הרב חיים צבי טייטלבוים (ירושלים)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב חיים צבי טייטלבוים
הרב חיים צבי טייטלבוים

הרב חיים צבי טייטלבוים (מכונה: רבי חיים הערש) (נולד בתשל"ג) הוא רב קהילות סאטמר בירושלים ובקרית יואל ובנו הגדול של הרב זלמן לייב טייטלבוים, אחד משני אדמו"רי חסידות סאטמר בארצות הברית.

ביוגרפיה

נולד בוויליאמסבורג לרבי זלמן לייב ולחיה שרה בת הרב משה שפיץ, אב"ד ביסטריץ. נקרא על שם אביו של סבו, רבי חיים צבי טייטלבוים מסיגט. למד בישיבת סאטמר במונסי, בישיבת סאטמר בוויליאמסבורג שם היה תלמידו של הרב אברהם אטיק ובישיבת סאטמר בירושלים אצל רבי משה אריה פריינד שסמך אותו לרבנות.

בשנת תשנ"א נשא את בת דודו רבי אפרים למברגר, רב חסידות מאקווא בבורו פארק (חתן סבו הרב שפיץ).

בשנת תשנ"ז התמנה אביו לרב קהילת סאטמר בירושלים והוא ירש את מקומו בתואר אב"ד סיגט בבורו פארק, תואר ותפקיד שהיה לסבו רבי משה עד מינויו לאדמו"ר. בשנת תשנ"ט חזר אביו לארצות הברית לכהן כרב קהילת סאטמר בוויליאמסבורג ורבי חיים צבי קיבל את תפקידו ברבנות קהילת סאטמר בירושלים. את תפקידו כאב"ד סיגט קיבל אחיו הצעיר הרב יעקב דוב. במעמד הכתרתו נכחו ראשי העדה החרדית בירושלים ואביו.

בשנת ה'תשע"ז שב להתגורר בוויליאמסבורג קרוב לאביו. במקביל הוא ממשיך לשאת בתואר רב הקהילה בירושלים ועומד בראשות הישיבה של החסידות בישראל שנמצאת בקוממיות[דרוש מקור], והוא מבקר מידי תקופה בארץ ישראל, לחזק את בני קהילתו.

בשנת ה'תשפ"ג הכתיר אותו אביו לעמוד בראש קהילת סאטמאר בקרית יואל, וזאת לצד ראשות ורבנות הקהילה בירושלים[1].

עמדותיו

הרב חיים צבי הוא מהסמנים הקיצוניים בעדה החרדית בירושלים, לצד הרב חיים רבינוביץ האדמו"ר ממשכנות הרועים והרב אברהם שמחה חנון האדמו"ר מקהל חסידי ירושלים (לעומת חצרות תולדות אהרן ודושינסקי המתונות יותר). בדרשותיו הוא מרבה לדבר על חובת ההתבדלות מהציונים ואגודת ישראל.

ספריו

תלמידיו הוציאו לאור מתוך שיחות שמסר בין היתר בישיבת סאטמר בירושלים את הספרים:

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
חיים צבי טייטלבוים (ירושלים)23556882

  1. ^ קול בחצרות, הרה"צ רבי חיים צבי טייטלבוים התעטר בכתר הרבנות בקרית יואל רבתי, באתר בחצרות הקודש, ‏ו' בתמוז תשפ"ג