בית משיח (שבועון)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בית משיח
שבועון עולמי להפצת בשורת הגאולה
שבועון עולמי להפצת בשורת הגאולה
סוג שבועון
מו"ל מרכז חב"ד העולמי לקבלת פני משיח
בעלים מנחם מנדל הנדל
עורך ראשי שלום יעקב חזן, אברהם רייניץ
תאריכי הופעה 1994–הווה (כ־30 שנה)
שפה עברית ואנגלית
מערכת קראון הייטס, ניו-יורק; כפר חב"ד, ישראל
תפוצה בישראל וברחבי העולם
מדינה ארצות הברית
beismoshiachmagazine.org

בית משיח הוא שבועון של הזרם המשיחיסטי בחב"ד. יוצא לאור בניו יורק ובכפר חב"ד, תחת הכותרת "השבועון העולמי להפצת בשורת הגאולה" ומופץ בישראל ובעולם. שם העיתון נלקח משיחתו של רבי מנחם מנדל שניאורסון, בה כתב שהמספר - 770 - מספר בית מדרשו שבברוקלין - הוא בגימטריא בית משיח[1].

היסטוריה

העיתון משמש ככלי ביטוי לזרם המשיחיסטי בחב"ד המאמין שהרבי הוא המלך המשיח ויש לפרסם זאת, וחלק מהם אומר כי הוא לא נפטר ועדיין חי וקיים בגוף גשמי. השבועון נוסד לאחר פטירתו של הרבי בג' בתמוז תשנ"ד, כאשר העיתון הוותיק כפר חב"ד, חדל מהעיסוק במשיחיותו של הרבי ומהכיתוב "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד" שהופיע בשער העיתון, וסירב לתת במה לדעות הזרם המשיחיסטי.

העיתון התחיל לצאת בסוף חודש אב תשנ"ד, תחילה הודפס העיתון כיומן מהמתרחש במרכז חב"ד העולמי - 770 בניו יורק, תחת הכותרת "מיומנו של 'תמים' בבית חיינו". במשך הזמן התרחב העיתון והחל לפרסם מאמרים, טורים בענייני השעה וחדשות. בתחילת דרכו היה העיתון מזכיר את קברו של הרבי מליובאוויטש. אך בהמשך, במקביל להקצנת הפולמוס המשיחי בחב"ד, החל לנקוט בקו של התעלמות מוחלטת מהמקום.

מבנה העיתון

העיתון יוצא בשני מהדורות בשפה העברית והאנגלית[2].

העיתון מכיל כתבות, טורים, סיפורים וחדשות. בין מדוריו ליקוט מדברי אדמו"רי חב"ד על הפרשה ועל תאריכים מיוחדים שחלים באותו שבוע. התוועדות חסידית, הגות וואך - מדורי הגות, אימון אישי - טורים אישיים. מדור לילדים בשם "במחנה צבאות השם" המופק על ידי ארגון צבאות השם של הפלג המשיחיסטי בישראל.

מדי שבוע מצורף מוסף לנשים ונערות - "עטרת חיה".

מזמן לזמן מצורף לעיתון מוסף בשם "התמים" לבחורי ישיבות חב"ד (המוסף שאב את שמו ואת עיצובו מכתב העת התמים שיצא לאור בוורשה בשנים תרצ"ה-תרצ"ח). המוסף יצא לאור ברצף עד תשס"ד במתכונת דו חודשית, ומאז שנת תש"ע הוא יוצא לקראת תאריכים מיוחדים, אם כי לא בקביעות.

כתיבה עריכה והוצאה לאור

העריכה הראשית של העיתון נעשית במשרדי המערכת בארצות הברית בידי אברהם רייניץ ושלום יעקב חזן מניו יורק. בניו יורק מבוצעת גם העריכה וההוצאה לאור של חלק העיתון שבשפה האנגלית. מנכ"ל העיתון הוא מנחם מנדל הנדל מניו-יורק.

עריכת חלקו המרכזי של העיתון שבשפה העברית, מתחלקת בין המערכת בארצות הברית בה נעשית העריכה הסופית והעיצוב של העיתון, לבין המערכת הישראלית הממוקמת בכפר חב"ד[דרוש מקור] בה מצויים מרבית הכותבים.

בין הכותבים הבולטים בעיתון נמנים העורך הראשי, הרב שלום יעקב חזן, העורך בפועל הרב אברהם רייניץ, החוקר שניאור זלמן ברגר, הסופר מנחם זיגלבוים, הרב שלום דובער וולפא, ישראל יהודה, שלום בער קרומבי ונתן אברהם. על כותבי מאמרי ההגות בעיתון נמנים המשפיע הרב חיים לוי יצחק גינזבורג, הרב שלמה הלפרן (רב חסידי חב"ד בתל אביב) הרב אסף פרומר (משפיע בישיבת חב"ד בחיפה) שליח הרבי בקליפורניה הרב נפתלי אסטולין, משיח פרידמן ושניאור זלמן חביב (שליח חב"ד ברמת אביב ג').

בעבר נמנו על צוות העיתון: שבתאי ווינטרוב (דובר ארץ ישראל שלנו), הרב חיים אשכנזי (משפיע ישיבה קטנה תומכי תמימים המרכזית בישראל בלוד, ובהמשך בישיבה באור יהודה עד פטירתו), יו"ר הנהלת רשת חינוך חב"ד "אוהלי יוסף יצחק" הרב משה סלונים, הרב יוסף קרסיק רב היישוב בת חפר ועוד.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ קונטרס בית רבינו שבבל הערה 92
  2. ^ בעבר היה העיתון חוברת בעלת כ-120 עמודים המחולקת לשניים: חלק בשפה העברית וחלק באנגלית, אך בחודש תשרי תשע"ה פוצל החלק האנגלי מהעברי, והם מופצים בנפרד.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24088878בית משיח (שבועון)