רוביק דנילוביץ'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף רוביק דנילוביץ)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוביק דנילוביץ'
דנילוביץ' ב"וועידת הנגב" החמישית, מאי 2012
דנילוביץ' ב"וועידת הנגב" החמישית, מאי 2012
מפלגה מפלגת העבודה, "קדימה באר שבע", "דרך חדשה"
ראש עיריית באר שבע
2008–מכהן
(כ־16 שנים)
תפקידים בולטים
רוביק דנילוביץ' ב-2015

רוביק דנילוביץ' (נולד ב-24 בינואר 1971) הוא ראש עיריית באר שבע השמיני, מאז שנבחר לראשות העיר לראשונה בנובמבר 2008.

ביוגרפיה

דנילוביץ' נולד וגדל בבאר שבע לרחל ואליהו, משפחת עולים שהתגוררה בשכונה ג' בעיר. במשפחתו ארבעה אחים. למד בבית הספר היסודי "תומר" וסיים את לימודי התיכון במקיף ד'. בצעירותו שיחק כדורגל ושימש כקפטן קבוצת הנוער של הפועל באר שבע ובשנים 1989–1990 הגיע לקבוצה הבוגרת. הוא החל בפעילות פוליטית מגיל צעיר, במסגרת מפלגת העבודה ושימש בין היתר כיו"ר המשמרת הצעירה ויו"ר צעירי המפלגה בנגב.

שירת בצה"ל כמש"ק משמעת בבסיס שדה תימן. לאחר מכן למד במכללת קיי היסטוריה ומדע המדינה. בהמשך נרשם ללימודים באוניברסיטת בן-גוריון ושם למד לתואר משולב בלימודי מדינת ישראל ופוליטיקה וממשל. במקביל הקים את התא הפוליטי-חברתי "אופק" והחל בפעילות פוליטית בתוך הקמפוס, על אף שזו נאסרה על ידי האוניברסיטה. בהמשך נבחר למועצת הסטודנטים של אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

לקראת הבחירות לרשויות המקומיות ב-1998 עמד בראש קבוצת פעילים בסניף מפלגת העבודה ששכנעה את יעקב טרנר לרוץ לראשות העירייה (בראש רשימה עצמאית, אך בתמיכת מפלגת העבודה). אחרי שטרנר נבחר, מונה דנילוביץ' לסגן ראש העירייה והועמד בראש "אגף הצעירים" שהוקם למענו. כסגן ראש עיר נחשב דנילוביץ' לנאמנו הקרוב של טרנר והשתתף במאבקים על מקומה וכבודה של העיר; החל מהמאבק נגד ביטול חוק הנגב וכלה בקריאה להוריד מהמסך את סדרת המשטרה "תיק סגור" של ערוץ 10, שעלילתה התרחשה בבאר שבע ולטענת דנילוביץ' פגעה בדימויה של העיר. ההישג הבולט שלו במסגרת פעילותו באגף הצעירים היה הקמת מרכז הצעירים בעיר העתיקה. בתפקידו כמחזיק תיק התרבות ויו"ר דירקטוריון חברת "כיוונים", החברה לתרבות הפנאי בעיר, הקים ביחד עם שמוליק יפרח ורפי ניב את גודמן - בית ספר למשחק בנגב והיה שותף יחד עם דניאלה שפירא ותמיר גינץ להקמת להקת המחול קמע.

לקראת הבחירות המוניציפליות ב-2003 הקים דנילוביץ' רשימה עצמאית של צעירים בשם "קדימה באר שבע", שהייתה מורכבת כולה מצעירים, בשילוב מלא ושיוויוני של נשים. בבחירות הפתיעה הרשימה והייתה לסיעה הגדולה במועצת העירייה, עם שבעה מנדטים. אחרי הבחירות מונה דנילוביץ' לממלא מקום ראש העירייה וראש אגף החינוך. בתפקיד זה פעל לביטול חטיבות הביניים בעיר, למרות התנגדות משרד החינוך לצעד כזה במנותק מיישום דו"ח דוברת. הוא מיזג ואיחד בתי ספר קטנים בעיר, במטרה לאפשר לתלמידים מגוון רחב של מגמות ושעות לימוד רבות יותר. בין היתר הורה על סגירת מספר בתי ספר בעיר ובראשם בית הספר מקיף ד', שבו למד, צעד שעורר רגשות מעורבים בקרב התושבים[1]. במהלך כהונתו כמחזיק תיק החינוך הקים ביחד עם ד"ר חפצי זוהר את בית הספר למחוננים ומצטיינים בעיר, "מעוף".

