אסתרינה טרטמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אסתרינה טרטמן
לידה 9 בנובמבר 1957 (גיל: 66)
ירושלים, ישראל
מדינה ישראלישראל ישראל
סיעה ישראל ביתנו, האיחוד הלאומי
חברת הכנסת
8 בפברואר 200624 בפברואר 2009
(3 שנים)
כנסות 16 - 17
יו"ר הוועדה לענייני ביקורת המדינה (מ"מ)
12 ביוני 200613 בדצמבר 2006
(26 שבועות ו־3 ימים)
תפקידים בולטים
  • יו"ר סיעת ישראל ביתנו

אסתרינה טרטמן (נולדה ב-9 בנובמבר 1957), היא חברת הכנסת לשעבר מטעם ישראל ביתנו.

ביוגרפיה

טרטמן נולדה כאסתרינה שבתאי למשפחה דתית ספרדית ירושלמית המתגוררת בארץ ישראל זה שבעה דורות. את שמה הפרטי ירשה מסבתהּ. בילדותה למדה בבית הספר החרדי "בית יעקב" ובגיל 15 עברה לקיבוץ הדתי חפץ חיים. שירתה בצה"ל כסמלת מבצעים. שירתה כקצינת העיר ירושלים והשתחררה בדרגת רב-סרן. היא הוסיפה לשרת במילואים כקצינת העיר של מועצה אזורית מטה בנימין ושל גבעת זאב. טרטמן עברה בשירותה קורס צניחה ואף החזיקה בעבר בשיא הצניחות על ידי נשים בצה"ל[דרוש מקור]. לאחר שחרורה מצה"ל הקימה חברה פרטית לכוח אדם.

קריירה פוליטית

לאחר שהתמודדה לכנסת ה-15, במסגרת ישראל ביתנו, וה-16 במסגרת הרשימה המשותפת של האיחוד הלאומי וישראל ביתנו, הושבעה כחברת כנסת בסוף דרכה של הכנסת ה-16, בעקבות התפטרותו של מיכאל נודלמן. בבחירות לכנסת ה-17 נבחרה לכנסת במקום החמישי ברשימת ישראל ביתנו. לקראת הבחירות לכנסת ה-18 לא שובצה במקום ריאלי ברשימת ישראל ביתנו לכנסת ה-18, והודיעה על פרישתה מהרשימה ומהפוליטיקה.

במהלך כהונתה בכנסת יזמה טרטמן, יחד עם מיכאל מלכיאור, תיקון לחוק חינוך ממלכתי, המסמיך את שר החינוך לקבוע לגבי מוסד חינוך רשמי כי הוא מוסד חינוך ממלכתי משלב, שבו יינתן חינוך שיכלול לימוד מקורות יהודיים בהיקף רחב, תוך שימת דגש על עיסוק בזהות יהודית.

בתחילת הכנסת ה-17 שימשה כיו"ר סיעת "ישראל ביתנו" וחברה בוועדת הכנסת, ובוועדה לענייני ביקורת המדינה. בעקבות מחלתו של יו"ר ועדת הביקורת, ח"כ יורי שטרן, שימשה כממלאת מקום יושב ראש הוועדה לענייני ביקורת המדינה עד להצטרפות סיעת ישראל ביתנו לקואליציה. בנוסף שימשה ממלאת מקום בוועדת החוץ והביטחון.

ב-25 בפברואר 2007, אישרה סיעת ישראל ביתנו פה אחד את מינויה לתפקיד שרת התיירות, במקום השר יצחק הרצוג שהתמנה לשר הרווחה. בעקבות החלטה זו החלו להופיע באמצעי התקשורת ידיעות לפיהן קיימות אי-התאמות בין קורות חייה של טרטמן כפי שפורסמו במקורות שונים (בין היתר באתר הכנסת, אתר ישראל ביתנו ובראיונות בערוץ הכנסת ובגלי צה"ל) לבין המציאות. בעוד שטרטמן הציגה עצמה פעמים אחדות[1] כבוגרת תואר ראשון בהצטיינות בחשבונאות וניהול פיננסי מאוניברסיטת בר-אילן וכבעלת תואר שני במנהל עסקים, לאחר בדיקות התברר שעברה רק השתלמות באוניברסיטת בר-אילן, את התואר הראשון קיבלה ממכללת טורו קולג' (שבעת היותה סטודנטית, למוסד בו למדה לתואר ראשון לא הייתה הכרה כמוסד אקדמי על ידי המועצה להשכלה גבוהה) ולימודיה לתואר שני לא הושלמו. כתוצאה מהסערה הציבורית שליוותה פרסומים אלה, היא נאלצה להסיר את מינויה לתפקיד שרת התיירות והוחלפה גם בתפקידה כיושבת ראש סיעת ישראל ביתנו.[2] כחודש לאחר גילוי הפרשה טרטמן אף ננזפה על ידי ועדת האתיקה של הכנסת נזיפה חמורה.

דעותיה הפוליטיות

טרטמן תומכת בנקיטת קו נוקשה ביחס לטרור ומתנגדת למה שהיא מכנה "רפיסות" ו"כניעה" מול הפלסטינים ועמדותיהם. טרטמן טוענת שהפלסטינים וערביי ישראל מהווים איום דמוגרפי על מדינת ישראל, ולכן תומכת בתוכנית חילופי השטחים של יו"ר מפלגתה, אביגדור ליברמן. טרטמן ידועה בסגנונה הישיר ולעיתים אף בוטה, ודעותיה כנגד מינויים של ערביי ישראל לתפקידי מפתח. על מינויו של ראלב מג'אדלה לשר בממשלה ה-31, אמרה טרטמן: "אנחנו צריכים לבער את הנגע הרע מקרבנו".[3]

חיים אישיים

לאחר שחרורה מהצבא נישאה למפקדה עמוס טרטמן (ממייסדי מעלה אדומים וראש המועצה הראשון של היישוב מהקמתו בשנת 1979 עד לאחר הכרזתו כעיר בשנת 1992 ובהמשך ראש מועצת גבעת זאב בין השנים 2003 - 2008). בסוף 1997, לאחר שנולדו לשניים ארבעה ילדים, התגרשו בני הזוג.

באמצע שנות התשעים לקתה בסרטן שממנו החלימה. ב-9 בינואר 1997 נפגעה בתאונת דרכים שריתקה אותה למיטה למשך כשנה לאחר שנפגעה קשות בכל חלקי הגוף, היא נותרה עם 52% נכות. בתביעה נגד חברת הביטוח, קבע רופא תעסוקתי כי עליה לעבוד לא יותר מ-4 שעות ביממה במשך אותה שנה, ולכן עזבה טרטמן את עבודתה בבנק יהב.[4]

ב-2012 טרטמן נישאה בשנית לאדריכל אורי סלי (בעבר שחקן קולנוע).

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0