יחסי גרמניה – דרום סודאן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך שניתן לשפר את מקורותיו
בערך זה יש מקורות, אבל ניתן וכדאי לשפר את המקורות שכבר קיימים בו.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך שניתן לשפר את מקורותיו
בערך זה יש מקורות, אבל ניתן וכדאי לשפר את המקורות שכבר קיימים בו.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

יחסי גרמניהדרום סודאן
גרמניהגרמניה דרום סודאןדרום סודאן
גרמניה דרום סודאן
שטחקילומטר רבוע)
357,022 644,329
אוכלוסייה
84,391,141 12,025,541
תמ"ג (במיליוני דולרים)
4,456,081 11,998
תמ"ג לנפש (בדולרים)
52,803 998
משטר
רפובליקה פדרלית רפובליקה נשיאותית

יחסי גרמניה–דרום סודאן הם היחסים הדיפלומטיים שבין גרמניה ודרום סודאן.

סקירה כללית

גרמניה הכירה רשמית בדרום סודאן מיד לאחר הכרזת העצמאות במדינה ב-9 ביולי 2011. מה שהיה בעבר משרד ג'ובה של שגרירות גרמניה בחרטום שודרג לאחר מכן לשגרירות. שיתוף הפעולה הרשמי לפיתוח דו-צדדי עם דרום סודאן החל עם זאת כבר בשנת 2006, לאחר חתימת הסכם השלום המקיף בשנת 2005[1].

שיתוף פעולה בפיתוח

גרמניה מספקת 83 מיליון אירו בשיתוף פעולה לפיתוח (DC), מה שהופך אותה לתורמת הרביעית בגודלה בדרום סודאן אחרי ארצות הברית, האיחוד האירופי ובריטניה. תיק ה-DC של הממשלה הפדרלית כולל שילוב של שיתוף פעולה פיתוח דו-צדדי, מעורבות של ארגונים וקרנות לא ממשלתיים וכן שיתוף פעולה עם האומות המאוחדות. בהתייעצויות הבין ממשלתיות בין גרמניה לדרום סודאן באפריל 2015 אושרו סדרי העדיפויות הקיימים בתוכנית. בתחום העדיפות לפיתוח תחום המים והתברואה העירוניים, תוכנית העדיפות לביטחון תזונתי ופיתוח שווקים חקלאיים פועלת בשבע מתוך עשר המדינות הפדרליות במדינה ומכסה את תחומי הפעולה הבאים: זמינות מזון, גישה למזון, שימוש נכון במזון ויציבות אספקה. לאור הביצועים החלשים של ממשלת דרום סודאן, תוכנית העדיפות לחיזוק יכולת השלטון המקומי ועמידותם עוזרת לתמוך ביישום הסכם השלום.

בנוסף, הממשלה הפדרלית תומכת במעורבות של החברה האזרחית באמצעות פרויקטים שמבוצעים על ידי אגרו אקשן הגרמנית, מלטשר אינטרנשיונל, יוהניטר אינטרנשיונל ועזרה. הם עוזרים לשפר את מצבם של עקורים פנימיים, בעיקר באזורים היציבים יותר, על ידי מתן מים ותברואה, תמיכה רפואית ומזון. תמיכה ניתנת גם לעבודה של הסוכנויות המרכזיות לסיוע בפיתוח של הכנסיות הפרוטסטנטיות והקתוליות, המתמקדת בסוגיות המפתח של פיוס וניהול טראומות. המעורבות הגרמנית מכסה עוד יותר את התמיכה בתקשורת באמצעות פרויקטים שנערכו על ידי דויטשה וול אקדמיה (הכשרת עיתונאים מקומיים)[1].

פעילויות גרמניות להגנה על זכויות האדם

הממשלה הפדרלית תומכת ביישום הסכם השלום והקמת בית משפט היברידי, רפורמה מנהלית, ביזור, חיזוק הדיווח התקשורתי העצמאי והחברה האזרחית וכן בפיתוח מדינה המבוססת על שלטון החוק והמשטרה. על ידי מתן תמיכה באספקת המים והחקלאות במדינה, גרמניה מסייעת באכיפת זכות האדם למים ומזון. הממשלה הפדרלית סייעה גם לדרום סודאן בפיתוח אסטרטגיה לפירוק נשקם של לוחמים לשעבר ומיליציות ושילובם מחדש בחיים האזרחיים.

המנדט של האומות המאוחדות ברפובליקה של דרום סודאן (UNMISS), שהושק ביולי 2011, כולל מרכיב חזק לזכויות אדם. גרמניה תומכת במשימת שמירת שלום זו על ידי אספקת כוחות אזרחיים, משטרה וצבא.

באביב 2014 ניהל נציב הממשלה הפדרלית למדיניות זכויות אדם וסיוע הומניטרי, חבר הבונדסטג הגרמני שטרצר, שיחות עם ממשלת דרום סודאן, לגבי סוכנויות וחברה אזרחית בג'ובה[1].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30910747יחסי גרמניה – דרום סודאן