שרון לוזון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שרון לוזון
שרון לוזון
שרון לוזון
לידה 6 בספטמבר 1971 (גיל: 52)
חדרה
עיסוק מורה ומרצה
מפלגה חד"ש
חבר מועצת עיריית תל אביב

שרון לוזון (נולד ב-6 בספטמבר 1971) הוא פעיל חברתי, איש ציבור, מורה ומרצה. מכהן היום כיו"ר ועד סגל ההוראה[1] באוניברסיטה הפתוחה. בעבר היה חבר הנהגת ארגון העובדים הדמוקרטי כוח לעובדים (צוות ארגון) ויו"ר אספת הנציגים של כוח לעובדים. שימש כחבר מועצת עיריית תל אביב – יפו מטעם סיעת "עיר לכולנו".

ביוגרפיה

לוזון נולד וגדל בחדרה. שנותיו הראשונות עברו בשכונה גבעת אולגה בה הכירו והתחתנו הוריו, עולים מצפון אפריקה. בצבא שירת בחטיבת גולני. בפעילותו הפוליטית החל בנעוריו והמשיך בה בשנותיו כסטודנט בהן שימש כחבר במועצת אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב. הוא בוגר תואר ראשון בהיסטוריה של המזרח התיכון בעת החדשה ובמדע המדינה מאוניברסיטת תל אביב, ומוסמך תואר שני בלימודי ביטחון באוניברסיטת תל אביב.

בשנת 1997 החל לעבוד כמורה להיסטוריה ואזרחות. ובשנת 2000 החל בתפקידו כמנהל בית ספר, תחילה ביפו ולאחר מכן בפתח תקווה.

בשנים 2003 - 2004 הנחה את תוכנית הטלוויזיה "שיעור היסטוריה" בערוץ ההיסטוריה. התוכנית התבססה על תוכני ערוץ ההיסטוריה והותאמה על ידי לוזון לתוכנית הלימודים של בתי הספר התיכוניים ושל חטיבות הביניים. במקביל שימש לוזון כיועץ ההיסטורי של הערוץ וכמורה המספק מענה לתלמידים באתר הערוץ[2].

כיום הוא מרצה במחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת באוניברסיטה הפתוחה ועוסק במסגרת זו בנושאים של אסטרטגיה וביטחון לאומי, מדע המדינה ויחב"ל[3].

פעילות פוליטית וציבורית

בשנת 2011 נבחר לוזון לתפקיד יו"ר אספת הנציגים של "כוח לעובדים" וכיהן בה עד שנת 2013. אספת הנציגים היא הגוף בו מיוצגים מקומות העבודה השונים (הסניפים) המאוגדים במסגרת ארגון העובדים הדמוקרטי. והיא הגוף המוסמך לקבל כל החלטה ביחס לארגון. האספה בוחרת את צוות הארגון, בית הדין, ועדת ביקורת וגופים נוספים. מאשרת את תקציב הארגון, ועוד[4]. בתקופת כהונתו עלה הארגון לכותרות[5], לאחר שעובדי הרכבת בראשות גילה אדרעי ניסו לעזוב את ההסתדרות ולהפוך את כח לעובדים לארגון היציג שלהם[6]. הצעד נדחה על ידי בית הדין הארצי לעבודה, שקבע כי רק לאחר שנה יוכלו העובדים להחליט לעזוב את ההסתדרות, או להישאר בה[7]. מאז 2014 משמש בצוות ארגון הנהגת כוח לעובדים. ב-2015 מונה לרכז את פעילות צוות הארגון.

בשנת 2008 היה מהפעילים הראשונים ב"עיר לכולנו", תנועה עירונית הפועלת בתל אביב יפו, שהתמודדה בבחירות לרשויות המקומיות 2008 למועצת העיר תל אביב-יפו ולראשות העירייה, בראשותו של דב חנין. עיקר עיסוקו היה בעבודת השטח ובארגון הפעילים. החל משנת 2011 שימש כחבר מועצת העיר תל אביב-יפו באופוזיציה והתמקד בעיקר בפעילות למען זכויות עובדים בעיר, סיוע למחוסרי דיור ודרי רחוב וכן הגנה על ערכי הטבע העירוני, כמו במקרה המאבק נגד בנייה בחוף הכורכר בצפון-מערב תל אביב[8][9]. לוזון פעל נגד הפרטת שירותים עירוניים[10], ותמך במאבקי עובדי קבלן[11] של חברות בבעלות עירונית - בהם עובדי תל-אופן, האופרה הישראלית ועובדי מנהל הרווחה של העירייה[12] בשבתו בוועדת מכרזים העירונית לקח חלק בפסילת 15 חברות קבלניות אשר הגישו מכרזי הפסד, ולצד זה סייע לקבוצת עובדות הסמך של השירותים החברתיים, והצליח להביא לשיפור בשכרן, להכרה בוותק שלהן לצורכי הבראה וחופשה ולהקטנת הקיצוץ בתקציב העסקתן. הוביל ביחד עם סיעת עיר לכולנו וארגון כוח לעובדים הצעה להפסקת העסקת עובדי קבלן על ידי העירייה, שנדחתה על ידי הקואליציה העירונית[13].

