בוהריים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מזנון בוהריים
ארוחת בוהריים

בוהריים (נֶהגֶה: בוהוריים ומנוקד בָּהֳרַיִם; הלחם של בוקר + צהריים) או בְּרַנְץ'אנגלית: Brunch, הלחם של breakfast + lunch) ארוחה הנאכלת בשעות הבוקר המאוחרות, לרוב מחליפה הן את ארוחת הבוקר והן את ארוחת הצהריים. לעיתים משתמשים גם בהלחם "ארוחת בֹּצֶר". המילונאי ראובן אלקלעי הציע את צירוף המילים ארוחת בָּ"ץ.[1]

ארוחת בוהריים מוגשת לעיתים לאחר אירוע בוקר או לפני אירוע צהריים, כגון אירועי ספורט או חתונות (הנערכות במדינות מסוימות בשעות היום).

יש מסעדות ובתי מלון המגישים בוהריים, לרוב בסגנון מזנון בשירות עצמי. מזנון כזה מכיל מאכלי ארוחת בוקר מקובלים, למשל ביצים, מאפים, פנקייקס, פירות, דגני בוקר, לחם, גבינות וכדומה. בנוסף, הוא עשוי לכלול סוגי מאכלים אחרים כגון פשטידות וקיש, צלי, דגים ופירות ים, סלטים, מרקים, ירקות ומבחר קינוחים.

בישראל מסעדות ובתי מלון רבים מגישים ארוחת בוקר העשויה לשמש כבוהריים כיוון שהיא מוגשת במהלך כל שעות הבוקר וכוללת מזנון עשיר ומגוון מאוד.

בניו יורק המונח "בראנץ'" משמש לתיאור ארוחה הכוללת מאכלי בוקר אך נאכלת בשעות אחר הצהריים של ימי שבת וראשון. ארוחה זו, המכילה מאכלים שומניים רבים, משמשת לעיתים כתרופה לחמרמורת (הנג אובר) עבור מי שבילו עד שעות הלילה הקטנות בלילות שישי ושבת.

בצרפתית ובגרמנית, כמו בעברית, אומץ המונח "בראנץ'" אם כי לצידו משמשים גם מונחים בשפה המקומית.

ארוחת בוהריים של דים סאם מקובלת במסעדות סיניות ברחבי העולם. היא כוללת מיני כיסונים ומגוון מאכלים מלוחים ומתוקים שאודו, טוגנו בטיגון עמוק או נאפו.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ראובן אלקלעי, מלון עברי-אנגלי שלם, הוצאת מסדה, 1990


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23967389בוהריים