גלריית דגלי אירופה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רשימה זו כוללת את הדגלים שבהם נעשה שימוש באירופה לפי קטגוריות ולפי סדר הא'-ב':

דגלים בינלאומיים

דגל תאריך אימוץ שימוש תיאור
28 ביוני 2011 דגל הארגון לשיתוף פעולה אסלאמי הדגל לבן, עם סמל הארגון במרכזו. הסמל מורכב מסהר ירוק החובק גלובוס, שבמרכזו אבן הכעבה.
26 במאי 1986 דגל האיחוד האירופי דגל כחול בעל מטען של 12 כוכבי זהב מחומשים המסודרים במעגל.
1957/1958 דגל האיחוד הכלכלי של אזור הבנלוקס שילוב אלמנטים מדגלי שלוש המדינות המרכיבות את האיחוד: בלגיה, הולנד ולוקסמבורג
שנות ה-90 דגל הסכם הסחר החופשי בין מדינות מרכז אירופה
2015 דגל הוועדה המרכזית לניווט השיט על הריין
19 בינואר 1996 דגל חבר המדינות
1984 דגל המועצה הנורדית
1967 דגל לה פרנקופוני
14 באוקטובר 1953 דגל נאט"ו רקע כחול (פנטון 280) ובמרכזו מוטענת שושנת רוחות לבנה, עיגול לבן סביבה וארבעה קווים לבנים היוצאים ממנה.

דגלי לאומים וקבוצות אתניות

דגל תאריך אימוץ שימוש תיאור
15 באוגוסט 1986 דגל האומה הלאפית (סאמים)
1971 דגל הצוענים ארבעת הצבעים שבדגל (אדום, ירוק, צהוב וכחול) ידועים כצבעי הלאפים הלאומיים, נבחרו מכיוון שהופיעו בשכיחות על גאקטי, בגד לאפי מסורתי. על העיגול, כפי שמופיע על תופי השמאנים הלאפים.
1842 דגל הסורבים טריקולור בצבעי הלאומיות הכלל-סלאבית, מורכב משלושה פסים אופקיים: כחול (למעלה), אדום (במרכז) ולבן (למטה).

דגלי מדינות עצמאיות

דגל תאריך אימוץ שימוש תיאור
19181938

1945

דגל אוסטריה
(ראו גם: גלריית דגלי מדינות אוסטריה)
דגל אוסטריה הוא דגל בעיצוב טריבנד אופקי המורכב משלושה פסים בצבע אדום, לבן ואדום. הדגל אומץ על ידי פרידריך השני מבבנברג, שהיה דוכס אוסטריה במאה ה-13.
28 בינואר 1992 דגל אוקראינה דגל אוקראינה מורכב משני פסים אופקיים מאוזנים בצבעים תכלת וצהוב. הצבעים הם הצבעים הלאומיים של אוקראינה וצבעי סמל גליציה, שתוארו לראשונה בקרב גרונוולד.
5 בפברואר 1991 דגל אזרבייג'ן דגל אזרבייג'ן הוא טריקולור המורכב משלושה פסים אופקיים בצבעים כחול, אדום וירוק. על הדגל מטען סהר וכוכב בעל שמונה קודקודים בצבע לבן נמצאים במרכז הפס האדום. שמונת הקודקודים של הכוכב מייצגים את שמונה האותיות שמרכיבות את השם אזרבייג'ן בשפה הערבית. הפס הכחול הוא הפס של הטורקים, הירוק מייצג את האסלאם והאדום מייצג קדמה. לפי טענה אחרת הפס הכחול מייצג את השמים, הירוק את האדמה והאדום את החירות.
1 בינואר 1948 דגל איטליה
(ראו גם: גלריית דגלי איטליה)
דגל איטליה הוא טריקולור המורכב משלושה פסי צבע אנכיים השווים ברוחבם בצבעי ירוק, לבן ואדום.
17 ביוני 1944 דגל איסלנד דגל איסלנד מבוסס על הדגל הנורווגי שצבעיו הפוכים (כחול במקום אדום ואדום במקום כחול).
1937 דגל אירלנד
(ראו גם: גלריית דגלי אירלנד)
דגל אירלנד הוא טריקולור אנכי בצבעי ירוק, לבן וכתום. אף על פי שאין לדגל סמליות רשמית, על פי המסורת הצבע הירוק מסמל את המסורת הלאומית האירית, הכתום את תומכיו של ויליאם, נסיך אורנז' והלבן את השלום ואת הדו-קיום ביניהם.
7 באפריל 1992 דגל אלבניה דגל אלבניה הוא אדום ובמרכזו מופיע עיט דו-ראשי בצבע שחור, בהתאם למשמעות שם המדינה - "ארץ העיטים". מדינות אלבניות קודמות כמו ממלכת אלבניה והמדינה הקומוניסטית שקמה לאחר מלחמת העולם השנייה השתמשו בדגל דומה, כשהראשונה הציגה גם את "הקסדה של סקאנדרבג" מעל העיט והשנייה כוכב אדום בעל שוליים צהובים. הרקע האדום מסמל את הדם שנשפך במאבק על העצמאות.
27 באוגוסט 1971 דגל אנדורה דגל אנדורה הוא טריקולור בצבעים כחול, צהוב ואדום, עם סמל אנדורה במרכז.

