קלייה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פולי קפה קלויים
קלי

קלייה היא שיטת בישול המייבשת סוגי מזון מסוימים באמצעות שימוש בחום יבש (בין אם מדובר באש גלויה, ובין אם מדובר בתנור).
הקלייה גורמת לייבוש המזון באמצעות אידוי הנוזלים שבו, וכן לקרמליזציה של הסוכרים שבמזון ולהתרחשות תגובות מייאר ולכן משנה את טעמו של המזון הניקלה.

סוגי מזון לקלייה

קישורים חיצוניים


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.