ברוקלין (קוקטייל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

Brooklyn
Brooklyn cocktail, The Post Brewing Co, Boulder CO.jpg
קוקטייל ברוקלין

קוקטייל ברוקליןאנגלית: Brooklyn) הוא אחד מחמישה הקוקטיילים על שם רובעי ניו יורק, יחד עם הברונקס (אנ'), מנהטן, קווינס (אנ') ומעבורת סטטן איילנד.

מאפיינים

קוקטייל ברוקלין דומה למנהטן, אבל עם סוג מסוים של ביטר (ניתן להשתמש בכמה סוגים של ביטר במנהטן) ובתוספת של ליקר מרסקינו. המשקה נפל במידה רבה לאפלולית לאחר תום תקופת היובש, אך חווה תחייה מחודשת בשנות ה-90.[1]

קוקטייל ברוקלין הומצא במקור על ידי השחקן והמחזאי מוריס הגמן (אנ') בשנת 1910 ב"בית הקפה שמידט" ליד צד ברוקלין של גשר ברוקלין.[2][3] אם כי בגרסה שונה ממה שנחשב כיום לגרסה הסטנדרטית של ברוקלין.[3] ברוקלין של הגמן כלל תערובת של סיידר, אבסינת וג'ינג'ר אייל.[3][2]

מרכיבים

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברוקלין בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Robert Simonson (2012-05-14). "Cocktails for the History Books, Not the Bar". נבדק ב-2014-08-02.
  2. ^ 2.0 2.1 "The Brooklynn Cocktail". Mixer and Server. Hotel and Restaurant Employee's International Alliance and Bartenders' International League of America. 19: 39. 1910.
  3. ^ 3.0 3.1 3.2 Orr Shtuhl (2013). "Brooklyn". An Illustrated Guide to Cocktails: 50 Classic Cocktail Recipes, Tips, and Tales. Penguin Publishing Group. ISBN 9781101620199.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0