ראיטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ראיטה
Raita
מאכלים
סוג מטבל, רוטב
מטבח הודי
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה קר
מרכיבים עיקריים יוגורט

ראיטהאנגלית: Raita; בהינדי: रायता) הוא סלט יוגורט ירקות הודי הנפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

המאכל מורכב מיוגורט הודי שנקרא קורד (Curd), כוסברה, זרעי חרדל, כמון, נענע, פלפל קאיין, צ'אט מסאלה ולעיתים מלפפון, בצל, גזר, אננס או פפאיה טחונים[3][4][5].

נהוג לאכול ראיטה כמטבל, להגיש אותו קר ובליווי בונדי[6][7].

פירוש השם "ראיטה" נגזר מהמילה ראי (rai) שפירושה זרע חרדל שחור ומהמילה טיקטאקה (tiktaka) שפירושה חריף[8][9].

גרסאות

לראיטה גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה קיימות גם גרסאות מבוססות מלון, עגבניות, תפוח אדמה ועוד.

ראיטה ירקות

ראיטה פירות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ראיטה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ מאת סג'ידה בן צור, ראיטה, באתר השולחן, ‏10 בינואר 2016
  2. ^ מלפפון ראיטה - הודי מתכונים, באתר Foodiez
  3. ^ מתכון: ראיטה משודרגת, באתר mako
  4. ^ מטבל ראיטה נענע הודי, באתר קוּקלִי
  5. ^ ראיטה – סלט מלפפונים ב"יוגורט", באתר הצמחונות והטבעונות הישראלי, ‏30 ביוני 2007
  6. ^ ראיטה (תבלין יוגורט ומלפפון הודי) - הודי מתכונים, באתר Foodiez
  7. ^ bondi raita, Fun Cooking, ‏24 בספטמבר 2017 (באנגלית)
  8. ^ Fred Sedgwick, Where Words Come From: A Dictionary of Word Origins, A&C Black, 10 ביולי 2009, מסת"ב 978-1-84706-274-1. (באנגלית)
  9. ^ Definition of RAITA, merriam-webster.com (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36674341ראיטה