הדגל מבוסס על דגלי צרפת וספרד, שתי המדינות המגינות על המדינה הזעירה שברכס הפירנאים. העיצוב של הפסים האנכיים נובע מהדגל הצרפתי,כמו כן הכחול והאדום. הצהוב והאדום לקוחים מדגל ספרד. המוטו הרשום בתחתית סמל המדינה הוא "Virtus Unita Fortior" שפירושו "כוח מאוחד חזק יותר".

21 בנובמבר 1918
7 באוגוסט 1990
דגל אסטוניה דגל אסטוניה הוא טריקולור המורכב משלושה פסים אופקיים: כחול, שחור ולבן.
24 באוגוסט 1990 דגל ארמניה דגל ארמניה הוא טריקולור המורכב משלושה פסים אופקיים בצבעים אדום, כחול וכתום. האדום מסמל את הדם הארמני שנשפך בהגנתם על מדינתם, הכתום מסמל את האדמה הפורייה של האומה, והכחול מסמל את השמים.
1991 דגל בולגריה דגל בולגריה הוא טריקולור המורכב משלושה פסים אופקיים, לבן, ירוק ואדום. הלבן והאדום מקורם בדגל רוסיה, הירוק החליף את הכחול בשל העובדה שבולגריה התפתחה כארץ חקלאית לאחר קבלת העצמאות.

הצבע הלבן מסמל את השלום, הירוק את פוריותה של בולגריה והאדום את עוז רוחו של עמה.

