בירה הרצל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בירה הרצל
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 2013–הווה (כ־11 שנים)
משרד ראשי ירושליםירושלים ירושלים, ישראלישראל ישראל
 
http://www.herzlbeer.com

בירה הרצל בע"מ היא מבשלת בירה בוטיק ישראלית.

המבשלה הוקמה באזור התעשייה תלפיות בירושלים, בשנת 2013 על ידי מאור הלפמן ורוג'ר מור.

נכון ל-2018, מבשלת בירה הרצל היא מבשלת הבירות היחידה הפועלת בירושלים. הבירה הראשונה ששווקה מסחרית הייתה "שש אחוז כפרה". מוצרי המבשלה משווקים בעיקר בירושלים, אך גם בתל אביב, בכפר סבא, בראשון לציון, ברחובות, בבנימינה ובאילת. הבירות משווקות בבקבוק 330 מ"ל וכן בחביות עבור מספר ברים ומסעדות.[1]

פרסים

בשנת 2014 זכתה בירה ניסיונית של המבשלה במדליית זהב מטעם "Global craft beer award"[דרוש מקור]. בנוסף זכתה אמברגו במדליית כסף[דרוש מקור].

סוגי הבירות

  • 6 אחוז כפרה - Imperial Mandatory Mild,‏ 6% אלכוהול.
  • IPA וזה – IPA,‏ 7% אלכוהול.
  • דולצ'ה דה עסל - Freestyle Honey Triple,‏ 8% אלכוהול.
  • סוג של חיטה - Roggen Weizen,‏ 5.6% אלכוהול.
  • אמברגו - Cuban Tobacco Leaf Porter,‏ 6% אלכוהול.
  • בירה לבנה - Jerusalem Common Lager,‏ 4.9% אלכוהול.

בירות במהדורה מוגבלת

  • מקסיקי 70 - Mango + Chipotle Wheat‏ 6% אלכוהול.
  • קרמבו - Cocoa and Vanilla Cream Stout‏ 7.7% אלכוהול.

קישורים חיצוניים

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ "מבשלת בירה הרצל". הארץ. נבדק ב-2018-12-17.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24740044בירה הרצל