לוג'יה די קרארזי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוג'יה די קרארזי
Loggia dei Carraresi
חזית המבנה
חזית המבנה
חזית המבנה
אתר מורשת עולמית
מחזורי הפרסקו של פדובה מהמאה ה-14
Padua’s fourteenth-century fresco cycles
אתר מורשת עולמית
האתר הוכרז על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית תרבותי בשנת 2021, לפי קריטריונים 2
שטח האתר 73.4 דונם
שטח אזור החיץ 5,300 דונם
הערות שטח האתר כולל את פלאצו דלה רג'ונה ואת הבפטיסטריום של פדובה וביחד הם מהווים אחד מארבעת המתחמים של אתר המורשת
מידע כללי
סוג מבנה היסטורי, שריד אחרון מארמון קרארזי בפדובה
קואורדינטות 45°24′26″N 11°52′17″E / 45.40733022°N 11.871330°E / 45.40733022; 11.871330

לוג'יה די קרארזיאיטלקית: Loggia dei Carraresi) הוא בניין היסטורי בעיר פדובה בצפון-מזרח איטליה. המבנה, הממוקם ברחוב אקדמיה (via Accademia), מהווה את החלק האחרון ששרד של כל ארמון קרארזי, משכנם של בני משפחת דה קרארה, שליטי פדובה במאה ה-14. ביולי 2021 נכלל המבנה על ידי אונסק"ו בין אתרי המורשת העולמית כחלק מהאתר מחזורי הפרסקו של פדובה מהמאה ה-14.[1]

היסטוריה

מתחם הארמון, שנבנה בין השנים 1339 ו-1343, כלל ארמון מערבי (ישן) וארמון מזרחי, המחוברים זה לזה באמצעות בניין מרכזי וחצר פנימית גדולה, מקביל בערך לכיכר קפיטאניאטו (Piazza Capitaniato) של ימינו. מסלול ברוחב 3 מטרים שאפשר לנוע בו גם על גבי סוס, שנבנה בגובה על גבי קשתות המכונה "המעבורת אל החומות" (traghetto alle mura) התחיל מפלאצו די פוננטה (Palazzo di Ponente, שמו הרשמי של ארמון קרארזי), שחיבר את הארמון המלכותי לחומות העיר, הטירה ומגדל העוז שבה המכונה טורלונגה (Torlonga). זה אפשר לשליט תנועה קלה יותר, כמו גם אפשרות גדולה יותר להימלט במקרה של סכנה.

תיאור

מבחוץ

לאורך מאות שנים עבר מכלול הבניינים של הארמון המלכותי התדרדרות בלתי נמנעת עם הריסות ושינויים, וחזית הלוג'יה היא המבנה היחיד שנשאר כמעט שלם. המתאפיין בסדר כפול של תשעה עמודים דקים בשיש ורונה ורוד המסודר בשני מפלסים (לוג'יה כפולה), ליצירת שני פורטיקו חופפים עם גג בולט, הלוג'יה נבנתה בעיצובו של דומניקו דה פירנצה והוזמנה על ידי אוברטינו דה קרארה (Ubertino da Carrara) כדי "להיות מסוגל ללכת על הקרקע ומעל מוגן מפני הגשם".

פנים המבנה

המבנה כיום הוא משכנה של האגודה "האקדמיה למדעים, כתבים ואמנות על שם גלילאו" (Accademia Galileiana di Scienze, Lettere ed Arti). בחדרים שמאחור הלוג'יה יש את אולם הפגישות של האגודה "סאלה דלה אדוננצה", בעבר קפלה פרטית של משפחת קרארה, שהושלמה לפני 1354 כאשר הקיסר העתידי קרל הרביעי התארח במקום. במקום ישנם כמה ציורי קיר של גואריאנטו די ארפו (אנ'). מחזור ציורי הפרסקו מתאר בעיקר סצנות מספר בראשית: אדם וחוה, נח מבורך על ידי ה', שלושת המלאכים בבית אברהם ויוסף נמכר למדיינים, אבל גם מספרי התנ"ך האחרים, למשל דוד וגוליית ודניאל בגוב האריות. כולם לבושים בבגדים האופייניים למאה ה-14 על רקע בניינים מאותה תקופה. השפעת הצייר ג'וטו ניכרת בציורים שמשתמשים באמצעים שפיתח כדי לייצר פרספקטיבה.[2] התקרה הייתה מעוטרת בכחול בכוכבי זהב ובמרכזו היו מדליוני עץ המתארים את המדונה עם הילד ואת ארבעת האוונגליסטים (מתוכם שרדו המדונה ומתי, כיום במוזיאון של פדובה). חמישים פאנלים מצוירים עם ההיררכיות של המלאכים היו מסודרים בין הקירות והתקרה, שנשמרו בחלקם במוזיאון של פדובה. אגף של הלוג'יה נהרס בשנת 1877 על ידי האדריכל קמילו בויטו (אנ') לפנות מקום לבית ספר יסודי (Reggia Carrarese) הסמוך, לאחר כניסתו לתוקף של חוק קופינו מיום 15 ביולי 1877 בנושא חינוך יסודי חובה. במקום בו נמצא בית הספר היה גם בוסתן צמוד למעקות האכסדרה התחתונה.

הלוג'יה היא מה שנותר מפאלצו די פוננטה וכאמור היא כיום משכנה של האגודה "האקדמיה למדעים, כתבים ואמנות על שם גלילאו". בחדרים יש את המפה המפורסמת של פדובה שנעשתה בדיו וצבעי מים בספיה על ידי הקרטוגרף והאקדמאי ג'ובאני ואלה בשנת 1784, שהיה הראשון שהשתמש בחישובים טריגונומטרים לתוכניותיו ולתוכנית הראשונה של פדובה שנעשתה עם מדידות על פי קנה מידה. בתוך האולם הקדמי, אולם הציצה שבו המדליונים המכילים את שלטי האצולה של משפחת קרארה לסירוגין עם סמל המרכבה. וחדר המרכבות שבו נותר עיטור בד של ערבסקה מזויפת עם ציצות ומרכבות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לוג'יה די קרארזי בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
לוג'יה די קרארזי31981881