4 בפברואר 1998 דגל בוסניה והרצגובינה דגל בוסניה והרצגובינה מורכב מפס אנכי רחב בצבע כחול בצד המתנפנף כאשר משולש שווה-שוקיים בצבע צהוב תוחם את הפס החל מראש הדגל. שאר הדגל הוא באותו גוון כחול מלבד שבעה כוכבים בני חמישה קודקודים בצבע לבן ועוד שני חצאי כוכבים למעלה ולמטה, כל זאת לאורך בסיס המשולש.
7 ביוני 1995 דגל בלארוס דגל בלארוס הוא אדום וירוק, ובעל דוגמה דקורטיבית בצד שמאל שהיא דוגמה בלארוסית מסורתית. הצבע האדום אמור לסמל את דמם של מגיני בלארוס. הירוק מסמל את היערות שבמדינה.
23 בינואר 1831 דגל בלגיה
(ראו גם: גלריית דגלי בלגיה)
דגל בלגיה מורכב מצבעי דוכסות בראבנט ההיסטורית אשר שכנה בשטחי הממלכה - שחור, צהוב ואדום, מסודרים בצורת טריקולור אנכי על פי עיצובו של דגל צרפת.
14 בינואר 2004 דגל גאורגיה דגל גאורגיה שימש את הממלכה הגאורגית המאוחדת בימי הביניים ושימש גם כסמל הרשמי של מפלגת התנועה הלאומית המאוחדת של גאורגיה.
22 במאי 1949 דגל גרמניה
(ראו גם: גלריית דגלי גרמניה)
דגל גרמניה הוא טריקולור אופקי המורכב משלושה פסים אופקיים ושווים ברוחבם בצבעיה הלאומיים של גרמניה: שחור, אדום וזהב.
המאה ה-14 דגל דנמרק דגל דנמרק הוא דגל צלב נורדי אדום ובתוכו צלב לבן הנמתח עד לקצות הדגל. העיצוב בצורת צלב אומץ מאוחר יותר על ידי מדינות נורדיות נוספות: שוודיה, נורווגיה, פינלנד ואיסלנד, וכן על ידי שתי הטריטוריות האוטונומיות בסקנדינביה: איי פארו ואולנד, כמו גם איי שטלנד ואיי אורקני הסקוטיים.
19 בפברואר 1937 דגל הולנד דגל הולנד הוא טריקולור בעל שלושת הפסים האופקיים בצבעים אדום, לבן וכחול
7 ביוני 1929 דגל הוותיקן דגל קריית הוותיקן מורכב משני פסים אנכיים בצבע צהוב ולבן, מוטען במפתחות פטרוס ה"קדוש" מוצלבים והמצנפת האפיפיורית במרכז הפס הלבן.
1848 דגל הונגריה דגל הונגריה הוא טריקולור מאוזן בצבעים אדום, לבן וירוק. האדום מסמל כוח, הלבן מסמל נאמנות והירוק מסמל תקווה.
1 בינואר 1801 דגל הממלכה המאוחדת
(ראו גם: גלריית דגלי הממלכה המאוחדת)
דגל הממלכה המאוחדת מורכב משילוב של שלושה צלבים, המונחים זה על גבי זה: צלב ג'ורג' ה"קדוש", פטרונה של אנגליה, בצבע אדום על רקע לבן; צלב פטריק ה"קדוש", פטרונה של אירלנד, צלב אלכסוני אדום; וצלב אנדרו ה"קדוש", פטרונה של סקוטלנד, צלב אלכסוני לבן על רקע כחול.
1844 דגל טורקיה מקורו של דגל טורקיה בדגל האימפריה העות'מאנית, וסמליו הם סמלים המזוהים עם טורקיה והאימפריה העות'מאנית כבר מאות בשנים. הצבע האדום הוא צבעה של טורקיה. הסהר והכוכב, שהם סמלים מוסלמיים, היו בשימוש כבר לפני שנים באסיה הקטנה, גם לפני עליית האסלאם.
22 בדצמבר 1978 דגל יוון דגל יוון מורכב מתשעה פסים אופקיים שווים בצבעי כחול ולבן לסירוגין. בפינה העליונה בצד התורן ישנו ריבוע כחול (קנטון) ובתוכו צלב לבן.
23 ביוני 1972 דגל לוקסמבורג דגל לוקסמבורג הוא טריקולור המורכב משלושה פסים מאוזנים שווים בצבעי אדום, לבן ותכלת. הוא דומה לדגל הולנד, שצבעו הכחול כהה יותר והוא גם קצר יותר.
27 בפברואר 1990 דגל לטביה דגל לטביה הוא טריבנד בצבעים אדום ולבן.
20 במרץ 1989 דגל ליטא דגל ליטא הוא טריקולור אופקי של צהוב, ירוק ואדום.
24 ביוני 1937 דגל ליכטנשטיין דגל ליכטנשטיין מורכב משני פסים אופקיים בצבעים כחול (למעלה) ואדום, עם כתר מוזהב בצד התורן של הפס הכחול.
27 באפריל 1990 דגל מולדובה דגל] מולדובה הוא טריקולור בצבעים כחול, צהוב ואדום. במרכזו מופיע סמל מולדובה (עיט אוחז במגן עם תמונה של שור הבר האירופי), כדי שלא יהיה זהה לטריקולור הרומני שמשתמש באותם צבעים.
4 באפריל 1881 דגל מונקו דגל מונקו מורכב משני פסים אופקיים בצבע אדום ולבן. בדומה לדגל אינדונזיה, שהוא ארוך יותר, ודגל פולין, שבו הלבן נמצא למעלה והאדום למטה.
