ספריפיקציה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספריפיקציה של תה ירוק.
ספריפיקציה של מיץ תפוחים.

ספריפיקציהאנגלית: Spherification) או יצירת כדורים היא טכניקת בישול מתחום המטבח המולקולרי במהלכה יוצרים ממיצים כדורים קטנים דמויי קוויאר במרקמם ובצורתם.

היסטוריה

טכניקת בישול זו התגלתה במחקר שבוצע על ידי חברת המזון יוניליוור בשנות ה-50 של המאה ה-20. השף פראן אדריאה ממסעדה אל בולי החל להשתמש בטכניקה זו במטבח המולקולרי.

שיטות

ישנן שתי שיטות ספריפיקציה עיקריות, שהשימוש בהם נקבע לפי ההרכב הכימי של הנוזל שממנו רוצים ליצור כדוריות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ספריפיקציה בוויקישיתוף