אהוד יערי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אהוד יערי
אהוד יערי, 2008
אהוד יערי, 2008
לידה מטולה, פלשתינה (א"י)
מדינה ישראלישראל ישראל
תקופת הפעילות מ-1969
מעסיק חברת החדשות
בעבר:
דבר
גלי צה"ל
הטלוויזיה הישראלית
ג'רוזלם פוסט
תחקירים בולטים ראיונות בלעדיים עם מנהיגי העולם הערבי
סוג כתב פרשן לענייני ערבים

אהוד יערי (נולד ב-1 במרץ 1945) הוא עיתונאי, איש רדיו וטלוויזיה ישראלי, פרשן לענייני המזרח התיכון, האסלאם והערבים. משמש כיום כפרשן של חברת החדשות לענייני ערבים. חתן פרס סוקולוב ופרס רשות השידור.

קורות חיים

אהוד יערי, 2018

יערי נולד במטולה בשנת 1945, סבתו מצד אמו (שולמית יערי) הייתה מניה צ'יזיק, אחותם של יצחק חרפי וחנה צ'יזיק. בן דודו הוא מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, רם בלינקוב ובן דוד נוסף שלו הוא איתמר צ'יזיק. לדבריו, בקרב משפחתו קיימת מסורת לפיה חלק ממוצאם הוא מהכוזרים[1]. הוא בעל תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בלימודי המזרח התיכון מאוניברסיטת תל אביב.

בשנת 1968 היה עוזר למתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף שלמה גזית במשרד הביטחון. בשנים 19691975 היה כתב לענייני ערבים בעיתון "דבר" ובגלי צה"ל. משנת 1975 שימש כפרשן לענייני המזרח התיכון בערוץ הראשון. משנת 1987 שימש כעמית ב"מכון וושינגטון למדיניות המזרח הקרוב". מ-1990 בעל טור ב"ג'רוזלם ריפורט", מבית ה"ג'רוזלם פוסט".

במהלך שנים אלה שהה תקופות ארוכות במצרים ובלבנון, ושנה אחת (1997) היה שליח הערוץ הראשון בוושינגטון. כמו כן, ערך ראיונות בלעדיים עם מנהיגי העולם הערבי, ביניהם אנואר סאדאת, חוסני מובארכ, בשיר ג'ומאייל, חסן מלך מרוקו, עבדאללה מלך ירדן ויאסר ערפאת; שרי החוץ: הסורי - פארוק א-שרע, התוניסאי - חביב בן-יחיא, העומאני - יוסוף בן-עלווי ועוד. ערך גם ריאיון עם ביל קלינטון. במהלך שהותו בלבנון יחד עם בני ליס הוא נתפס בידי אנשי צבא דרום לבנון, וכמעט הוצא להורג ביריות: הצוות נצטווה לעמוד לאורך קיר, ומול כל איש צוות נעמד חייל של סעד חדאד, כשרק התערבותו של סאמי שידיאק הצילה אותם.

יערי היה בין הדוברים הבולטים נגד הסכמי אוסלו. לטענתו, הוא כמעט הוחרם בידי התקשורת הישראלית בעקבות כך[2], והעברתו לוושינגטון ב־1997 הייתה למעשה יציאה לגלות, שבאה בעקבות לחצים פוליטיים על הערוץ הראשון, שכללו גם ניסיונות להדיח את יערי מתפקידו[3].

בשנת 2000 עבר לחברת החדשות, ששידרה אז בערוץ 2, שם הפך לפרשן לענייני ערבים, תפקיד בו הוא משמש עד היום. ביולי 2008 הצטרף כעמית בכיר ב"מכון אדלסון למחקרים אסטרטגיים" שבמרכז שלם.

בדצמבר 2023 תוך כדי מלחמת חרבות ברזל, פורסם תמלול של שיחה בין יערי לשרת התחבורה מירי רגב, בה איים יערי על מירי רגב כי אם לא תפסיק עם הביקורת שלה נגד הרמטכ"ל (עליה שמע ממקורותיו באמ"ן לדבריו) הוא ייכנס בה בשידור, תוך שהוא מוסיף "אני לא אמנון אברמוביץ שכולם שונאים, לי מקשיבים".

משפחתו

היה נשוי לחוה יערי, ממנה התגרש לאחר שהורשעה יחד עם אביבה גרנות ברצח התיירת מלה מלבסקי ונידונה למאסר עולם.

יערי נשוי בשנית לדגמר שטראוס-יערי, עיתונאית לשעבר ברשת ABC.

ליערי בן ובת. בנו, יצחק (צחי) יערי, התנצר. בשנת 2005 הואשם יצחק בשורה של מעשי הטרדה ופגיעה בפרטיותה של מיקי חיימוביץ', מגישת חדשות ערוץ 10[4]. אולם ההליכים המשפטיים נגדו הופסקו לאחר שבית המשפט קבע כי אינו כשיר לעמוד לדין[5].

אחיו, יהודה יערי, הוא עיתונאי המרצה באוניברסיטת אריאל[6] ועורך בעיתון "ידיעות אחרונות".

סדרות, מאמרים וספרים

פרסים

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אהוד יערי בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37697705אהוד יערי