12 ביולי 2004 דגל מונטנגרו דגל מונטנגרו הוא אדום ועליו סמל מונטנגרו, עיט דו-ראשי. למרות שבאיור יש לדגל שפה צהובה, בפועל מדובר באימרה זהובה שלעיתים מתווספת לדגל, ואין לו שוליים סביב למשטח האדום.
21 בספטמבר 1964 דגל מלטה דגל מלטה הוא דגל דו-צבעי, המורכב משני פסים אנכיים: לבן בצד השמאלי ואדום בצד הימני. בקנטון הדגל (הפינה השמאלית העליונה) מתנוסס צלב ג'ורג' (ממוסגר בקו אדום) - אות כבוד שהוענק לכל האוכלוסייה המלטזית על גבורתם ואבירותם במהלך מלחמת העולם השנייה.
5 באוקטובר 1995 דגל מקדוניה הצפונית דגל מקדוניה הצפונית מורכב משמש עולה צהובה ממנה יוצאות שמונה קרניים לקצוות הדגל, על רקע אדום. הדגל מסמל את "השמש החדשה של החופש", כפי שמופיע בהמנון מקדוניה הצפונית.
13 ביולי 1821 דגל נורווגיה דגל נורווגיה הוא צלב נורדי המורכב מצלב כחול מוקף בתוך צלב לבן, על רקע אדום.
27 ביוני 1991 דגל סלובניה דגל סלובניה הוא טריקולור המורכב משלושה פסים אופקיים בצבעי הלאומיות הכלל-סלאבית: לבן, כחול ואדום, כשסמל סלובניה ממוקם בקנטון (הפינה השמאלית העליונה), על רקע הפסים הלבנים והכחולים.
1 בינואר 1992 דגל סלובקיה דגל סלובקיה הוא דגל טריקולור הכולל את צבעי הלאומיות הכלל-סלאבית: אדום, לבן וכחול כשסמל סלובקיה ממוקם בקנטון (הפינה השמאלית העליונה), על רקע הפסים הלבנים והכחולים.
6 באפריל 1862 דגל סן מרינו דגל סן מרינו מורכב משני פסים אופקיים שווים בצבעים לבן ותכלת, ובמרכזו סמל המדינה. הסמל מורכב ממגן ועליו שלושה מגדלים או מצודות על שלוש פסגות, שמצידיו זר, מעליו כתר, ומתחתיו מגילה שבה כתובה המלה LIBERTAS (חירות).
6 בדצמבר 1978 דגל ספרד
(ראו גם: גלריית דגלי ספרד)
דגל ספרד הוא טריבנד בצבעים אדום וצהוב, כאשר סדר הפסים הוא אדום, צהוב אדום. הפס האמצעי הצהוב כפול בעוביו מהפסים האדומים - מאפיין ייחודי, בשם פס ספרדי, שהבדיל את דגל ספרד משאר הדגלים האירופים, ונועד להקל את הזיהוי של ספינות ספרד מרחוק. בצדו השמאלי של הפס הצהוב מוטען סמל ספרד.
16 באוגוסט 2004 דגל סרביה דגל סרביה הוא טריקולור בצבעי הלאומיות הכלל-סלאבית. הוא מורכב משלושה פסים אופקיים בצבעים אדום, כחול ולבן.
1919 דגל פולין ביקולור בצבעים אדום ולבן.
30 ביוני 1911 דגל פורטוגל דגל פורטוגל הוא מלבן בצבעים ירוק ואדום. במרכז קו החלוקה נמצא סמל המורכב מאצטרולב כדורי ובתוכו מגן פורטוגלי מסורתי.
1918 דגל פינלנד דגל פינלנד מורכב מצלב סקנדינבי תכול על גבי רקע לבן.
30 במרץ 1920 דגל צ'כיה דגל הרפובליקה הצ'כית מכיל את שלושת צבעי הלאומיות הכלל-סלאבית: אדום, כחול ולבן.
15 בפברואר 1794 דגל צרפת דגל צרפת טריקולור אנכי בצבעים כחול, לבן ואדום.
4 ביוני 1992 דגל קזחסטן דגל קזחסטן מורכב מרקע בצבע כחול בהיר, ועליו עיט ערבות מוזהב פורש כנפיים מתחת לשמש מוזהבת עם 32 קרני-שמש במרכז. בנוסף מופיעה תבנית-קישוט דמוית רשת בצד השמאלי של הדגל.
16 באוגוסט 1960 דגל קפריסין דגל קפריסין מציג מפה של האי, ושני ענפי זית (סמל השלום) תחתיו על רקע לבן. מעצבי הדגל נמנעו במכוון משימוש בכחול ואדום (הצבעים של דגלי יוון וטורקיה), במטרה שלא לגרום למתח מיותר בין שני העמים המתגוררים באי. המפה בדגל בצבע נחושת המסמל את שכבת הנחושת והעופרת הנמצאים על האי (בעיקר בצורת מינרל, שצבעו צהוב).
21 בדצמבר 1990 דגל קרואטיה דגל קרואטיה הוא טריקולור בצבעים אדום, לבן וכחול. באמצעו מופיע סמל קרואטיה.
27 בדצמבר 1989 דגל רומניה דגל רומניה הוא טריקולור המורכב משלושה פסים אנכיים בצבעים כחול (צד התורן), צהוב ואדום. הצבעים אמורים לייצג את הצבעים המסורתיים של שתי נסיכויות שהרכיבו את רומניה בראשיתה - כחול וצהוב המייצגים את נסיכות ולאכיה (מונטניה), ואדום וצהוב המייצגים את נסיכות מולדובה.
7 במאי 1883

