Unlimited

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף IBC (חברה))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

איי.בי.סי. איזראל ברודבאנד קומפני (2013) בע"מ
קובץ:Unlimited logo.jpg
נתונים כלליים
סוג חברה פרטית
תקופת הפעילות 2013–הווה (כ־11 שנים)
מיקום המטה תל אביב יפו
משרד ראשי תל אביב יפו
שליטה בחברה סלקום, הוט וקרן תש"י
בעלות סלקום (23.3%)
הוט (23.3%)
קרן תשתיות ישראל (23.3%)
חברת החשמל לישראל (30%)
ענפי תעשייה תשתיות תקשורת
מוצרים עיקריים תשתיות אינטרנט, שירותי אינטרנט, שירותי תמסורות
אנשי מפתח יו"ר נתי כהן
מ"מ מנכ"ל יוסי חבר
 
https://unlimited.net.il/

איי.בי.סי. איזראל ברודבאנד קומפני (2013) בע"מ (באנגלית: IBC (Israel Broadband Company)), המוּכּרת במותג "Unlimited", היא חברת תקשורת ישראלית, אשר נוסדה בשנת 2013 ומספקת שירותי תשתית תקשורת בארץ. מנכ"ל החברה הוא אמיר לוי.[1]

פעילות החברה

החברה פועלת על ידי פריסת סיבים אופטיים על גבי רשת החשמל של חברת החשמל ומחברת את לקוחותיה בשוק העסקי והפרטי לתשתיות של סיבים אופטיים, המגיעות עד לביתם (FTTH).

לתשתית הסיבים האופטיים של אנלימיטד יכולת גלישה במהירות סימטרית (מהירות גלישה אחידה בעת העלאת והורדת קבצים) (עד לתחילת 2020 שסלקום נכנסה כשותפה), 1 ג'יגה, ובעבר החברה אפשרה גלישה באינטרנט במהירות הגבוהה בישראל, עד להשקתן של חבילות 2.5 ג'יגה לשנייה בחברות פרטנר ובזק.

החברה היא אחת משלוש החברות שקיבלו רישיון מפ"א (מפעיל פנים ארצי) כללי ממשרד התקשורת, לצד "בזק" ו-HOT. רישיון זה מתיר לחברה לפרוס את תשתית הסיבים האופטיים על גבי רשת החשמל של חברת החשמל באופן בלעדי.

נכון לאפריל 2021, הסיבים האופטיים של אנלימיטד פרוסים ב־50 יישובים בתל אביב, ראשון לציון, יהוד-מונסון, חולון, רחובות, גני תקווה, לוד, בת ים, יבנה, ירושלים, שוהם, באר יעקב, חדרה, כפר יונה, צור יצחק, פרדס חנה- כרכור, חריש, אור עקיבא, אור יהודה, עפולה, עכו, כרמיאל, נהרייה נס ציונה, נשר, פתח תקווה, ראש העין, קריית גת, אשקלון בבאר שבע, כפר סבא, רמת גן, טירת כרמל, ברעננה, בנתניה, ברמת השרון ובחיפה.

ובאוקטובר 2022 הכריזה החברה כי חצתה את רף מיליון משקי הבית בפריסה ארצית ב-93 יישובים והחלה בפריסה ושדרוג הרשת לטכנולוגיה מתקדמת, המאפשרת בין היתר גלישה סימטרית של עד 10 ג'יגה.[2]

היסטוריה

בשנת 2010, יזמה חברת החשמל פיילוט לחיבור סיבים אופטיים על גבי תשתיות חברת החשמל בקריית שמונה. בעקבות הפיילוט החליטה ממשלת ישראל להתיר לחברת החשמל להקים חברת תקשורת פרטית, אשר תפרוס תשתית באופן בלעדי על גבי רשת החשמל של חברת החשמל.

בשנת 2011 החל תהליך מכרזי ארוך לבחירת השותפים במיזם, אשר בסופו נבחרו מספר חברות - Via Europa, חברת החשמל, רפק תקשורת ותשתיות, נכסי זיסאפל, באטמ תקשורת מתקדמת - אשר היוו מַאֲגָד (קונסורציום) של משקיעים, להקמת חברת התשתית ביחד עם חברת החשמל. ביולי 2013, הוקמה חברת (IBC (Israel Broadband Company אשר השיקה את המותג "Unlimited" במאי 2014.[3][4]

חודש לאחר מכן התחילה החברה בפיילוט חיבור בניינים בטירת כרמל, ובאוגוסט 2014 החלה לבצע חיבורים מסחריים ראשונים בבאר-שבע.

במהלך 2015 המשיכה את פריסת הסיבים האופטיים לערים נוספות. בינואר 2016, התפטר דני לאובר, אז מנכ"ל החברה, מתפקידו.[5] עקב כך הפך יו"ר הדירקטוריון, דורון כהן, למנהל החברה בפועל.

בספטמבר 2016 החלה אנלימיטד בתהליך מציאת משקיע. כחלק מהתהליך פנו חברות ישראליות ובינלאומיות לחברה במטרה לבחון אפשרויות של מיזוג ורכישה. באוגוסט 2018 רכשה סלקום 70% ממניות אנלימיטד (חברת החשמל ממשיכה להחזיק ב-30% הנותרים).[6] בדצמבר 2018 נכנסה קרן תשתיות ישראל למיזם, והחזיקה ב-35% מהמניות, לצד סלקום (35%) וחברת החשמל (30%).[7]

בספטמבר 2020 הוסכם על הצטרפות חברת HOT למיזם, בהשקעה של 170 מיליון ש"ח, כך ש-30% ממנו יישארו בבעלות חברת החשמל, ו-70% הנותרים יהיו בבעלות שווה של קרן תשתיות ישראל, סלקום ו-HOT.[8]

ארכיטקטורת הרשת היא Active Ethernet) P2P) וכדי לממשה משתמשת החברה בציוד אקטיבי של חברת סיסקו.

בחלק מהמקומות מסתמכת על פריסת הסיבים של סלקום המשתמשת בארכיטקטורת (GPON (passive Ethernet ובכך לא מאפשרת מהירויות הורדה והעלאה סימטריות.

שירותים

Unlimited מספקת את שירותיה דרך ספקיות האינטרנט השונות.

השירותים העיקריים של החברה הם:

  • שירותי HSI) High Speed Internet) ללקוחות פרטיים וללקוחות עסקיים בקצבי מהירות סימטריים הנעים בין 100 Mbps ל-1 Gbps.
  • שירותי תמסורת (Transmission) ללקוחות עסקיים ולמוסדות ממשלתיים.

מבנה רשת

תשתית Unlimited מבוססת על סיבים אופטיים עד-הבניין FTTB) Fiber To The Building) או FTTH) Fiber To The Home), כתלות בבניין אותו מחברים. עובי הסיבים האופטיים הוא כחוט שערה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34976504Unlimited