בית התקומה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

בית התקומה הוא בניין בחברון שנמצא על ציר ציון - הדרך המחברת בין קריית ארבע למערת המכפלה ושכונת אברהם אבינו ביישוב היהודי בחברון, בשכונת א-ראס בחברון.

קניית הבית

הבית היה שייך למחמד אלג'עברי בן לחמולת אלג'עברי, משפחה מוכרת בחברון. ב-13 במאי 2022 אכלסו קבוצת יהודים את הבית ויחד איתם עברה גם ישיבת ניר קריית ארבע ללמוד במקום.

לטענת הדיירים הבית נקנה כדין על ידי 'הרחיבי', עמותה שקנתה גם את בית השלום, בית המכפלה, בית רחל ובית לאה. לפי החוק ברשות הפלסטינית, מכירת בית ליהודי אסורה ועלולה להביא לעונש מוות[1]. משפחת אלג'עברי מיהרה לפרסם הצהרה לפיה הם מכרו את הבית תמורת 500 אלף דינר ירדני (כ-2.5 מיליון שקלים) לתושב מזרח ירושלים בשם אבו עלי חרחש, והוא זה שמכר אותו לעמותה[2].

פינוי הבית

לאחר כניסת המשפחות, שר הביטחון, בני גנץ, איים בפינוי הבית בטענה שהכניסה לא נעשתה בתיאום עם כוחות הביטחון, לטענת העמותה והדיירים הכניסה החפוזה נעשתה ללא תיאום עקב מידע שערבים מתכוונים לפלוש לבית. בעקבות החשש מפינוי, הגיעו לבית תומכים רבים במטרה למחות נגד פינויו[3]. ח"כ אורית סטרוק אף העבירה את לשכתה למקום[4].

לאחר משא ומתן, עמותת הרחיבי הגיעה להסכמה עם מערכת הביטחון לפיה המתיישבים יסכימו להתפנות מרצון וכוחות צה"ל יכנסו לבית עד להסדרתו החוקית[5].

תגובות בצד הפלסטיני

המשטרה עצרה מספר מתפרעים ערבים שיידו אבנים לעבר דיירי הבית[3]. ערבי ממזרח ירושלים טען לבעלות על הבית והגיש תלונה במשטרה[6].

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ AP (2010-09-20). "בית משפט פלסטיני: מוות למוכרי אדמות ליהודים". Ynet. נבדק ב-2022-05-16.
  2. ^ موقع رام الله الإخباري, عائلة الجعبري تصدر بيانا بشأن المنزل الذي استولى عليه المستوطنون في الخليل, رام الله, ‏2022-05-14 (בערבית)
  3. ^ 3.0 3.1 שילה פריד, למרות שנקנה כחוק: יושבי בית התקומה בחברון מתבקשים להתפנות, באתר מקור ראשון, ‏15 במאי 2022
  4. ^ חזקי ברוך, ח"כ אורית סטרוק: אין בסיס חוקי לפינוי בית התקומה, באתר ערוץ שבע, ‏15 במאי 2022
  5. ^ בית התקומה: המתיישבים יתפנו בהסכמה, צה"ל ייכנס, באתר ערוץ שבע, ‏15 במאי 2022
  6. ^ "מתנחלים אכלסו ללא היתר בניין בחברון שפלסטיני טוען לבעלות עליו". הארץ. נבדק ב-2022-05-16.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0