ישיבת השרון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ישיבת השרון היא ישיבה קטנה שפעלה ברמת השרון.

היסטוריה

הישיבה הוקמה בתחילת שנות ה-50 על ידי רבי בנימין מובשוביץ, רבה של הרצליה, ואחיינו רבי יעקב אדלשטיין, רבה של רמת השרון. השניים קיבלו את תמיכתו של החזון איש, שאף תרם להקמת הישיבה. לתכנון בניין הישיבה הוזמן האדריכל צבי תורן.

החזון איש בוחן בחורים בישיבת השרון תשי"ג יחד עם רבי שמואל רוזובסקי.

הישיבה החלה את פעילותה עם גרעין של שלושה תלמידים[1]. בראש חודש כסלו תשי"ג (1952) ביקר החזון איש בישיבה וערך מבחן פומבי לתלמידיה. הרקע לביקור זה היה, שרבי יעקב אדלשטיין ביקש מהנדיב יעקב הלפרין שיתמוך בישיבת השרון אך הוא לא רצה לתמוך בישיבה, כי למדו שם בעברית ואביו סיפר את זה לחזון איש, והוא אמר לו: אל תדאג אני יסדר את זה, ותקופה קצרה לאחר מכן, כאשר נולד הרב מרדכי שמואל אדלשטיין בנו הבכור של רבי יעקב, בא החזון איש לרמת השרון לשמש כסנדק, ובאותה הזדמנות לקח עמו את יעקב הלפרין למבחן בישיבה[2], ואחר כך אמר לו החזון איש: אתה רואה בשביל מה אתה תורם, ואכן הוא נתן סכום כסף גדול[3][4].

שלושה שבועות לאחר מכן נפטר הרב מובשוביץ, והרב אדלשטיין נותר לעמוד בראשות הישיבה לבדו. לצדו כיהן כר"מ רבי יצחק יחיאל יעקובוביץ, כר"מ[5] ומנהל הישיבה שימש בנו של הרב מובשוביץ הרב בן ציון מובשוביץ.

שנות ה-60 היו שנות השיא של הישיבה. באמצע שנות ה-60 שב מארצות הברית רבי דב שוורצמן, הרב אדלשטיין הזמינו לכהן כר"מ בישיבה ויסד עבורו שיעור מיוחד שהורכב מבוגרי שיעור ג'. כמו כן שימש כר"מ בישיבה הרב עזרא נוביק. במשך שנה כיהן בה כמנהל רוחני מאיר וונדר.

בשנות ה-70 הועם זוהרה של הישיבה ועם הזמן חדלה מפעילות. במבנה הישיבה נעשו פעולות תורניות שונות. על פי עצת הרב שך, נמכר שטח הישיבה ליזמים פרטיים וסכום הכסף נשמר בקרן מיוחדת למימון פעילות תורנית. בעשור הראשון של המאה ה-21 הקים נכדו של הרב בנימין מובשוביץ, הרב דניאל יעקובוביץ, את ישיבת "נחלת בנימין" במודיעין עילית, על שם סבו. הישיבה מתוחזקת מהקרן האמורה.

בוגרים מפורסמים

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23454730ישיבת השרון