יצחק רגר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יצחק רגר
יצחק רגר, ראש העיר באר שבע בשנים 1989–1997, תמונתו בבניין העירייה
יצחק רגר, ראש העיר באר שבע בשנים 1989–1997, תמונתו בבניין העירייה
לידה 1932
קהיר, מצרים
פטירה 1997 (בגיל 65 בערך)
השכלה איש עסקים, צבא, תקשורת ודיפלומטיה
עיסוק מקים קניון הנגב
מפלגה הליכוד
ראש עיריית באר שבע
19891997
(כ־8 שנים)
מזכ"ל רשות השידור, נשיא הבונדס

יצחק (איז'ו) רגר (19321997) היה עורך העיתון "היום" וראש עיריית באר שבע מ-1989 ועד מותו.

ביוגרפיה

יצחק רגר נולד בשנת 1932 בקהיר שבמצרים, ומיד עם לידתו עלתה משפחתו לארץ ישראל והתגוררה בירושלים. אביו, דוד רגר, שימש כמהנדס העיר הראשון של באר שבע.

בשירותו הצבאי הגיע יצחק רגר לדרגת סגן אלוף. לאחר שחרורו עסק בתקשורת: בין השאר היה הכתב של קול ישראל באירופה, בפריז ובז'נבה, ולשם כך למד צרפתית. לאחר מכן היה מזכ"ל רשות השידור. בספטמבר 1968 נתמנה לעורך עיתון "היום"[1] בסוף 1969 פורסם על סכסוך בין רגר לבין יוסף קרמרמן מראשי גח"ל, על רקע רצון של רגר ומערכת העיתון לשוות לעיתון קו של עיתון חופשי לא מפלגתי, בעוד ראשי גח"ל בקשו שהעיתון יוכפף יותר למפלגה.[2] באותה תקופה היה רגר מזוהה עם מפלגת הציונים הכלליים ובמיוחד עם ישראל רוקח.

כאיש שירות החוץ שימש כקונסול ונציג נתיב בניו יורק[3] והתמקד במאבק הבינלאומי לפתיחת השערים ליהודי ברית המועצות. לאחר מכן כיהן כנשיא העולמי של הבונדס.

במלחמת ששת הימים שירת כמפקד גדוד שהשתתף בכיבוש אזור חברון.[4]

לפני בחירתו לראשות עיריית באר שבע נודע בעיר כיזם ומייסד קניון הנגב בבאר שבע.

מאז 1989 כיהן כראש עיריית באר שבע מטעם הליכוד והחליף בתפקיד זה את משה זילברמן. נבחר בשנית מטעם רשימת צ"ח - רשימה מקומית עצמאית, וכיהן בתפקיד זה עד יום מותו בשנת 1997. בזכות מאבקו הציבורי בשנת 1992 זכתה באר שבע לקבל מעמד של אזור פיתוח א'. בזמנו הואץ קצב פיתוחה של העיר, נבנו בה שכונות חדשות כמו: נווה מנחם, נווה זאב, נחל בקע, שכונת רמות המורחבת ובהן נקלטו עשרות אלפי עולים. בתקופתו תוכננו פרויקטים כמו: המבואה הצפונית לעיר, הרחבת דרך הנשיאים, פיתוח המרכז האזרחי.

כאיש "קול ישראל" לשעבר הנציח את שמותיהם של רבים מוותיקי הרדיו בשכונה הדרומית בעיר סמוך לנחל בקע, ובהם משה חובב, צבי זינדר, חנוך גבתון, לאה פורת, אפרים די-זהב.

בשנת 1997 נפטר ממחלת הסרטן והוחלף על ידי סגנו, דוד בונפלד. עם מותו, הוחלף השם של שדרות הנשיאים, אחד הרחובות הראשיים בבאר שבע, הנושק לאוניברסיטה, לבית החולים סורוקה, לבית העירייה ומסתיים בקניון הנגב, ל"שדרות רגר". אחד הגשרים הסמוכים לשדרות רגר קרוי "גשר רגר". וגם בית ספר על שמו "יצחק רגר" אשר נמצא בשכונת "נווה זאב" וכיום הוא אחד מבתי הספר הטובים בדרום.

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0