ליקוטי הלכות
ליקוטי הלכות היא סדרת ספרים בת שמונה כרכים, שחיבר רבי נתן שטרנהרץ, והוא אחד הספרים המרכזיים ביותר בחסידות ברסלב, הספר מרחיב לבאר את שיטתו ותורותיו של רבי נחמן מברסלב בספרו ליקוטי מוהר"ן בעיקר[1], ומקשרת בינן לבין ההלכות שבשולחן ערוך של רבי יוסף קארו.
הסעיפים של כל פרק לא נכתבו על פי סדר רצוף, אלא קודם נכתבו כל סעיפי א' של כל הספר, אחר כך סעיפי ב' וכן הלאה. ומשום כך הסעיפים המאוחרים (סעיפי ד' - ו') הם לרוב ארוכים יותר. כמו שאר הספרים שכתב ר' נתן בשם רבו, גם כאן הכל נעשה לפי הדרכתו וכציווי שיכתוב לאחר מיתת הרב.
מהדורות הספר
מכמה סיבות (חוסר תקציב, כמות החומר ואיסור על הדפסת ספרי חסידות ברוסיה), לא הודפס הספר בחייו של רבי נתן - חוץ מהחלק הראשון שהודפס על ידי רבי נחמן מטולטשין בבית הדפוס ביאס. במהלך השנים הודפסו גם שאר הכרכים, ובמשך עשרות שנים היו מהדורות אלו המהדורות היחידות של כרכי הספר.
בשנות ה-60 של המאה ה-20 הודפסה מהדורה חדשה של הספר על ידי משה אריה רוזנטל, שהייתה המהדורה הראשונה בה נסדרו כל כרכי הספר ביחד, ובכתב מרובע.
בשנת 2005 הודפס הספר בסדר חדש עם ניקוד, תוך שמירה על העימוד הישן של הספר.
ספרים מהתנ"ך עם פירוש ליקוטי הלכות
בשנת 2006 (תשס"ו) יצאה סדרת חומשי התורה עם צירוף של פרקים מליקוטי הלכות הקשורים לכל פרשת שבוע. בצרוף לפירושו של רש"י, תרגום אונקלוס ופירוש בעל הטורים.
בשנת 2008 (תשס"ח),יצא לאור ספר תהילים עם פירושים על הפסוקים מליקוטי הלכות.
בשנת 2011 (תשע"א), יצא לאור ספר שיר השירים עם פירושים על הפסוקים מליקוטי הלכות.
יצירות המשך
על פי אותו עיקרון של ר' נתן שחיבר בין השולחן ערוך לבין התורות בליקוטי מוהר"ן, כתב תלמידו של ר' נתן, ר' אפרים ב"ר נפתלי, את הספר "ליקוטי אבן", ובו דרושים הדומים בסגנונם לספר ליקוטי הלכות. הספר נדפס בירושלים בפעם הראשונה בשנת תרמ"ב על ידי המחבר בעילום שם (המילה אבן מרמזת לשמו בראשי תיבות). בשנת תשכ"ב הודפס בשנית במהדורה מתוקנת על ידי ר' גדליהו אהרן קניג ביחד עם הספר "תפילות הבוקר", ובשנת תשע"ג בשלישית בהוצאת "שפת הנחל" במהדורה מנוקדת, הכוללת אף היא את הספר תפילות הבוקר מאותו מחבר.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ציטוטים בוויקיציטוט: ליקוטי הלכות |
טקסט בוויקיטקסט: ליקוטי הלכות |
- ^ הקדמת המחבר לספר