בונדי (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בונדי
Boondi
מאכלים
סוג חטיף
מטבח הודי
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים קמח חומוס

בונדיהינדי: बूंदी; בנפאלית: बुनिया; באנגלית: Boondi) הוא חטיף הודי העשוי מקמח חומוס מטוגן ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].

החטיף עשוי לרוב מקמח חומוס אבקת אפייה וכורכום שאותם מערבבים יחדיו ובאמצעות כף מחוררת מטפטפים את הבלילה ומטגנים בשמן עמוק.

למאכל גרסה מלוחה שנחשבת לנפוצה יותר, אך גם גרסה מתוקה המושרת בסירופ סוכר ולאחר מכן מקשטים באגוזים וצימוקים[2][3].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בונדי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Boondi | Traditional Snack From Rajasthan | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  2. ^ Boondi Recipe - Crisp and Lightly Salted Indian Snack of Gram Flour, foodviva.com (באנגלית)
  3. ^ Manali, Sweet Boondi, Cook With Manali, ‏17 בספטמבר 2019 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34805391בונדי (מאכל)