שאול בן-אדרת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שאול בן-אדרת
שאול בן-אדרת
שאול בן-אדרת
לידה 1964 (גיל: 60 בערך)
פתח תקווה
מסעדות
  • "צצה" (נסגרה)
  • "קימל"
  • "קימל בגלבוע"
  • "התרנגול הכחול"
  • "מיסטר אנד מיסיס לי"
טלוויזיה

שאול בן-אדרת (נולד ב-1964) הוא שף ישראלי.

ביוגרפיה

נולד בפתח תקווה וגדל בתל אביב. רכש את אהבתו למטבח מאמו וסבתו שהגיעו מעיראק, וקיבל חיזוק מהצד היווני של אביו. למד בתיכון "ליידי דייויס" במגמת מכניקה ושירת בצבא כטכנאי מטוסים. לאחר שחרורו מהצבא פתח את המועדון-מסעדה-בר "צצה" ברמת השרון, שפעלה כ-6 שנים. במקביל ל"צצה" פתח אדרת במתחם הבורסה של רמת גן את "קפה סול", בית קפה איטלקי חלבי, אותו ניהל כשנתיים.

בשנת 1991 פתח את מסעדת "קימל" - מסעדת מעדנים כפרית ששוכנת מול כלבו שלום בתל אביב, שמגישה מטבח צרפתי כפרי.

במרץ 2010 נפתחה "קימל בגלבוע" – ביסטרו כפרי המשקיף אל נוף עמק יזרעאל.

בינואר 2011 פתח את מסעדת "התרנגול הכחול" - מטבח עונתי עם בר גדול, בקניון G שבלב מתחם צמרת בתל אביב.


במסגרת עבודתו כשף נסע לייצג את ישראל דרך משרד החוץ לברזיל, אורוגוואי, יפן, שם ערך אירועי אוכל גדולים, פסטיבלי אוכל ישראלים, ארוחות גאלה, ואירועי צדקה והדגמות.

בן-אדרת מעביר סדנאות בישול, ייעוץ קולינרי, כותב טור על אוכל בעיתון גלובס, ומקיים אירועי קייטרינג עם חברת קימל אירועים.

שאול בן-אדרת נשוי לאורית, שעובדת עמו במסעדות, יש להם ארבעה ילדים והם מתגוררים בתל אביב.

גלריה

קישורים חיצוניים