בירה שפירא

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ShapiroBeer.png
בקבוקי בירה שפירא משלושה סוגים

בירה שפירא היא מבשלת בירה ישראלית.

המבשלה הוקמה בבית שמש בשנת 2011 בידי האחים איציק ודני שפירא. השניים, תושבי ירושלים עסקו מספר שנים בייצור בירה ביתית, בתחילה באופן חובבני, ואחר כך באופן מקצועי יותר, בפרט לאחר שאיציק שפירא התמחה מספר חודשים במבשלת לפט האנד בקולורדו. לשניים הצטרף גם יוחאי קודלר, שהקים את מבשלת הנגב בקריית גת. פתיחת המבשלה לוותה בסדרת סרטוני פרסומת קצרים בבימויו של וניה הימן, שהועלו לאתר YouTube, וזכו למאות אלפי צפיות.

המבשלה מפיקה כ-8,000 ליטרים בירה בחודש. בתחילה יוצרו שני סוגי בירה, פייל אייל וסטאוט שיבולת שועל, ונכון ל-2018 מיוצר גם סוג שלישי, בירת חיטה. בירה מסוג רביעי, וינטר אייל, מיוצרת כמוצר עונתי. מוצרי המבשלה משווקים בעיקר בירושלים, אך גם במקומות ספורים בתל אביב. המבשלה ממתגת עצמה כ"בירה ירושלמית", והלוגו שלה אף מבוסס על סמל העיר ירושלים.


סוגי הבירות

  • Pale Ale (הירוקה) 5% אלכוהול.
  • Oatmeal Stout (האדומה) 5.2% אלכוהול.
  • Jack's Winter Ale (הסגולה) 8.5% אלכוהול.
  • Wheat Beer (הצהובה) 5.2% אלכוהול.
  • IPA 6.5% אלכוהול.
  • Lager 4.9% אלכוהול.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0