בחודש יוני 2012 הגיש שרון לוזון ביחד עם סיעת עיר לכולנו הצעת אי אמון בראש העירייה רון חולדאי. ההצעה, שבאה מכוח סעיף 22 לפקודות העיריות, ביקשה להדיח את חולדאי מתפקידו ולפרק את הקואליציה בזמן הקדנציה, דבר נדיר בשלטון המקומי. ההצעה עלתה לאחר שפעילי המחאה החברתית טענו למעצרי שווא ותקיפות חוזרות ונשנות של הסיירת הירוקה של העירייה[14]. ישיבת המועצה בנושא הייתה סוערת ולוותה במחאה של מאות מפגינים בפנים ומחוץ לבניין העירייה, דבר שהוביל "לפיצוצה"[15][16].יום לאחר מכן, בזכות הלחץ הציבורי, הודיעה סיעת מרצ על פרישתה מהקואליציה העירונית בשל אותה "הפעלת אלימות נגד פעילי המחאה החברתית"[17][18].

לוזון כיהן כדירקטוריון של מוזיאון ארץ ישראל ובדירקטוריון של תיכון אליאנס ברמת אביב הירוקה בתל אביב.

במסגרת עבודתו באוניברסיטה הפתוחה היה ממנהיגי העובדים שהחליטו להתאגד בשנת 2008 במסגרת ארגון העובדים הדמוקרטי כוח לעובדים. לאחר שהוכרו כארגון יציג, ולאחר כישלון המשא ומתן עם הנהלת האוניברסיטה, היה ממובילי השביתה באוניברסיטה הפתוחה שהחלה באפריל 2009 וארכה 50 ימים, ובכך הייתה לשביתה הארוכה ביותר במשק הישראלי בשנה זו. המאבק באוניברסיטה הפתוחה הסתיים עם חתימתו של הסכם קיבוצי בשלהי שנת 2010 אשר סיים שנים של העסקה פוגענית של חברי סגל ההוראה הזוטר באוניברסיטה זו.

בחודש פברואר 2019 נבחר לתפקיד יו"ר ועד סגל ההוראה.

שרון לוזון דוגל בגישה של "פעולה ישירה" ובשיתופי פעולה בין ארגונים וקבוצות לשם השגת יעדים עבור ציבור העובדים. וכך גם בזירה העירונית בתל אביב יפו. לוזון הוא פעיל פוליטי בחד"ש ואף הוצג בסרטון הבחירות שלה במהלך הבחירות לכנסת ה-19, בשם "שרון לוזון: חד"ש במאבקי העובדים"[19], כחלק מקמפיין שמציג את פעילי ופעילות החזית. ביום העצמאות ה-65 של מדינת ישראל היה אחד ממדליקי המשואות בטקס הדלקת משואות אלטרנטיבי שמארגנת מדי שנה תנועת "יש גבול"[20].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ חברי הועד - האוניברסיטה הפתוחה - ועד הסגל האקדמי הזוטר, באתר ousegel.org (ארכיון)
  2. ^ כתבה על ערוץ ההיסטוריה באתר הסתדרות המורים
  3. ^ שרון לוזון בתוכנית "משחק חוץ" עם ניצן הורוביץ, 10.2.19
  4. ^ תפקידים - אתר כוח לעובדים
  5. ^ שרון לוזון בריאיון לקראת הכרעת היציגות ברכבת באתר Youtube, מתוך התוכנית אורלי וגיא
  6. ^ מיקי פלד, בית הדין יכריע מי הארגון היציג של עובדי הרכבת, באתר כלכליסט
  7. ^ מיקי פלד, תבוסה לגילה אדרעי: ההסתדרות נשארת הארגון היציג של עובדי הרכבת, באתר כלכליסט
  8. ^ חדר החדשות - להציל את מצוק הכורכר ב-3700
  9. ^ עינת טורס, ביץ' בויז: גולש, גננת ומרצה במכללה למען הדיונות ליד חוף הצוק, באתר nrg
  10. ^ שאול אמסטרדמסקי, מכונת ההפרטה: הרשויות המקומיות פיתחו "הפרטה אפורה", באתר כלכליסט, 04.10.12
  11. ^ מעריב על דיון בהצעתו של לוזון להעסקה ישירה של עובדי הקבלן בעיריית תל אביב
  12. ^ הוכרז סכסוך עבודה בתל אופן באתר עיר לכולנו, דצמבר 2012
  13. ^ עיריית תל אביב, דיון בהעסקה ישירה של עובדי הקבלן באתר עבודה שחורה
  14. ^ אבי אשכנזי, השופט נזף במשטרה: שחררו את הפעילים, באתר nrg
  15. ^ חדר החדשות (2012-06-28), חדר החדשות - פיצוץ ישיבת מועצת עיריית תל אביב, נבדק ב-2019-03-28
  16. ^ ארי ליבסקר, ישיבת מועצת העיר ת"א פוצצה; כ-250 הפגינו מחוץ לבניין העירייה, באתר כלכליסט
  17. ^ חגי מטר, דרמה בעיריית ת"א: מרצ פורשת מהקואליציה של חולדאי, באתר nrg
  18. ^ דרור פויר, ‏יומן המחאה / תשכחו מצדק חברתי, נתחיל בדמוקרטיה, באתר גלובס, 28 ביוני 2012
  19. ^ שרון לוזון: חד"ש במאבקי העובדים באתר Youtube
  20. ^ שרון לוזון בטקס הדלקת המשואות האלטרנטיבי
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0