זאב (רכב)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
זאב
זאב בשירות צה"ל
זאב בשירות צה"ל
מידע כללי
סוג נגמ"ש אופני / רכב שטח ממוגן
מדינה מייצרת ישראלישראל ישראל
יצרן רפאל - מערכות לחימה מתקדמות
שנת ייצור 2004
דגם עוקב פנתר (רכב)[1], טיגריס (רכב)[2]
יחידות שיוצרו 150
מידע טכני
אורך 6 מטר
משקל 7.3 טון
מנוע מנוע דיזל 6000 סמ"ק V8
שורת רכבי "זאב"

זאב הוא רכב שטח ישראלי ממוגן. הזאב יכול להחליף כלי רכב קלים לנשיאת לוחמים וציוד כדוגמת האביר ולשפר את בטיחות הנוסעים ואת מיגונם ביחס לכלי רכב אחרים. הרכב פותח על ידי חברת רַפַאֵל – רשות לפיתוח אמצעי לחימה בשיתוף עם חטיבה טכנולוגית ליבשה (חט"ל). חברת "כארמור" היא קבלנית המשנה העיקרית לייצור.

תיאור

הזאב הוא רכב ממוגן רב-תכליתי הבנוי על שילדת פורד 550 עם תיבת הילוכים אוטומטית והנעה 4X4. ניתן להרכיב את הזאב גם על גבי שלדות מסחריות אחרות. הרכב מדוגם בשריון לכלי רכב העולה ברמתו על זה של נגמ"ש ה-M113. הרכב ממוגן כנגד ירי נק"ל, יידוי אבנים ובקבוקי תבערה. בשל מיגונו והיותו נע על גלגלים הוא מתאים ללחימה בשטח בנוי.[3]

היסטוריה

ה"זאב" ענה על הצורך המבצעי בנושא גייסות משוריין, המצויד בצמיגים שמיועד לפעול באזורים עירוניים. בהיעדר רכב שכזה, נאלץ צה"ל עד אז להפעיל באינתיפאדה נגמ"שים כבדים, שאיטיותם, משקלם הגבוה ותנועתם המסורבלת, גרמו לנזקים שונים ומיותרים.

ב-2003 הוצג האבטיפוס של הזאב שנמסר לידי אגף הטכנולוגיה של צה"ל (אט"ל).[4]

השימוש המבצעי הראשון של הזאב היה במבצע הבאת ביכורים במרץ 2006 ומאז הוא משמש בהצלחה את צה"ל בלחימה בטרור פלסטיניים בשטחי יהודה ושומרון.

באפריל 2019 נחשף הפנתר אשר נועד להחליף את הזאב.[1] ביוני 2021 נראה לראשונה הפנתר בשירות מבצעי במהלך כניסת כוחות צה"ל לג'נין, ומאז פחת השימוש בזאב בשטחי A ו-B.

גרסאות

מפעילים

בצבע הכחול - המפעילות

גלריה

מפרט טכני

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא זאב בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36270577זאב (רכב)