יחסי החוץ של ג'מייקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דגל ג'מייקה

יחסי החוץ של ג'מייקהאנגלית: Foreign relations of Jamaica) כוללים יחסים בינלאומיים עם רוב מדינות העולם ואין לה סכסוכים בינלאומיים.

ג'מייקה חברה בארגונים בינלאומיים רבים ובין היתר באומות המאוחדות, בארגון מדינות אמריקה, בחבר העמים הבריטי ובG77. ג'מייקה כיהנה פעמיים למשך שנתיים כל פעם כחברה במועצת הביטחון של האומות המאוחדות בשנים 80–1978 ו-2000–2001.

היסטורית, ג'מייקה בעלת קשרים קרובים עם השלטון הבריטי. לאחר התמורות שחלו בעולם במאה האחרונה, ג'מייקה כיום בעיקר מושפעת כלכלית ותרבותית מארצות הברית. עיקר הקשרים התרבותיים של ג'מייקה הם עם המדינות הקריביות דוברות האנגלית החברות בהקהילייה הקריבית ובארגון המדינות הקריביות (אנ').

יחסים בילטרליים

מדינות בעלות יחסי דיפלומטיה עם ג'מייקה
מדינה תאריך כינון היחסים הערות
ארמניהארמניה ארמניה 1995
ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית ארצות הברית שומרת על יחסים קרובים - כלכלים ותרבותיים - עם ג'מייקה. שנת 1992 ביקר ראש ממשלת ג'מייקה פ. ג'. פטרסון ביקר בארצות הברית. בשנת 2001 נפגש הנשיא פטרסון עם נשיא ארצות הברית ג'ורג' ווקר בוש. בשנת 2015 ביקר נשיא ארצות הברית ברק אובמה בג'מייקה.
ארצות הברית היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ג'מייקה ובשנת 2005 העבירו הצדדים אחת לשנייה סחורות בשווי של 2 ביליון דולר. ג'מייקה היא יעד תיירות פופולרי לאמריקאים, ובשנת 2006 ביקרו יותר מ-1.2 מיליון אמריקאים בג'מייקה.
בליזבליז בליז 1995 שתי המדינות חברות מלאות בארגון מדינות אמריקה ובקהילייה הקריבית.
ברזילברזיל ברזיל 1962 שתי המדינות חברות בקבוצת ה-15 (אנ').
בריטניהבריטניה בריטניה מבחינת בריטניה, ג'מייקה היא מדינת הייצוא השלישית הכי גדולה לקריביים לאחר פוארטו ריקו וטרינידד וטובגו. בשנת 2010 נאמד הייצוא הבריטי לג'מייקה ב-68.4 מיליון ליש"ט - עליה של 48% מהשנה הקודמת.
גאנהגאנה גאנה 5 בספטמבר 1973
גינאהגינאה גינאה 26 במאי 1996 שתי המדינות חברות מלאות בארגון מדינות אמריקה ובקהילייה הקריבית.
דרום קוריאהדרום קוריאה דרום קוריאה 13 באוקטובר 1962 שתי המדינות מפעילות שגרירות אחת אצל השנייה.
האיטיהאיטי האיטי
ערך מורחב – יחסי ג'מייקה–האיטי

להאיטי ישנה שגרירות בקינגסטון, ולג'מייקה יש קונסול כבוד בפורט-או-פרנס. בשנת 2004 ביקר נשיא האיטי רנה פרבל (אנ') במשך 4 ימים בג'מייקה. במסיבת עיתונאים שנערכה באותו ביקור, הכריזה ראש ממשלת ג'מייקה פורשיה סימפסון-מילר שיחתם הסכם סחר בין המדינות.
הודוהודו הודו 1981
ערך מורחב – יחסי ג'מייקה–הודו

היחסים בין ג'מייקה להודו מתבטאים בלבביות וידידותיות כתוצאה מקשרים תרבותיים ופוליטיים שמקורם בשלטון הבריטי שעברו שתי המדיניות, כגון חברות בחבר העמים הבריטי, דמוקרטיה פרלמנטרית, השפה האנגלית וקריקט.
שתי המדינות חברות בארגון המדינות הבלתי-מזדהות, וג'מייקה תומכת במועמדותה של הודו לחברות קבועה במועצת הביטחון של האו"ם. הודו מציבה נציב עליון בקינסטון, ולג'מייקה מפעילה קונסוליה בניו דלהי.
הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין הרפובליקה העממית של סין 21 בנובמבר 1972 ג'מייקה מפעילה שגרירות בבייג'ינג, וסין מפעילה שגרירות בקינגסטון.
ישראלישראל ישראל 1963
ערך מורחב – יחסי ישראל-ג'מייקה

בין המדינות מתקיימים יחסים דיפלומטיים רשמיים. ישראל מיוצגת בג'מייקה עלי ידי קונסול כבוד בקינגסטון, כאשר שגריר ישראל ברפובליקה הדומיניקנית אמוּן גם על ג'מייקה. ג'מייקה מיוצגת בישראל על ידי קונסוליה, הממוקמת בתל אביב.
יפןיפן יפן יפן מפעילה שגרירות בקינגסטון וג'מייקה מפעילה שגרירות בטוקיו.
מלזיהמלזיה מלזיה 1956
ערך מורחב – יחסי ג'מייקה–מלזיה

המדינות אינן מפעילות שגרירות אחת בשנייה.
מקסיקומקסיקו מקסיקו 18 במרץ 1966 מקסיקו מפעילה שגרירות בקינגסטון, ג'מייקה מפעילה שגרירות במקסיקו סיטי.
ניקרגואהניקרגואה ניקרגואה שתי המדינות מפעילות שגרירות אחת אצל השנייה. שתי המדינות חברות בארגון מדינות אמריקה ובהקהילה של אמריקה הלטינית והמדינות הקריביות.
פקיסטןפקיסטן פקיסטן 1962
ערך מורחב – יחסי ג'מייקה–פקיסטן

שתי המדינות משתפות פעולה בתחומי התיירות, המסחר, ההשקעה, בחינוך, הבריאות, המדע והטכנולוגיה.
קובהקובה קובה ראש ממשלת ג'מייקה פ. ג'. פטרסון ביקר בקובה במאי 1997. בחורף 1997 שדרגה ג'מייקה את נציגותה בהוואנה לשגרירות, וכן השגריר הקובני שלא היה תושב קובה, הוחלף בשגריר תושב.
קנדהקנדה קנדה 1962
ערך מורחב – יחסי ג'מייקה–קנדה

החל משנת מ-4 במרץ 1963 לקנדה יש נציגות בכירה בקינגסטון, ולג'מייקה יש נציגות בכירה באוטווה. בשנת 2009 היה ראש ממשלת קנדה סטיבן הרפר לראש הממשלה הקנדי הראשון שהגיע לפרלמנט הג'מייקני. ישנם 231,000 יוצאי ג'מייקה החיים בקנדה.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30870300יחסי החוץ של ג'מייקה