חומרי טעם וריח

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

חומרי טעם וריח הם חומרים המוספים למזון במטרה לשנות או לשפר את טעמו או את ריחו של המזון או המשקה.

חומרי טעם וריח סינתטיים

קיימים תוספים רבים שמקורם סינתטי. תהליך הייצור שלהם מתחיל במחקר כימי שמטרתו לבודד רכיבים חיוניים של הטעם המובהק מתוך רכיבים טבעיים. בשלב הבא מנסים לדמות את הטעם בעזרת חומרים סינתטיים.

מצדדי השימוש בחומרי טעם וריח סינתטיים טוענים שלחומרים סינתטיים יש לרוב כושר עמידות והם פחות פגיעים לשינויי טמפרטורה ושינויים אחרים. הם קלים להשגה, זולים יותר ויציבים יותר בצבעם ובהרכבם. המתנגדים לשימוש בהם טוענים שהשפעתם על הגוף אינה טובה וחלק מהם מסוכנים לבריאות. ישנה מחלוקת בקרב החוקרים האם הסיכון הידוע-ושאינו-ידוע שיש בשימוש בחלק מהחומרים הסינתטיים, הוא גדול על מעלתם כחומרים זולים וקלים ליצור. רוב החומרים הסינתטיים המצויים בשימוי בתעשיה ממוספרים במדינת ישראל בסמוך לאות E. ראה פירוט רב בדף "מספר E"

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חומרי טעם וריח בוויקישיתוף


Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0