HOT mobile

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המונח "מירס" מפנה לכאן. אם הכוונה למשמעות אחרת, ראו מירס (פירושונים).
HOT mobile
קובץ:HotmoblieNewlogo.png
נתונים כלליים
סוג חברה פרטית
מייסדים "מוטורולה ישראל"
תקופת הפעילות 1994 כ-"מירס" – הווה
חברת אם קבוצת אלטיס
משרד ראשי בית ספרד, יורו פארק, א.ת פארק יקום
בעלות HOT
מוצרים עיקריים שרותי טלפוניה סלולרית, שיחות לחו"ל ו"ווקי טוקי"
מנכ"ל אילן ברוק
 

hotmobile.co.il

www.017.co.il
סמליל חברת "מירס" לפני המיתוג מחדש
סמליל חברת הוט מובייל עד לספטמבר 2018

HOT mobile (לשעבר מירס) היא חברת תקשורת סלולרית, מקבוצת HOT, הפועלת בישראל. החברה מפעילה רשת סלולרית בטכנולוגיית UMTS\GSM\LTE בשיתוף עם חברת פרטנר במודל של שיתוף רשתות. החברה הפעילה עד שנת 2019 רשת סלולרית בטכנולוגית iDEN שבה מכשירי הקצה משמשים כטלפון סלולרי וגם כמכשיר קשר (PTT). בנוסף, החברה מספקת שירותי שיחות לחו"ל תחת המותג "HOT 017" והקידומת הבינלאומית 017.

בשנת 2010 החלה הוט מובייל להקים רשת סלולר עצמאית בטכנולוגיית UMTS, אך בנובמבר 2013, חתמה החברה על הסכם שיתוף רשתות עם חברת פרטנר, לאיחוד מערכי האנטנות של החברות לרשת אנטנות משותפת. בעקבות ההסכם, פרטנר והוט מובייל מפעילות החל מאפריל 2016 רשת אנטנות משותפת באמצעות חברת תפעול משותפת (PHI Networks), הנמצאת בבעלות שווה של פרטנר והוט מובייל, כאשר כל חברה ממשיכה להפעיל את ליבת הרשת שלה ולשרת את לקוחותיה בנפרד.

בתחילת שנות האלפיים ניסתה החברה למתג את עצמה מחדש תחת השם "אמיגו"[1][2]. במאי 2010 הופסק השימוש במותג "מירס", בעקבות מכירתה של החברה ל-HOT.

היסטוריה

חברת "מירס תקשורת" הוקמה בשנת 1994, לאחר שפעלה כחטיבת שירותי תקשורת ב"מוטורולה תקשורת". השם "Mirs" נגזר מראשי התיבות של המילים Motorola Integrated Radio System. בראשיתה לא הייתה מירס חברה סלולרית. החברה פעלה בתחום שהציע רשתות אלחוטיות לחברות וגופים ביטחוניים. לאחר מספר שנים שבהן יכלו מנויי מירס לדבר רק בינם לבין מנויים אחרים בחברה, החלה מירס להפוך את הרשת שלה לרשת סלולרית רגילה עם מספרי טלפון וחיבור לרשתות אחרות. לפני שהחברה קיבלה רישיון להפעיל שירות טלפוניה סלולרית הייתה הקידומת של המכשירים 03-77, וב-2001, כשקיבלה רישיון כזה, הוקצתה לה הקידומת 057. לאחר קבלת הרישיון, ניסתה מירס למתג עצמה מחדש תחת המותג "אמיגו"[3], וזאת על מנת לשנות את תדמיתה, מרשת המיועדת בעיקר לעסקים לרשת המיועדת גם לציבור. מיתוג זה לא צלח, והשם "מירס" המשיך להיות השם המקובל בציבור לרשת זו.

מירס הייתה חברת התקשורת הראשונה שסיפקה מגוון יישומים בטכנולוגיות מיתוג מנות (Packet Data) ופרוטוקול יישום אלחוטי (WAP) לשימוש באינטרנט.

בשנת 1998 רכשה חברת "אמפל תקשורת" 33.3% מהבעלות על החברה. ב-2005, לאחר רכישת חלקה של אמפל תקשורת בחברה, הפכה "מוטורולה ישראל" לבעליה הבלעדיים של מירס.

