחדים - יחדיו
  • שבט צופים "אביב"

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נווה אביבים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "נוה אביבים וסביבתה" עיריית תל אביב
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0