קרן תשתיות ישראל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרן תשתיות ישראל בע"מ
סמליל הקרן
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 2007–הווה (כ־18 שנים)
בעלות יהודה רוה 40%
הראל השקעות 40%
ירון קסטנבאום 20%
ענפי תעשייה קרן השקעות פרטיות
מוצרים עיקריים השקעות בתשתיות
מנכ"ל ירון קסטנבאום
 
אתר קרן תשתיות ישראל

קרן תשתיות ישראל (Israel Infrastructure Fund – IIF) היא קרן השקעות בתשתיות אשר נוסדה בשנת 2007 על ידי קבוצת הראל חברה לביטוח ועורך הדין יהודה רוה. הקרן נמצאת בבעלות משותפת של הראל חברה לביטוח, יהודה רוה, באמצעות חברת STG שבשליטתו, וירון קסטנבאום. הקרן מתמחה בהשקעה בתשתיות בעיקר בישראל, בתחומי מים, אנרגיה, לוגיסטיקה, כבישים ותחבורה. השקעותיה, בהיקף של כשני מיליארד דולר, מבוצעות באמצעות שלוש קרנות והשקעות שיתוף.

החזקות

כבישים

במסגרת השקעות קרן תשתיות ישראל (תש"י) בתחום התשתיות התחבורתיות, רכשה תש"י בשנת 2012, 75 אחוז מהבעלות בחברת דרך ארץ, המקימה, המתחזקת והמפעילה של כביש האגרה, כביש 6, מהחברות אפריקה ישראל, שיכון ובינוי ו-Canadian Highways.[1]

נתיבי היובל - תש"י היא גם בעלים (75%) של חברת נתיבי היובל, המתפעלת ומתחזקת את כביש 431, מאיילון דרום למודיעין-מכבים-רעות.

תחבורה

בתחום התחבורה, קרן תש"י השקיעה 50 אחוז מהבעלות בסיטיפס, החברה שהפעילה את הרכבת הקלה בירושלים עד להעברת הזיכיון לחברת כפיר ב-16 באפריל 2021,[2] וכן בחברת סוויספורט, המספקת שירותי מטען בנמל התעופה בן-גוריון.

התפלת מי ים

קרן תש"י היא הבעלים של חברת Via Maris, המתמחה בהתפלת מי ים ומתפעלת את מתקן התפלה פלמחים, המתפיל כ-100 מיליון מטרים מעוקבים של מי ים מדי שנה. הקרן משקיעה בחברת TowerVision, בעלת כ-10,000 מגדלים סלולריים לתשתיות הטלקום האלחוטי בהודו.

אנרגיה

בין החזקותיה והשקעותיה של תש"י בתחום האנרגיה, ניתן למצוא את תחנת הכוח דליה (20 אחוז), הממוקמת בסמוך לכפר מנחם, ומייצרת כ-900 מגוואט באמצעות גז טבעי, תוך עשיית שימוש באנרגיה נקייה. בנוסף, תש"י רכשה שותפות בשדה הגז תמר.[3] תש"י היא מבעליה של חברת Ella Power Energies, המפעילה תחנות כוח. תש"י השקיעה בחברת EMG, הרוכשת גז טבעי ממצרים ומוכרת אותו למדינות החוף המזרחי של הים התיכון תוך שימוש בקו צינור אל עריש-אשקלון. בבעלות הקרן מחצית מחברת Win Energy, המתמחה בהקמה ובתפעול של תחנות כוח המבוססות על אנרגיית רוח באירופה.

תקשורת

בדצמבר 2018 נכנסה תש"י למיזם Unlimited לפריסת רשת סיבים אופטיים, והחזיקה ב-35% מהמניות, לצד סלקום (35%) וחברת החשמל (30%).[4] בספטמבר 2020 הוסכם על הצטרפות חברת HOT למיזם, כך שחלקה של תש"י ירד ל-23.33%.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קרן תשתיות ישראל33326405Q30527353