קיש
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
קיש (בצרפתית: Quiche) הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות, המורכב מתחתית בצק פריך, ועליה מלית מתערובת של ביצים, שמנת וירק, גבינות או פיסות בשר. בדרך כלל, התחתית נאפית לפני שהמרכיבים האחרים נוספים לתקופת אפייה נוספת. למרות שהקיש הוא מאפה פתוח (כלומר, ללא תוספת בצק המכסה אותו), לעיתים נוספות פרוסות עגבנייה או רצועות בצק כקישוט מעל התערובת. למרות שלעיתים קיש נאכל חם, הוא בדרך כלל נאכל קר, ונחשב במטבח הצרפתי לחלק ממרכיבי סל הפיקניק הקיצי.
מקורו של הקיש הוא ממטבח חבל לורן בצרפת (על גבול גרמניה) ויש המחשיבים אותו כסוג של טארט מלוח.
"קיש לורן" המקורי הוא פאי פתוח ממולא ביצה, רפרפת ובייקון מעושן. גבינה נוספה רק מאוחר יותר למתכון. תוספת של בצלים תהפוך את המאפה ל"קיש אלזסי".
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: קיש |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: קיש |
- יעל גרטי, חג מאכלי החלב: בית ספר לקישים, באתר ynet, 22 במאי 2009
- הכל על קישים, קיש, באתר Teamim