ישיבת שפע מקור חיים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Crystal Clear app help index.svg
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

שפ"ע - מקור חיים
ישיבה
השתייכות ציונות דתית, ישיבת בני עקיבא נתיב מאיר
מייסדים הרב עדין שטיינזלץ
מגמות חסידות, גמרא, הלכה ותפילה
בעלי תפקידים
ראש הישיבה הרב יונתן גוטמן
תלמידים
בערך 300
מיקום
מיקום קריית היובל

ישיבת שפע - מקור חיים (בנשיאות הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ) היא ישיבה תיכונית נאו-חסידות ודתית לאומית המושתת על בסיסה של ישיבת מקור חיים. בראשות הישיבה עומד הרב יונתן גוטמן, בוגר ישיבת ישיבת מקור חיים, ובנשיאות הישיבה עומד הרב עדין אבן ישראל, הישיבה נוצרה כחלק מישיבת בני עקיבא נתיב מאיר ואז קיבלה מעמד עצמאי.

היסטוריה

הישיבה הוקמה ב-2009 בידי עדין אבן ישראל שטיינזלץ שעוד היה באמצע תהליך ייסודו של רעיון הנאו-חסידות בציונות דתית, הוא יצר את הישיבה שהתחילה כפלג קטן בתוך ישיבת בני עקיבא נתיב מאיר, שנה אחר כך הרב שטיינזלץ החליט להקים ישיבה עצמאית ללא נתיב מאיר, אבל עקב לחצים מצד רבנים בציונות דתית דוגמת הרב חיים דרוקמן החליט לערב את נתיב מאיר. ישיבת שפע הוקמה בשם מקור חיים - נתיב מאיר, תלמידו של הרב שטיינזלץ, הרב יונתן גוטמן, בוגר ישיבת מקור חיים נבחר לראשות הישיבה. בהתחלה נתיב מאיר ארחו את הישיבה הצעירה, לפי עדויות התלמידים תלמידי ישיבת נתיב מאיר נהגו בזלזול. מאוחר יותר החליט הרב שטיינזלץ ליצור ישיבה עצמאית, ללא נתיב מאיר, בשם: "שפע", ועל כך ננזף בידי הרב דרוקמן ונוצרה בניהם מריבה. הישיבה נקראה שפ"ע על שם ראשי תיבות של מקימי ישיבת מקור חיים: הרב שמעון גרשון רוזנברג - שג"ר (ש), הרב מנחם פרומן (פ) והרב עדין (ע) שטיינזלץ. הישיבה הוקמה גם בידי עוד בוגרי ישיבת מקור חיים וישיבת תקוע וגם על ידי בוגרי בית ספר קיבוץ ראשית.

מנהל התיכון של הישיבה נתנאל וולפיש, לפי תלמידי הישיבה, קשר את עיניו של הרב גוטמן ואמר לו לשים יד על באקראי על מפת ירושלים ועל המפה יצא שכונת נווה יעקב. הישיבה שכנה שם תשע שנים ואז עברה לשכונת קריית היובל לאחר מהלך של ראש העירייה לשעבר, ניר ברקת. מספר התלמידים הוא בערך 300.

האופי החסידי והציוני דתי

הישיבה היא ישיבה חסידית, בישיבה נערכות התוועדויות רבות, כמו כן נערך בכול יום שני (לתיכון) סדר חסידות מלומד בו שפת אמת, ספר התניא, תורה אור ולקוטי תורה ועוד. כמו כן הישיבה משתתפת בהתוועדות הענק י"ט כסליו צמאה, לחטיבה נערכת התוועדות בישיבה. כמו כן נערכת התוועדות ראש השנה בה הרב עדין שטיינזלץ מגיע לישיבה בדומה לרבי מליובאוויטש מחלק עוגת דבש, כמו כן נערכות התוועדיות נוספות כמו י"ח באלול, פורים, ג' בתמוז, חנוכה, שבועות ועוד, עם ניגונים דוגמת ארבע בבות, ניגוני קרליבך, ניגוני ברסלב וניגוני גור. הזרם ציוני דתי מודגש היטב על הישיבה, רוב מוחץ של תלמידי הישיבה דתיים לאומיים וחלק קטן הם חסידי חב"ד המזדהים עם הציונות הדתית. הישיבה משתתפת בריקוד דגלים ביום ירושלים, והיא עצמה עולה להר הרצל הסמוך לישיבה ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל וביום הזיכרון לשואה ולגבורה.

האופי החברתי

בישיבה לפי עדות התלמידים יש קשר הדוק של אהבה בן המורים לתלמידים, בעיקר בזכות המורה עזרא גטנו, בוגר ישיבות מקור חיים ותקוע הנוהג לנגן בגיטרה, גטנו התפרסם בחוגי ישיבות הציוניות דתיות הנאו-חסידות ובקרב תלמידי הרב שטיינזלץ בעיקר בגלל שירו "אגדת הגן." הישיבה מעודדת השתתפות תלמידים בתנועת נוער, רוב של התלמידים הם חניכים\מדריכים בתנועת הנוער עזרא כמו כן בתנועות דתיות לאומיות כמו בני עקיבא ואריאל. תלמידים רבים באים מפסגת זאב, כמו כן מעוד שכונות בירושלים כמו נחלאות, קריית מנחם וקטמון וכן מחוץ לעיר ביישובים כמו כפר אדומים, תקוע, כוכב השחר ועוד.

יחסי הישיבה עם ישיבת מקור חיים

תלמידי הישיבה מגדירים את עצמם בשם הציני "מקור חיים עודפים," תלמידי הישיבה מתנהגים שונה מתלמידי ישיבת מקור חיים, בעיקר באופיים המתון, שניהם באים מהציונות דתית אך ניתן כמעט בלתי ניתן להבדיל בניהם, שפע היא הישיבה הכי גדולה מבן השלוחות של מקור חיים, הרב דוב זינגר והרב יונתן גוטמן הם חברים טובים השומרים על ידידות.

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0