הרשות לפיתוח כלכלי-חברתי של המגזר החרדי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרשות לפיתוח כלכלי-חברתי של המגזר החרדי
מידע כללי
תחום שיפוט ישראלישראל ישראל
משרד אחראי משרד ראש הממשלה
תאריך הקמה 5 בדצמבר 2020
ראש רועי אסף
מטה מרכזי ירושלים, ישראל
אתר הרשות
רועי אסף, ראש הרשות

הרשות לפיתוח כלכלי-חברתי של המגזר החרדי היא יחידה של משרד ראש הממשלה האמונה על הפיתוח הכלכלי, החברתי וצמצום הפערים בחברה הישראלית בין האוכלוסייה החרדית לציבור הכללי במדינת ישראל, הרשות הוקמה מכוח החלטה 182 של הממשלה[1] ראש הרשות הוא רועי אסף[2][3].

היסטוריה

את הרשות הקים סגן שרת התחבורה, אורי מקלב כיחידה במשרד ראש הממשלה כחלק מההסכמים הקואליציוניים שנחתמו לקראת השבעתה של ממשלת ישראל השלושים וחמש[4], בדצמבר של אותה שנה החליטה הממשלה[5] על הקמת מוקד ארצי לפניות ציבור שתפקידו לתת מענה לפניות ציבור מהמגזר החרדי תוך הנגשת השירותים הממשלתיים הרלוונטיים, המוקד יסייע במתן מענה לפניות ציבור מהמגזר החרדי בעניינים הנוגעים לשירותים ממשלתיים, ויתמחה בהעברת המידע בצורה מותאמת לאוכלוסייה החרדית.

במאי 2021, לאחר האסון בהילולת רבי שמעון בר יוחאי במירון יצאו בקמפיין רחב ומשותף עם משרד הבריאות לעידוד טיפול בנפגעי חרדה בעקבות מותם של ארבעים וחמישה חוגגים בהילולת ל"ג בעומר במירון[6].

ביוני 2021 לאחר הקמת הממשלה ה-36 העוברה הרשות כחלק מההסכמים הקואליציוניים למשרד לשוויון חברתי[7].

בינואר 2023 לאחר הקמת הקמת הממשלה ה-37 היחידה חזרה למשרד ראש הממשלה.

סמכות הרשות

בכוח סמכותה מגבשת הרשות החלטות ממשלה לקידום חברתי כלכלי של המגזר החרדי ותוכניות וכלים מבוססי פתרונות ייחודיים המותאמים למאפייני האוכלוסייה החרדית. בנוסף אמונה על יצירת מסד נתונים עדכני אודות היבטים כלכליים, תעסוקתיים וחברתיים של האוכלוסייה החרדית שיהווה בסיס תומך לקבלת החלטות וגיבוש מדיניות ממשלתית.

הרשות מנהלת מעקב אחרי יישום החלטות ממשלה ותוכניות עבודה שעניינן פיתוח כלכלי-חברתי של המגזר החרדי וכן ניהול החלטות ייעודיות. אחת לשנה מציגה הרשות לממשלה תמונת מצב כלכלית וחברתית כוללת בתחום המגזר החרדי בישראל. בכוח סמכותו של יו"ר ועדת ההיגוי לזמן מנהלים כלליים של משרדי ממשלה וכן אנשי מקצוע שמתמחים בתחומים הרלוונטיים לנושאים הנדונים. על פי החלטת הממשלה - בנושאים הנוגעים לשילוב חרדים בשירות המדינה, יוזמן נציב שירות המדינה או נציגו.

מבנה

לרשות לפיתוח כלכלי חברתי במגזר החרדי ועדת ההיגוי המאשרת את תוכניות העבודה, מקבלת דיווחים שוטפים על פעילותה ועוקבת אחר ביצוע תפקידיה. בראש ועדת ההיגוי עומדת השרה לשוויון חברתי מירב כהן, חברי הוועדה הם: המנהלים הכלליים של משרד ראש הממשלה, מנהלי משרד ראש הממשלה החלופי, מנהלי משרד הכלכלה והתעשייה, מנהלי משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ומנהלי משרד האוצר וכן נציגים מטעם היועץ המשפטי לממשלה ולעיתים אף הוא עצמו.

בינואר 2021, הוקם ברשות לפיתוח כלכלי חברתי במגזר החרדי אגף מחקר ואסטרטגיה ואגף קשרי ציבור. בראש האגף למחקר ואסטרטגיה עומד הלל וואזנר, את קשרי הציבור מנהלת אלישבע ליברמן.

פעילות הרשות

  • הקמת מיזם משותף עם משרד המדע המנגיש את תעשיית ההיי-טק באמצעות יציאת פרויקטי עבודה אמתיים.
  • בשל היפגעות גבוהה של ילדים מהמגזר החרדי בתאונות דרכים יצאו בפרויקט משותף עם הרלב"ד במסגרתו יוקמו מתחמי הדרכה, הקמה של כיתות זה"ב, ורכישת ערכות הדרכה ייעודיות לבתי הספר במגזר החרדי.
  • פרויקטים משותפים עם המשרדי לענייני ירושלים: תוכנית אסטרטגית לחרדים בירושלים ועידוד וליווי עסקים בבעלות חרדית.
  • פרויקט משותף עם המשרד לשיווין חברתי להכנת חרדים וחרדיות לשירות ציבורי. הפרויקט הופסק מאחר שהוא התקיים בהפרדה מגדרית[8].
  • תהליכי שיתוף ציבור במגוון תחומים, בריאות, רווחה, כלכלה, ושיכון.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ הקמת רשות לפיתוח כלכלי-חברתי של המגזר החרדי | מספר החלטה 182, באתר GOV.IL
  2. ^ רועי אסף מונה לראש 'הרשות הממשלתית לפיתוח כלכלי חברתי למגזר החרדי', באתר רדיו קול חי, ‏2020-10-18
  3. ^ ערוץ 7, עם קבלת המינוי נועד יו"ר ועדת ההיגוי סגן השר אורי מקלב עם ראש הרשות רועי אסף, לסדרת פגישות מקצועיות במטרה להניע את פעילות הרשות, באתר ערוץ 7, 18 באוקטובר 2020
  4. ^ דני זקן, ‏המפלגות החרדיות: תוקם רשות לפיתוח כלכלי-חברתי של המגזר החרדי, באתר גלובס, 12 במאי 2020
  5. ^ הקמת מוקד לפניות ציבור ותשתית ייעודית להסברה עבור הרשות לפיתוח חברתי-כלכלי של המגזר החרדי | מספר החלטה 620, באתר GOV.IL
  6. ^ https://twitter.com/mendy_gruzman/status/1389477217009348611, Twitter
  7. ^ https://twitter.com/aronkalman1/status/1402138481715986436, Twitter
  8. ^ "אחרי הפרסום ב"הארץ": בוטל קורס הכשרה לשירות המדינה בהפרדה מגדרית". הארץ. נבדק ב-2021-11-22.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0