בצל
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
בצל (Bulb) הוא איבר אגירה תת-קרקעי הקיים בצמחים מסוימים.
הבצל אוגר מים וחומרי מזון בעונה הגשומה, ומאפשר לצמח לנצלם במשך העונה היבשה. הבצל בנוי שכבות-שכבות של גלדים; הגלד הוא למעשה גלגול של עלה, שעבר התמחות לשמש כאיבר אגירה, התעבה ואיבד את הכלורופיל. בתחתית הבצל ישנו מבנה שטוח המכונה עוגת הבצל, שהוא למעשה גלגול של גבעול. מעוגת הבצל יוצאת כלפי מטה ציצת שורשים, דרכה הצמח סופג את המים והמלחים מהאדמה.
בישראל גדלים גאופיטים רבים בעלי בצל. רבים מהם מצטיינים בפרחים ססגוניים. בין צמחי הבצל בארץ ניתן למנות את השום, בצל הגינה, הנרקיס, השושן, והחצב.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: בצל |
- יעקב מאור, בלייזר, טיול שכבה, באתר ynet, 2 באוגוסט 2013
- בצל, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית)
- בת חן וולף, למה בוכים כשחותכים בצל?, במדור "שאל את המומחה" באתר של מכון דוידסון לחינוך מדעי, דצמבר 2016
31012404בצל