לקראת הבחירות המוניציפליות ב-2008, סקרים שנערכו הראו בעקביות על פופולריות רבה של דנילוביץ', גם מול טרנר[2]. דנילוביץ' קיווה שטרנר יפרוש ויעניק לו את תמיכתו להתמודדות על ראשות העירייה, אולם לאחר תקופה ארוכה של התלבטות החליט טרנר לרוץ לקדנציה נוספת לראשות העיר. למרות זאת החליט דנילוביץ' להתמודד מולו על ראשות העירייה[3]. לאחר מערכת בחירות טעונה בה שני השותפים לשעבר חשו נפגעים זה מזה, נבחר דנילוביץ' עם כ-60% מהקולות[4].

ראש עיריית באר שבע

שלושה שבועות בלבד לאחר כניסתו לתפקיד ראש העיר, נאלץ דנילוביץ' להתמודד, לראשונה בתולדות העיר, עם רקטות שנורו לעבר העיר במבצע עופרת יצוקה. הוא הורה על סגירת בתי הספר שלא היו ממוגנים ובעקבות החלטה זו נמנע אסון כבד כאשר ביום שאחרי, פגעה רקטה בכיתה בבית הספר התיכון מקיף א' בעיר[5].

דנילוביץ' החל בתנופת בנייה נרחבת בעיר, סלילת כבישים, שבילי הליכה חדשים ושבילי רכיבה על אופניים, כמו חידוש הבנייה בשדרות רגר (הרחוב הראשי של באר שבע). החל בבניית מיזמים שחיזקו את מעמדה של העיר כמטרופולין, בהם הקמתם של אצטדיון טרנר, אולם הקונכייה ומגרשי אימונים בקריית ספורט מודרנית.

דנילוביץ' החל ביצירת מיזמים תרבותיים, חינוכיים ותיירותיים בהם שביל סובב באר שבע, עליו זכתה העיר בפרס סביבתי של איגוד המטיילים האירופי לשנת 2012[6] נטיעת חורשות, מיזם נווה מדבר עירוני - בניית עשרות אלמנטים של מים, ג'טים, מפלים ומזרקות צבעוניות בכיכרות, עליהן זכתה העיר ב"אות העיצוב"[7][8], אמפיתיאטרון הגדול ביותר בישראל, ספורטק, אגם מלאכותי בשטח של 90 דונם, בפארק נחל באר שבע, המרכז להנצחת חיילי אנז"ק בבאר שבע, פארק קרסו למדע, לונדע, פארק הילדים, סקייטפארק באר שבע, בייקפארק באר שבע ותיאטרון הפרינג' באר שבע. חידושם של טרמינל באר שבע, באר אברהם, מתחם הקטר 70414, גשר הרכבת הטורקי ומצפה בית אשל.

ביחד עם הקרן הקיימת לישראל ורשות מקרקעי ישראל יזם את הקמת יער באר שבע, הממוקם צפונית לשכונת רמות ומשתרע על פני כ-5,500 דונם ובו למעלה מ-150 אלף עצים[9].

בעת כהונתו של דנילוביץ' הוקם ונחנך פארק גב ים נגב לתעשיות היי-טק בסמוך לאוניברסיטת בן-גוריון. הוא פעל לחיזוקה של האוניברסיטה, במטרה למשוך לעיר אוכלוסייה משכילה ואמידה מכל חלקי הארץ. הוא פעל גם לשיפור תנאי המגורים בשכונות החזקות וכך משך למגורים בעיר משפחות שכבר עובדות בה, אך גרות בפרוורי היוקרה שסביבה. בשנת 2012, בצעד סמלי, עברה לגור בעיר פרופסור רבקה כרמי, נשיאת האוניברסיטה, שעד אז גרה בפרוור עומר. בסמוך לקריית ההיי-טק החלו להקים בסיסים ויחידות מודיעין ותקשוב. כמו כן, נבנה בעיר בית הספר למקצועות המודיעין[10].

