ארוחת ביניים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ארוחת ביניים היא ארוחה קלה הנאכלת בנוסף לארוחות המלאות. היא עשויה להאכל בין ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים ("ארוחת עשר"), בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב כשעת התה, או לאחר ארוחת הערב, כארוחה האחרונה של היום (ארוחת לילה).

כריך איטלקי

ארוחת ביניים כוללת בדרך כלל משקה חם (קפה, תה) וחטיף קל, מתוק או מלוח, כגון פרי, עוגה או דבר מאפה אחר, כריך.

בתוכניות דיאטת רזון שונות, מומלצות שלוש ארוחות מלאות ושלוש ארוחות ביניים, על מנת למנוע תחושת רעב שעלולה לפגוע ביכולת להתמודד עם תפריט מופחת קלוריות.

בישראל, משרד הבריאות ממליץ שתזונת הילדים והנוער תכלול 2–3 ארוחות ביניים[1]. ארוחות ביניים מומלצות גם למי שזקוק לתוספת קלוריות כגון העוסקים בספורט[2] ונשים מניקות[3] וכן לנשים הרות הסובלות מבחילות או סוכרת הריון[4], כדי להקל על התסמינים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ תזונה נבונה, באתר משרד הבריאות
  2. ^ אסתר גונן, מה ומתי אוכלים?, מאתר "שוונג"
  3. ^ אורלי שולמן, יותר ויטמינים, פחות קילוגרמים, באתר תפוז אנשים
  4. ^ טובה קראוזה, תזונה מומלצת במצב של סוכרת הריון, באתר "מאמי"


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0