במאי 2010 מכרה מוטרולה את החברה לקבוצת "אלטיס", שבשליטת איש העסקים הצרפתי פטריק דרהי. שנתיים אחר כך עברה החברה מיתוג מחדש תחת השם "HOT mobile", כאחת מהחברות המרכיבות את קבוצת הוט, הנמצאת אף היא בבעלות קבוצת אלטיס. כחלק מהמיתוג מחדש, החלה החברה לשווק קווים ברשת GSM שמספרי הטלפון בהם מתחילים בקידומת 053. זאת לעומת קווי ה-iDEN, ששווקו תחת המותג "מירס", ולהם ניתנה הקידומת 057. עם זאת, על פי הוראת משרד התקשורת, הקידומת 057 התבטלה ב-28 בפברואר 2015, וכל המספרים בעלי קידומת זו עברו לקידומת 053 (כולל מספרי טלפון שנוידו). החל מ-30 בנובמבר 2014 ועד לתאריך ההחלפה, הושמעה הודעה על השינוי הצפוי לכל מי שהתקשר באמצעות הקידומת 057[4].

במקביל לפעילותה בשוק הסלולר הפרטי, המשיכה HOT mobile לתפעל את רשת ה-iDEN ולספק במסגרתה שירותי טלפוניה סלולרית ו-PTT לצה"ל, לגופים עסקיים, תעשיות ביטחוניות, רשויות מקומיות, לרשות שדות התעופה ולגופי חירום והצלה וזאת עד לסגירת שירות ה-iDEN ב-2019.

טכנולוגיות

מאז הקמתה התבססה רשת התקשורת של מירס על רשת iDEN המתאפיינת בשרידות באירועי חירום. הרשת עושה שימוש בשתי מערכות נפרדות המגבות אחת את השנייה – טלפוניה וקשר. השירות הבולט שמספקת החברה הוא ה"ווקי טוקי" - דיבור בלחיצה ("PTT - "Push To Talk). השירות מאפשר שיחה אישית בין שני מכשירי מירס, ושיחה קבוצתית בין שלושה מכשירים או יותר וכן מאפשר יצירת אשכולות דיבור בהתאם לצרכים.

בשנת 2002, הציגה מירס לראשונה יישומי מידע סלולרים שהתבססו על טכנולוגית JAVA וכן הייתה החברה הראשונה בישראל, שסיפקה מכשירים המצוידים במסכים צבעוניים. מירס הייתה הראשונה להציג מכשיר עם מקלט GPS מובנה, ובשנת 2005 השיקה החברה את שירות ה-GPS הסלולרי הראשון, המאפשר ניווט ליעד מסוים בעזרת הדרכה גרפית וקולית.

בשנת 2011 זכתה במכרז של משרד התקשורת לרצועת תדרים לרשת WiMAX. בכך הייתה חברת הסלולר הראשונה בישראל שבחרה להשתמש ברשת WiMax שהיא רשת תקשורת להעברת נתונים במקצבים גבוהים, לטווחים ארוכים.

המעבר לרשת דור שלישי

באפריל 2011 זכתה מירס במכרז משרד התקשורת על שימוש ברצועת תדרים סלולריים בטווח[5] 2100Mhz והחלה להקים רשת דור 3 (3.9) חדשה בטכנולוגיית UMTS. לצורך כך חתמה HOT mobile הסכם עם חברת נוקיה-סימנס להקמת הרשת בעלות של כ-200 מיליון שקל בשלב הראשון.

כשלב ביניים ועד להשלמת פריסת הרשת החדשה של החברה, חתמה הוט מובייל על "הסכם נדידה פנים-ארצי" עם חברת פלאפון תקשורת. לפיכך, לקוחותיה של "הוט מובייל" הנמצאים באזור בו טרם נעשתה פריסה של משדרי רשת התקשורת החדשה, מקבלים באופן אוטומטי שירות מהרשת של פלאפון[6] בטווח התדרים[7] UMTS 850/2100 Mhz. בנובמבר 2013 חתמה הוט מובייל על הסכם שיתוף פעולה עם חברת פרטנר במסגרתו יאוחדו התשתיות הסלולריות של החברות והוט תעבור בהדרגה משימוש ברשת פלאפון לשימוש ברשת פרטנר[8].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

HOT mobile35990287Q847262