דב ויסגלס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף דב וייסגלס)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה. דב (דוּבּי) ויסגלס (נולד ב-4 באוקטובר 1946), הוא עורך דין ישראלי, לשעבר מנהל לשכת ראש הממשלה אריאל שרון.

קורות חיים

ויסגלס גדל והתחנך ברמת גן במשפחה אמידה, והוא בוגר בית הספר התיכון אהל שם בעיר. לאחר שירותו בצה"ל למד משפטים במסלול הערב של שלוחת תל אביב של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, אותם סיים בשנת 1969.

עם סיום לימודיו עשה ויסגלס את ההתמחות בבית המשפט המחוזי, אצל השופט שלמה אשר. הוא קיבל רישיון עריכת דין בשנת 1971, ובאותה שנה החל לעבוד במשרד עורכי הדין מוריץ את מרגוליס בתל אביב. בשנת 1978 היה לשותף במשרד ובשנת 1984 רכש את המשרד ביחד עם עמיר אלמגור והיה לשותף בכיר במשרד (ומאז נקרא המשרד מוריץ, ויסגלס, אלמגור ושות'). כשותף בכיר, צירף למשרד עורכי דין בעלי ייחוס משפחתי וביניהם רם שמגר (בנו של נשיא בית המשפט העליון דאז, מאיר שמגר), דליה רבין-פילוסוף (בתו של ראש הממשלה יצחק רבין), דנה בן יאיר (בתו של היועץ המשפטי לממשלה דאז, מיכאל בן יאיר) ומיכל ברק (בתו של ראש הממשלה אהוד ברק).

עבודה

במהלך עבודתו ייצג אישי ציבור בתביעות דיבה נגד עיתונים, בין השאר:

בנוסף, הוא ייצג אישי ציבור ובכירים במערכת הביטחונית בעניינים אחרים, כמו:

בנוסף:

  • 1982 - שירות מילואים בלישכת היועץ המשפטי של משרד הביטחון, בו סייע באיסוף חומר החקירה לוועדת כהן.
  • ייצג את המדינה בדרישה להחרמת ביתו של תא"ל (לשעבר, כיום טוראי) רמי דותן, ראש להק ציוד בחיל האוויר.
  • ייצג את איש העסקים הפלסטיני בשאר אל־מסרי בניסיון הכושל להשתלט על אחזקותיה של חברת השקעות הנדל"ן דיגל בינואר 2011, ניסיון שמטרתו העיקרית הייתה להפסיק את בניית השכונה היהודית "נוף ציון" במזרח ירושלים ולייעד את הבנייה במקום לאוכלוסייה פלסטינית.
  • ייצג את קבוצת יפעת ובעליה בדיונים השונים של ועדות הכנסות, ובתביעות משפטיות מצד מוצאי לאור העיתונים המודפסים "גלובס" ו"הארץ".

פעילות ציבורית

  • 1991 – מנהל מורשה של חברת הביטוח "הסנה".
  • 2002 – ויסגלס התמנה למנהל לשכת ראש הממשלה אריאל שרון, וכיהן בתפקיד עד אוגוסט 2004. ויסגלס היה אחד הפעילים המרכזיים בגיבושה ועיצובה של תוכנית ההתנתקות. ויסגלס זכה לביקורת חריפה כאשר בוגי יעלון, הרמטכ"ל שכיהן בעת יוזמת התוכנית, האשים אותו בחריפות בספרו בניהול לא ענייני של ההתנתקות ובאי-עמידה בנורמות ציבוריות תקינות, מכיוון שלא התייעץ ועם הדרג הצבאי על הסיכונים האפשריים הכרוכים ביישומה של התוכנית; ויסגלס הגיב על אישומים אלו בספרו. ויסגלס כשליחו של ראש הממשלה אריאל שרון, אל נשיא ארצות הברית והבית הלבן. הוא המשיך בתפקיד יועץ מיוחד לראש הממשלה אף לאחר אוגוסט 2004, כולל במהלך כהונתו של אהוד אולמרט כממלא-מקום ראש הממשלה, עד לפרישתו הסופית מהתפקיד ב-4 ביוני 2006.
  • 2006 – ב-4 ביוני מונה ויסגלס לתפקיד יו"ר דירקטוריון בזק, ולצורך כך פרש מתפקידו בלשכת ראש הממשלה, אולם פרש מתפקידו לאחר שנה ושלושה חודשים בלבד, כשהוא מקבל את מענק הפרישה הגבוה ביותר שניתן ליו"ר דירקטוריון בזק עד אז מיליון וחצי ש"ח. בתקופתו הסתבך הדירקטוריון עם מנכ"ל החברה הקודם, יעקב גלברד, בפרשת האופציות והבונוסים לבכירי החברה[1].
  • 2009 - מונה ליועצו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ולאחר תקופה קצרה פרש.

עמדותיו

באוקטובר 2004 צוטט ויסגלס בראיון להארץ כאומר שההתנתקות תשמר בטווח הרחוק את גושי ההתנחלויות ביהודה ושומרון ושרוב גדול של המתנחלים לא ייעקרו ממקומם[2]. אולם, בספטמבר 2009 אמר ויסגלס שלישראל אין ברירה אלא לפנות את כל ההתנחלויות מכיוון שאין מדינה בעולם המכירה בזכותה של ישראל ליהודה ושומרון וכי ללא עזרת העולם ישראל תהיה מדינת עולם שלישי. הוא צוטט כאומר: "לאחר שהחזרנו את רצועת עזה, נחזיר במוקדם או במאוחר את כל השטחים וכל המתנחלים יצאו משם עד האחרון שבהם"[3]. ביוני 2005 כאשר נשאל על הסכנה שלאחר ההתנתקות, שיגור רקטות מעזה על ישראל אמר: "יש לנו בעיה של חפצים מעופפים, אבל במונחי ביטחון זה לא פקטור משמעותי ולא איום לאומי"[4] .

חייו האישיים

ויסגלס נשוי ללואיז ויסגלס ואב לשלוש בנות.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25158919דב ויסגלס