רחוב חיים לבנון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חיים לבנון
בניין נפתלי של הפקולטה למדעי החברה, אוניברסיטת תל אביב, מהבניינים הבולטים ברחוב
בניין נפתלי של הפקולטה למדעי החברה, אוניברסיטת תל אביב, מהבניינים הבולטים ברחוב
בניין נפתלי של הפקולטה למדעי החברה, אוניברסיטת תל אביב, מהבניינים הבולטים ברחוב
מידע כללי
על שם חיים לבנון, ראש העירייה השישי של תל אביב
מיקום
מדינה ישראל
ערים ראשיות תל אביב
רובע 1
שכונה שכונות עבר הירקון

רחוב חיים לבנון בתל אביב הוא רחוב ראשי בשכונת רמת אביב בצפון תל אביב. בעבר נקרא הרחוב רחוב האוניברסיטה (על שם אוניברסיטת תל אביב השוכנת לצדו), ובשנת 1986, לאחר מותו של ראש העיר השישי של תל אביב חיים לבנון אשר יזם את הקמת האוניברסיטה בשנות ה-50, נקרא הרחוב על שמו.

מבנה

הרחוב מתחיל בדרך נמיר במערב, משם מתעקל צפון מזרחה ומגיע עד שדרות קק"ל והכניסה לשכונת רמת אביב ג', שם הוא נמשך כרחוב רקנאטי.

צדו הדרומי-מזרחי של הרחוב מאוכלס רובו במוסדות ציבוריים. ממערב למזרח ואחר כך לצפון: מוזיאון ארץ ישראל, תזמורת צה"ל, מוזיאון הפלמ"ח, הוועדה לאנרגיה אטומית, בית הספר להנדסאים, מכון התקנים הישראלי, אוניברסיטת תל אביב (בפרט בניין נפתלי, כיכר אנטין ומרכז עלית לספורט). הקטע הצפוני של הרחוב, החל מפינת רחובות קלצ'קין/טאגור ועד פינת קק"ל משמש למגורים בלבד. צדו הצפוני-מערבי של הרחוב משמש כמעט כולו למגורים, ובהם גם מעונות סטודנטים של אוניברסיטת תל אביב.

בסמוך לקצהו המערבי של הרחוב נמצא תל קסילה - אתר ארכאולוגי המצוי בתוככי מוזיאון ארץ ישראל, שנחפר החל מ-1948. בתל נחשפו שרידים של עיר נמל פלשתית מהמאה ה-12 לפנה"ס ועיר פלשתית צפופה ושוקקת מהמאה ה-11 לפנה"ס.

חלקו הדרומי של הרחוב נסלל לאורך תוואי דרך היסטורית שבין הכפר הערבי שייח מוניס, אשר תושביו נמלטו ממנו במלחמת העצמאות, לבין יפו. דרך היסטורית זו, שלאורכה נסללו לימים רחוב זה ובעיקר חלקה הדרומי של דרך תל אביב-חיפה היה בתקופה העות'מאנית ותקופת המנדט ציר האורך המערבי ביותר בארץ ישראל שקישר בין יפו וחיפה.

בשנת 1974 שודרה בטלוויזיה החינוכית התוכנית "ידידי מרחוב האוניברסיטה" בהשתתפותה של נעמי שמר שגם כתבה בכל חודש שיר חדש לתוכנית[1].

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רחוב חיים לבנון בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24198045רחוב חיים לבנון