רשות התקשוב הממשלתי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רשות התקשוב הממשלתי היא רשות השייכת למשרד ראש הממשלה אשר מנחה את אגפי מערכות המידע במשרדי הממשלה בנוגע להנגשת המידע הממשלתי לציבור ומקדמת את מאמצי ההגנה על תשתיות ומערכות המידע הממשלתיות. רשות התקשוב הממשלתי הוקמה תחילה כמטה במשרד האוצר, בעקבות מסקנות ה"וועדה לבחינת הקמת מערך תקשוב ממשלתי ומינוי מנהל מערכות מידע ממשלתי", וזאת במטרה לשפר ולחזק את יכולות הממשלה בתחום טכנולוגיות המידע (החלטת ממשלה 3058 מיום 27.3.2011)[1]. בהמשך החליטה הממשלה על העברת מטה התקשוב לאחריות משרד ראש הממשלה והגדרתו מחדש כרשות ולא כמטה.

בראש הרשות עומד יאיר פרנק, אשר החל את תפקידו בחודש מאי 2015, לאחר שכיהן כראש אגף בכיר מערכות מידע (מנמ"ר) במשרד המשפטים וכן כיהן במגוון תפקידים בכירים בצה"ל.

בהחלטת הממשלה 2097 מ-10 באוקטובר 2014[2] נקבע כי רשות התקשוב הממשלתי "תנחה את אגפי מערכות המידע במשרדי הממשלה ויחידות הסמך, תקדם משילות בתחום התקשוב בממשלה, תטמיע מתודולוגיות וסטנדרטים רוחביים ותפעל לפיתוח תשתיות, מערכות ושירותים לייעול עבודת הממשלה ולהנגשה מידע ושירותים ממשלתיים לציבור". כמו כן, נקבע כי "הרשות תקדם את מאמצי ההגנה על תשתיות ומערכות המידע הממשלתי ותפעל לפיתוח ההון האנושי בתחום התקשוב בממשלה".

חזון, ייעוד ומטרות אסטרטגיות

חזון הרשות מוגדר באופן רחב ומופנה לטובת הציבור:

"ממשלה אחת, המציבה את האזרח במרכז, פועלת בשקיפות וביעילות, מקדמת חדשנות ורותמת טכנולוגיות לשירות הציבור."

יעוד הרשות מוגדר אף הוא באופן רחב:

"רשות התקשוב הממשלתי תשמש מרכז ידע ויועץ מקצועי בתחום התקשוב לממשלה, תפעל לייעול מערך התקשוב ולקידום חדשנות טכנולוגית במשרדי הממשלה ויחידותיהם, תעמיד טכנולוגיות מתקדמות, תפעל לשיפור השירות הממשלתי לציבור, להפחתת הנטל הבירוקרטי ולקידום מדיניות ממשל פתוח."

הרשות קבעה כי לנגד עיניה יעמדו ארבע מטרות אסטרטגיות עיקריות:

  1. האזרח במרכז
  2. קידום החדשנות
  3. יעילות ואפקטיביות ממשלתית
  4. שקיפות ופתיחות

על מנת לממש מטרות אלו, הרשות מעמידה מגוון של טכנולוגיות ומתודולוגיות שיבטיחו עמידה ברף הציפיות הגבוה של הציבור, בכל הנוגע לאיכות השירות, לאיכות המידע הממשלתי ולמגוון ערוצי השירות העומדים לרשותו.[דרוש מקור] בנוסף, הרשות פועלת לטיפוח המשאב האנושי המועסק באגפי מערכות המידע ביחידות הממשלה ולהעצמת המנהיגות והמובילות הדיגיטלית של המנהלים.[דרוש מקור] בנוסף, פועלת הרשות להבטיח את אמון הציבור ביכולתה של הממשלה לנהל את המידע המוחזק על-ידה, תוך שמירה קפדנית על דרישות אבטחת המידע ויישום הדינים הרלוונטיים בנוגע להגנת הפרטיות.

יחידות הרשות

רשות התקשוב פועלת באמצעות ארבע יחידות:

  • ממשל זמין
  • היחידה לשיפור השירות הממשלתי לציבור
  • יה"ב – היחידה להגנת הסייבר בממשלה
  • חטיבת תכנון ואסטרטגיה.

קישורים חיצוניים

Green globe.svg אתר האינטרנט הרשמי של רשות התקשוב הממשלתי

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0