21 באוגוסט 1991

דגל רוסיה דגל רוסיה טריקולור בצבעי הלאומיות הכלל-סלאבית. הוא מורכב משלושה פסים אופקיים, לבן למעלה, כחול במרכז ואדום למטה.
22 ביוני 1906 דגל שוודיה דגל שוודיה הוא צלב נורדי צהוב על רקע כחול.
1841 דגל שווייץ
(ראו גם: גלריית דגלי הקנטונים של שווייץ)
דגל שווייץ הוא ריבוע אדום שבמרכזו צלב יווני - צלב שווה זרועות - בצבע לבן. כל זרוע של הצלב ארוכה ב-1/6 מרוחבה.

דגלי מדינות מוכרות חלקית או שאינן מוכרות

דגל תאריך אימוץ שימוש מדינה טוענת תיאור
1991 דגל אבחזיה גאורגיה בריבוע האדום, היד הפתוחה מייצגת את הלאומיות האבחזית. שבעת הכוכבים מעל היד מייצגים את שבע הנפות של אבחזיה.
31 באוקטובר 1995 דגל גגאוזיה מולדובה
30 במרץ 1992 דגל דרום אוסטיה גאורגיה
25 ביולי 2000 דגל טרנסניסטריה מולדובה גרסה של דגל הרפובליקה הסובייטית הסוציאליסטית האוטונומית מולדובה.
2 ביוני 1992 דגל נגורנו קרבאך אזרבייג'ן, ארמניה טריקולור המורכב משלושה פסים אופקיים בצבעים אדום, כחול וכתום, בדומה לדגל ארמניה. הטריקולור מוטען בדוגמה משוננת בצבע לבן המסמלת את ההפרדה של נגרונו קרבאך מהמולדת, ארמניה\ והשאיפה להתאחד עמה.
17 בפברואר 2008 דגל קוסובו סרביה כולל שישה כוכבים לבנים המעוצבים בקשת מעל מפה זהובה של קוסובו על רקע כחול. ששת הכוכבים מסמלים את הקבוצות האתניות העיקריות במדינה. העיצוב מזכיר בצבעיו ובעיצובו את דגל בוסניה והרצגובינה. עוצב בהשראת דגלי האו"ם והאיחוד האירופי.
7 במרץ 1984 דגל צפון קפריסין קפריסין הדגל מהווה למעשה היפוך צבעיו של דגל טורקיה - סהר אדום על רקע לבן, בתוספת שני פסים אדומים מאוזנים בראשו ובתחתיתו.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גלריית דגלי אירופה בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31597140גלריית דגלי אירופה