ב-1 באפריל 2012 העניק שר החינוך, גדעון סער, לדנילוביץ' בשם העיר באר שבע את פרס החינוך[11].

ביום העצמאות ה-64 של מדינת ישראל נבחר דנילוביץ' להדליק אחת משתים עשרה המשׂואות בהר הרצל.

בבחירות לרשויות המקומיות, שנערכו ב-22 באוקטובר 2013, זכה דנילוביץ' ברוב של מעל ל-92% מקולות הבוחרים ונבחר לכהונה שנייה. מפלגתו זכתה ברוב של 14 מושבים, מתוך 27 המושבים במועצת העיר, עליה מ-8 מושבים.

ביוני 2015 זכה דנילוביץ באות "הגלובוס הירוק", בזכות "אימוץ ויישום חזון מתקדם לקיימות עירונית והובלת מהלך סביבתי מתמשך, שכלל הטמעת התחום במבנה הארגוני של העירייה, חיזוק כוח האדם המקצועי במערך העירוני, הובלת תהליכים מקיפים וארוכי טווח, הקצאת תקציבים נרחבים והקמת עוגנים סביבתיים בעיר"[12].

באוקטובר 2017 זכה באות אביר איכות השלטון[13].

בספטמבר 2018 חנך ביחד עם המועצה האזורית בני שמעון את המוטור סיטי, מסלול הפורמולה הראשון בישראל.[14]

בבחירות לרשויות המקומיות, שנערכו ב-30 באוקטובר 2018, זכה שוב דנילוביץ' ברוב של למעלה מ-92% מקולות הבוחרים ונבחר לכהונה שלישית ברציפות. מפלגתו הגדילה את כוחה במועצה וזכתה ברוב של 16 מושבים, מתוך 27 המושבים במועצת העיר, עליה מ-14 מושבים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ניר חסון, תלמידי מקיף ד' בב"ש שובתים: "רוצים לעשוק מאתנו את מבנה ביה"ס", באתר הארץ, 17 במרץ 2004
  2. ^ מיכל גרינברג, שמועות על בריאותו של טרנר מקטינות את סיכוייו לקדנציה נוספת, באתר הארץ, 31 במרץ 2008
  3. ^ מירן שפילברג, זמן הנגב, רוביק דנילוביץ': באתי ליעקב טרנר ואמרתי לו 'פה זה לא מונרכיה', באתר nrg‏, 11 בספטמבר 2008
  4. ^ נעמה טלמור, עדי שמחוביץ וקובי מנדל‏, מהפך בבאר שבע, שימור המצב הקיים בחיפה, באתר וואלה!‏, 12 בנובמבר 2008
  5. ^ אור הלר ואלמוג בוקר, רקטת גראד פגעה בבית ספר בבאר שבע, באתר של "רשת 13", 31 בדצמבר 2008 (במקור, מאתר "nana10")
  6. ^ עדי וולפסון, הביאו כבוד לנגב: פרס אירופי ירוק לבאר-שבע, באתר ynet, 7 באוקטובר 2012
  7. ^ אורי בינדר, באר שפע: לאחר שנים של הזנחה, בירת הנגב מתעוררת לחיים, באתר nrg‏, 9 בנובמבר 2011
  8. ^ יעקב לוי, עכשיו זה רשמי: באר שבע הופכת לעיר המים, mynet, ‏17 בינואר 2012
  9. ^ אילנה קוריאל, ב"ש: יער עירוני במקום שכונת מגורים חדשה, באתר ynet, 5 בדצמבר 2012
  10. ^ בית ספר למקצועות המודיעין יוקם בבאר שבע, באתר וואלה!‏, 22 ביוני 2009
  11. ^ יעקב לוי, באר שבע זכתה בפרס החינוך, mynet, ‏1 באפריל 2012
  12. ^ ראש העיר באר-שבע זכה ב"גלובוס הירוק". ומי עוד?, באתר ynet, 21 ביוני 2015
  13. ^ דני בלר, ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', זכה באות אביר איכות השלטון, באתר ברנז'ה, 18 באוקטובר 2017
  14. ^ פרדי פריהאוף, צפו: נהיגה ראשונה על מסלול מוטור סיטי, באתר ynet, 15 במאי 2018


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26910766רוביק דנילוביץ'