היכל העצמאות (ארצות הברית)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
היכל העצמאות

אתר מורשת עולמית
מבט מכיוון צפון על המבנה
מבט מכיוון צפון על המבנה
מבט מכיוון צפון על המבנה
האתר הוכרז על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית תרבותי בשנת 1979, לפי קריטריונים 6
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
מגדל הפעמון

היכל העצמאותאנגלית: Independence Hall) הוא מבנה לאומי הנמצא ברחוב הערמונים שבפילדלפיה אשר בפנסילבניה, בין הרחובות ה-5 וה-6. המבנה ידוע בעיקר בזכות היותו המקום שבו נערכו הדיונים על הכרזת העצמאות של ארצות הברית, שאף אומצה בו. בניית המבנה הסתיימה ב-1753 והוא נקרא בית מדינת פנסילבניה, כאשר ייעודו היה לשמש כמבנה שלטוני של פרובינציית פנסילבניה. הבניין הפך למקום המפגש של הקונגרס הקונטיננטלי השני. היכל העצמאות הוא המקום שבו חתמו על הכרזת העצמאות, תקנון הקונפדרציה וחוקת ארצות הברית. ההיכל הוא חלק מפארק העצמאות ההיסטורי הלאומי והוא הוכרז על ידי ארגון אונסק"ו כאתר מורשת עולמית ב-1979.

היכל העצמאות מצויר על הגב של שטר שערכו 100 דולרים ועל המטבע שערכו חצי דולר שהונפק לזכר ג'ון קנדי ולכבוד יום העצמאות המאתיים. חדר האספה מצויר על הגב של שטר שערכו שני דולרים, ומקור הציור הוא בציורו המפורסם של ג'ון טרמבל הנקרא הכרזת העצמאות.

תיאור

היכל העצמאות הוא בניין בעל גג רעפים אדום שנבנה בין השנים 1732 עד 1753 ותוכנן לפי הסגנון הג'ורג'יאני על ידי אנדרו המילטון ואדמונד וולי (שגם בנה את הבניין עצמו). הקמת הבניין אושרה על ידי המועצה המחוקקת של פנסילבניה הקולוניאלית וייעודו המקורי היה לשמש את ממשלת פנסילבניה הקולוניאלית כבית מדינה. שני בניינים מסופחים להיכל העצמאות: מזרחית לבניין נמצא היכל העיר הישן ומערבית נמצא היכל הקונגרס. שלושת הבניינים הללו נחשבים כבלוק אחד הידוע בשם כיכר העצמאות (ביחד עם היכל הפילוסופיה שהיה מקום המושב של החברה האמריקנית לפילוסופיה).

פעמון החירות

ערך מורחב – פעמון החירות

צריח ההיכל שכונה "מגדל הפעמון" היה האתר המקורי שבו נמצא פעמון החירות וכיום נמצא בו "פעמון המאה", שנבנה ב-1876 לכבוד יובל המאה להקמתה של ארצות הברית, בעוד שקודמו הועבר לבניין מעבר לרחוב בשם "מרכז פעמון החירות". ב-1976 ביקרה בפילדלפיה המלכה אליזבת השנייה והעניקה לאזרחי ארצות הברית העתק של פעמון המאה במתנה, אשר אף נוצק באותו בית היציקה כמו זה המקורי. פעמון שלישי זה תלוי כעת במגדל הפעמון המודרני הנמצא ברחוב 3 ליד היכל העצמאות.

הכרזת העצמאות והקונגרס הקונטיננטלי השני

הבניין שימש כמקום המפגש העיקרי של הקונגרס הקונטיננטלי השני בין השנים 1775 עד 1783. קונגרס זה היה גוף שהורכב מנציגי שלוש עשרה המושבות הבריטיות בצפון אמריקה. הכרזת העצמאות אושרה בבניין זה ב-4 ביולי 1776, וזאת אף על פי שההצבעה עצמה נערכה יומיים לפני כן וההכרזה הוקראה לציבור באזור שידוע כיום בשם כיכר העצמאות. מסמך היסטורי זה הצהיר על איחוד את המושבות שהכריזו על עצמן כעצמאיות וחופשיות משלטון הממלכה המאוחדת, והסביר את נסיבות הקמת המדינה החדשה. המאורעות ההיסטוריים הללו נחגגים כל שנה ביום העצמאות של ארצות הברית.

ב-14 ביוני 1775 מינה הקונגרס הקונטיננטלי את ג'ורג' וושינגטון למפקד צבאו. הקונגרס מינה את בנג'מין פרנקלין למזכיר הדואר הכללי של ארצות הברית שעמד בראש הגוף שעתיד היה להיות מחלקת הדואר של ארצות הברית.

