השריה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
השריית בשר לברביקיו קוריאני
מרינדה לעוף טיקה - תבשיל הודי

השריה היא דרך הכנה של מזון בנוזל. השריה יכולה לבוא כשלב מוקדם של הכנת בשרים ועופות לבישול או צלייה או כהכנה יחידה למזונות מסוימים.

הבשרים מושרים בנוזל הנקרא מרינדה, משרה או תַּחְמִיץ.

מטרות ההשריה

  • ריכוך - המרינדה מכילה חומרים התוקפים את הג'לטין שבבשר ומרככים אותו. חומרים אלה יכולים להיות יין, חומץ, סויה, מיצי לימון, אננס ופפאיה או חומרים סינתטיים כגון סלפטר.
  • קיצור זמן בישול - לדוגמא בבישול קטניות#בישול.
  • מתן טעם - ריכוך הבשרים מאפשר לטעמים לחדור עמוק יותר ולכן מוסיפים למרינדה חומרי טעם בנוסף לחומרים המרככים.
  • הרחקת ריחות לא נעימים - בעיקר רלוונטי לדגים המושרים במיץ לימון או חלב כדי להרחיק ריחות ים או ריחות של הקפאה.
  • הפגת מרירות - השריית זיתים או פירות הדר לא קלופים במים לפני הכנתם כדי להפיג את מרירותם.
  • השריה לפני הגשה - ישנם מאכלים שאינם דורשים בישול, אלא השריה קלה בלבד כגון סלטים או סביצ'ה שמשרים כמה דקות לפני ההגשה לשם ספיגת טעמים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא השריה בוויקישיתוף


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0