אפל מרטיני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אפל מרטיני - Apple Martini
מבט מלמעלה על כוס מרטיני עם אפל מרטיני
מבט מלמעלה על כוס מרטיני עם אפל מרטיני
נתונים
מרכיבים 45 מ"ל וודקה
15 מ"ל שנאפס תפוחים או קלבדוס
15 מ"ל קואנטרו או 30 מ"ל מיץ תפוחים
אופן ההכנה ערבוב ומזיגה
כוס כוס מרטיני
קישוט פלח תפוח ודובדבן

אפל מרטיניאנגלית: Apple Martini, מרטיני תפוחים), המוכר גם כאפלטיני (Appletini), הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מ: 45 מ"ל וודקה, 15 מ"ל שנאפס תפוחים או קלבדוס ו 15 מ"ל קואנטרו. ניתן להחליף את הקואנטרו ב30 מ"ל מיץ תפוחים ולהוסיף 30 מ"ל סאוור. את המרכיבים מנערים היטב בשייקר, מוזגים לכוס מרטיני מקוררת, ומקשטים בפלח תפוח ודובדבן.

גרסאות דומות

משקה דומה, "ראמפלטיני", הוא העתק של אפל מרטיני, שם במקום הוודקה, מערבבים בו רום.

מקור הקוקטייל

אפל מרטיני הוכן לראשונה בעיירה גלרנד, על ידי ברמן אירי בשם ברי לאוורן בסוף שנות ה-70. [דרוש מקור]

אזכורים בתרבות

בסדרת הקומדיה שני גברים וחצי, מרבה אלן להזמין את הקוקטייל הזה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אפל מרטיני בוויקישיתוף



הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0