הרב דוד מילר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף דוד מילר (רב))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

הרב דוד מילר
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה ט"ו בניסן ה'תשט"ז (גיל: 68)
תפקידים נוספים ר"מ בישיבת פוניבז'
רבותיו רבי שמואל רוזובסקי, רבי יוסף דוב סולובייצ'יק, רבי חיים שלמה ליבוביץ

הרב דוד מילר (נולד בט"ו בניסן ה'תשט"ז) הוא ר"מ בישיבת פוניבז' בבני ברק ובישיבת חיי משה בירושלים, משמש כנשיא כולל "בית המדרש" ונשיא כולל לאברכים בירושלים בראשות תלמידו הרב דוד דויטש.

ביוגרפיה

נולד בבת ים לרב שמואל מילר, רב שכונת עמידר בעיר וראש כולל תפארת נחמן בבני ברק ונקרא על שם רבי נתן דוד רבינוביץ מפארציווא רבו של אביו. הרב מילר גדל בבת ים עד גיל 13, אז החל ללמוד בישיבת פוניבז' בבני ברק, תחילה בישיבה הקטנה אצל רבי מיכל יהודה ליפקוביץ, ובהמשך בישיבה הגדולה אצל רבי שמואל רוזובסקי, שם הוא מכהן כר"מ.

פרק זמן קצר למד גם בישיבת קמניץ בירושלים אצל הרב חיים שלמה ליבוביץ ונחשב לתלמידו המובהק.

נשא את חנה בת הרב אלחנן ברלין חתנו של רבי יוסף שלום אלישיב. לאחר נישואיו למד לבדו לפרק זמן של שנתיים ולאחר מכן למד בישיבת בריסק אצל הרב יוסף דוב סולובייצ'יק. לאחר פטירתו המשיך ללמוד אצל בנו, הרב אברהם יהושע סולובייצ'יק. בהמשך עבר ללמוד אצל הרב מנדל אטיק.

פעילות תורנית

בהיותו בגיל 27 החל לשמש כ"משיב" ואחר כך כר"מ בישיבת "כנסת בית אהרון" בראשות הרב אפרים זורייבין. עם סגירת הישיבה עבר ללמד ב"ישיבת מהרי"ל", בראשות הרב חזקיהו יוסף שרייבר. כן שימש תקופה קצרה כראש ישיבת "עמלה של תורה" וישיבת "באר ישראל" בבני ברק.

באלול ה'תשנ"ה נתמנה לכהן כר"מ בישיבת פוניבז', על ידי ראש הישיבה, רבי אלעזר מנחם מן שך. עם חלוקת הישיבה לשניים עקב מחלוקת, נמנע במשך כחמש שנים מללמד בישיבה. בחודש סיוון ה'תש"ע חזר ללמד בישיבה בפלג המשתייך להרב אליעזר כהנמן. והוא החל למסור שיעורים יומיים יחד עם הר"מים האחרים. מלבד זאת הוא מוסר מספר "חבורות" שונות: שיעורים קבועים לקיבוץ (פעמיים בשבוע), חבורות על התוכן הנלמד בסדר ב', חבורות על התוכן הנלמד בסדר ג', וחבורה מרכזית על התוכן הנמסר בסדר א'. את רוב החבורות הוא מעביר בביתו השוכן בסמוך לישיבה. והחל מתקופת הקורונה החבורה המרכזית על סדר א' מתקיימת בחדר השיעורים כלליים בישיבה. את שיעוריו הוא מכין עם תלמידים מבני הקיבוץ.

בכסלו ה'תש"ע נפטר אביו. היו שרצו למנותו תחת אביו כרב בית הכנסת "תפארת נחמן", אך הוא נמנע מכך בשל מחלוקת במקום.[1]

משמש גם כר"מ בישיבת "חיי משה" בירושלים שבראשות הרב נפתלי נוסבוים. שבה הוא מוסר מידי יום שני שיעור שבועי לבחורי שיעור ג' וקיבוץ, מוסר שיעורים כללים בישיבה הגדולה "אמרי משה", כמו כן הוא מוסר מידי פעם שיעורים ברשת הכוללים "שיח יצחק" [דרושה הבהרה], ובכולל "בית הלוי" של הקהילה התורנית בנתיבות שעומד בנשיאותו והכוונתו[2].

שיטתו בלימוד

הרב דוד מילר נחשב לחדשן ופורץ דרך. דרכו מאופיינת בהתמקדות בהבנת תוכן ההלכות המובאות בתלמוד וכן בהסבר לסוגיות תלמודיות, אף כאלו הנחשבות לקשות במיוחד. את חידושיו הוא מגדיר באופן חד, ברור ומתומצת, מכיון שהוא מושפע גם מסגנון הלימוד הבריסקאי המתאפיין בהגדרות ברורות וחדות וניסוחים לוגיים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים



הערך באדיבות ויקישיבה ואתר ישיבה
קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון CC BY-NC 3.0