נוער מרצ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוער מרצ
לוגו נוער מרצ החדש מ2013.png
פעילות ארגון נוער חינוכי פוליטי
בעלות מפלגת מרצ
יושב ראש גילי רמתי
תקופת הפעילות 1992–הווה (כ־32 שנים)
www.facebook.com/MeretzYouth

נוער מרצ הוא ארגון נוער חינוכי פוליטי המשויך למפלגת מרצ.

נוער מרצ מפעיל סניפים בערים דוגמת תל אביב, ירושלים, חיפה, אשדוד, בנימינה ועוד. בסניפים מרוכזת פעילות תרבותית ופוליטית ונוער מרצ מקיים הפגנות ומשמרות מחאה, וזוכה לייצוג משמעותי במוסדות מפלגת מרצ. חוקת מפלגת מרצ קבעה ייצוג של לפחות 2% מצירי ועידת המפלגה לנציגי נוער מרצ.[1]

לפי אתר הארגון, הארגון פועל לאור עקרונות השלום, הדמוקרטיה והצדק החברתי כפי שהם מופיעים, בין היתר, במגילת זכויות האדם, במגילת העצמאות של מדינת ישראל ובחוק יסוד כבוד האדם וחירותו.

בנוער מרצ רשומים קרוב ל-2,000 חברים, אך מהם פעילים כמה מאות בני נוער בגילאים 12 - 18 מכל רחבי הארץ.

נוער מרצ הוקם עם הקמת מרצ ב-1992, על בסיס תנועות הנוער שהיו למפלגות שהרכיבו את מרצ נוער מפ"ם נוער רצ. הרכז הראשון של התנועה היה אילן גילאון.

בבחירות לכנסת העשרים שנערכו במרץ 2015, גייס נוער מרצ מתנדבים רבים לשורות המפלגה ביום הבחירות, וכשליש מהמתנדבים של מרצ ביום הבחירות היו חברים בנוער מרצ.

פעילות התנועה

במסגרת פעילותו, חניכי הארגון משתתפים בהפגנות לפי העקרונות של המפלגה, ובסניפי הארגון ישנם פעילויות לאורך השנה, בהן סמינרים, פעולות שבועיות והפגנות.[2]

לפי התנועה, העיקרון הפנים-ארגוני המנחה אותה הוא עקרון "נוער מוביל נוער" שפירושו שכל ההנהגה הפוליטית של התנועה הם בני נוער, והיזמות והפעילויות הן ביוזמת פעילי התנועה ובארגונם. כמו כן, בהתאם לעקרון זה, מקיים נוער מרצ מוסדות ובעלי תפקידים נבחרים, הנבחרים על ידי חברי הנוער. לתנועה יש יושב-ראש והנהגה בת שבעה חברים, אשר נבחרים על ידי כלל חברי נוער מרצ.

התנועה משתפת לעיתים פעולה עם גופים בעלי רקע אידאולוגי שונה. לדוגמה, בשנת 2010 פעלה התנועה בשיתוף פעולה עם ההנהגה הצעירה באיחוד הלאומי להוזלת מחירי לימודי הנהיגה בישראל, הגבוהים באופן משמעותי ביחס למדינות אחרות בעולם. בשנת 2011 קיימה התנועה פעילות משותפת עם ארגוני נוער נוספים, כגון בני עקיבא, למען שחרור יונתן פולארד.

סניפי נוער מרצ בארץ תל אביב קריית אונו בנימינה רמת גן רמת השרון חיפה .[3][4]

מבנה התנועה

כיום, בראש התנועה עומדת היו"ר גילי רמתי, שנעזרת בהנהגת נוער מרצ בקבלת החלטות הנוגעות להתנהלות התנועה, ארגון הפגנות, פעולות מחאה וכו'. יושב הראש נבחר אחת לשנה בבחירות בהשתתפות כל חברי נוער מרצ. אחת לחצי שנה נבחרת לתנועה הנהגה, גוף המורכב מ-7 פעילי נוער מרצ מכל רחבי הארץ (כולל יו"ר הנוער המכהן) שמחליט החלטות הקשורות לנוער. בנוסף, לתנועה יש גם וועדת ביקורת (המתפקדת גם כבית דין), וועדת בחירות.

התנועה עצמה מורכבת מסניפים, כשבכל סניף לפחות 4 חברים.

באוקטובר 2015 במוסף הפוליטי של ישראל היום התבצעה התייחסות לנוער מרצ כגוף חשוב המעיד על ההתנהלות הפנימית במפלגת מרצ.[5]

סמלילי התנועה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נוער מרצ בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ תקנון מפלגת מרצ-יחד שאושר ביום 6 ביוני 2010
  2. ^ שלמה אשכנזי, מחפשים ימנים בהפגנת הגז הא-פוליטית, באתר מידה, ‏28 ביוני, 2015
  3. ^ איתן אהרון, נוער מרצ וצעירי האיחוד הלאומי משלבים ידיים, באתר סרוגים, ‏15 ביוני, 2010
  4. ^ ראובן לייב, נוער מרצ בקמפיין חדש לפולארד, באתר News1, ‏6 ביולי, 2011
  5. ^ מתי טוכפלד, ‏לעשות את מה שנכון, באתר ישראל היום, 23 באוקטובר 2015


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0