במהלך ספטמבר 1777 פילדלפיה הייתה נתונה לכיבוש של הצבא הבריטי והקונגרס הקונטיננטלי נאלץ לנטוש את בית המדינה ולברוח ליורק שבפנסילבניה. הקונגרס חזר למשכנו ב-2 ביולי 1778 לאחר שהבריטים הונסו מהעיר.

חוקת ארצות הברית ובניין עיר הבירה פילדלפיה

ערך מורחב – חוקת ארצות הברית

בספטמבר 1786 התכנסו בבניין שליחים מטעם חמש מדינות על מנת לדון בתיקונים לתקנון הקונפדרציה שהיו אמורים לשפר את איכות המסחר. הם הזמינו נציגים מטעם כל המדינות להשתתף בכינוס בפילדלפיה על מנת לדון בשיפורים במנגנון הממשל הפדרלי. לאחר מספר דיונים אושרה ההצעה על ידי קונגרס הקונפדרציה ב-21 בפברואר 1787. שתים עשרה מדינות, מלבד רוד איילנד, קיבלו את ההזמנה ושלחו נציגים לוועידה שהתקיימה בהיכל העצמאות ביוני 1787.

בהחלטה שקראה לכינוס הוועידה נכתב שמטרתה היא להציע שיפורים לתקנון, אולם בוועידה הוחלט להציע חוקה חדשה לחלוטין. בוועידת פילדלפיה הוחלט שהדיונים יהיו חשאיים ושחלונות הבניין יהיו סגורים למרות הקיץ החם. תוצאת הוועידה הזאת הייתה הקמת מנגנון ממשלתי חדש לחלוטין. ב-17 בספטמבר 1787 הושלם ניסוחה של החוקה והיא נכנסה לתוקף ב-4 במרץ 1789, אך מושבו של הקונגרס החדש היה ההיכל הפדרלי אשר בניו יורק.

ב-1790 חזר הקונגרס לפילדלפיה אך לא להיכל העצמאות, אלא להיכל הקונגרס, הנמצא במרחק קצר מהיכל העצמאות. פילדלפיה נותרה מקום המושב של הממשלה הפדרלית עד 1800, כאשר וושינגטון הבירה הפכה למקום המושב הקבוע של הממשלה. במהלך התקופה הזאת היכל העצמאות שימש כבניין הקפיטול והכיל בתוכו משרדי ממשל ביצועיים.

מאורעות עיקריים החל מתחילת המאה ה-20

פעמון החירות המקורי במשכנו הנוכחי מול היכל העצמאות

ב-18 באוקטובר 1918 הכריז תומאס מסריק על עצמאותה של צ'כוסלובקיה כשהוא עומד על המדרגות המובילות לבניין.

ב-1948 בוצע ארגון מחדש של פנים הבניין כך שהוא נראה כפי שהיה בעבר. באותה שנה החליט הקונגרס להכריז על המקום כעל פארק העצמאות ההיסטורי הלאומי על מנת לשמר את המאפיינים ההיסטוריים הקשורים למהפכה האמריקנית. הפארק הלאומי כלל את היכל העצמאות עצמו והכיכר הסמוכה לו כמו גם מבנים אחרים באזור בעלי קשר הדוק לקום המדינה. עמל המשחזרים על היכל העצמאות היה ברבות הימים לתקן עבור שימור היסטורי לאתרים אחרים בארצות הברית וכן הוביל להאצת השחזור של פילדלפיה הישנה. האתר מנוהל על ידי שירות הפארקים הלאומיים של ארצות הברית.

היכל העצמאות משמש לאחרונה כבמה להפגנות בגלל הסמליות שלו מבחינה היסטורית[1] כמקום תמיכה לתנועות הדוגלות בדמוקרטיה וזכויות אזרח. היכל העצמאות ופעמון החירות נמצאים תחת מעטה אבטחה הכולל בידוק ביטחוני בכניסה[2].

לאחר פיגועי 11 בספטמבר, וכחלק מהמאמץ של המחלקה לביטחון המולדת להגן על אתרים היסטוריים, הוגבלה התנועה מסביב להיכל וקניון אשר הוקם בסמוך לו באמצעות מחסומים ושוטרים. ב-2006 הציע שירות הפארקים לבנות גדר בטיחות ברוחב 2 מטרים מסביב להיכל ובכך לחצות את כיכר העצמאות. תוכנית זו נתקלה בהתנגדות עזה מצד פקידי עיריית פילדלפיה, מושל פנסילבניה אד רנדל והסנאטור ארלן ספקטר[3]. החל מינואר 2007 שירות הפארקים החל בתהליך של שיפור המצב סביב הפארק בכך שהקטין את גודל הגדר לטובת מחסומים ניידים, וזאת בנוסף להסרת חלק מהמחסומים שנועדו למנוע תנועה של הולכי רגל ומבקרים[4][5].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא היכל העצמאות בוויקישיתוף

הערות שוליים