קלייה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קלייה היא שיטת בישול המייבשת סוגי מזון מסוימים באמצעות שימוש בחום יבש (בין אם מדובר באש גלויה, ובין אם מדובר בתנור).
הקלייה גורמת לייבוש המזון באמצעות אידוי הנוזלים שבו, וכן לקרמליזציה של הסוכרים שבמזון ולהתרחשות תגובות מייאר ולכן משנה את טעמו של המזון הניקלה.
סוגי מזון לקלייה
- פולי קפה.
- פולי קקאו.
- לחם. פרוסת לחם שנקלתה קרויה קלי. המכשיר הקולה לחם קרוי מקלה (toaster) ולא מצנם. צנים הוא פרוסת לחם שנקלתה באופן תעשייתי, יובשה לחלוטין מנוזלים ובעלת חיי מדף ארוכים.
- אגוזים, שקדים ופיצוחים אחרים.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: קליה |
טכניקות בישול | ||
---|---|---|
יבש | אפייה • צלייה • קלייה • עישון | |
מבוסס מים | בישול לבן • הרתחה • חליטה • שליקה • אידוי • נזיד | |
מבוסס שמן | טיגון עמוק • הקפצה | |
מבוסס אלכוהול | פלמבה (שילהוב) | |
מבוסס חומץ או מלח | כבישה • החמצה | |
בעזרת כלים | אמבט מרים • סיר לבישול איטי • בישול במיקרוגל • סיר לחץ • מנגל • הקצפה | |
גסטרונומיה מולקולרית | ספריפיקציה • סו-וויד |