אביב בושינסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אביב בושינסקי
בושינסקי

אביב בושינסקי (נולד ב-13 באפריל 1967) הוא עיתונאי לשעבר, מנהל, איש עסקים ומרצה לתקשורת באוניברסיטה. מכהן כיו״ר התאחדות הסקווש בישראל, ובעבר כיהן כיו"ר מועדון הכדורגל של מכבי תל אביב וכיו״ר האיגוד הישראלי לשחמט.

ביוגרפיה

בושינסקי הוא בנו של ג'יי בושינסקי, עיתונאי וכתב חוץ בישראל (ממקימי CNN). הוא גדל בסביון ולמד בתיכון מקיף יהוד, שירת בצה"ל כקצין מבצעים בחיל האוויר והוא בעל דרגת רב-סרן. לאחר שחרורו סיים תואר ראשון במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטת בר-אילן. עבד כעיתונאי בקול ישראל ובגלי צה"ל, שימש כדוברו של בנימין נתניהו במשרד ראש הממשלה וראש המטה שלו במשרד האוצר. בשנת 2004 פנה לדרך עסקית. בושינסקי משמש כיום כמנהל קרן הישג בישראל ונציגו של איש העסקים הקנדי ג'רי שוורץ בארץ.

עיתונאות

ב-1991, בתקופת מלחמת המפרץ, החל לשמש כתב לענייני ירושלים בקול ישראל וכן סיקר את השטחים. עם המעבר של משה נוסבאום לערוץ 2, מונה בושינסקי לכתב לענייני משטרה של הרדיו. בתפקיד זה שימש 7 שנים.

ב-1997 חשפה כתבת הטלוויזיה איילה חסון מערוץ 1 את פרשת בר-און חברון, שבמהלכה הועלה חשד כי נרקמה קנוניה על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו ומפלגת ש"ס למינוי רוני בר-און ליועץ משפטי לממשלה כדי שידאג לעסקת טיעון מקלה לאריה דרעי במשפטו. בדיווחיו ברדיו נטה בושינסקי להמעיט מערך הסיפור, ובשלב מסוים דיווח כי בפרשה לא יוגשו כתבי אישום (שאכן לא הוגשו). הדבר הכעיס את מנכ"ל רשות השידור מוטי קירשנבאום (שהיה ממונה על חסון ועל בושינסקי) [1], שאמר "הדיווחים של בושינסקי אינם פרק שהרדיו יכול להיות גאה בהם"[2]. בושינסקי ענה למבקריו כי דיווח אמת וכי היא הכואבת[3].

בושינסקי עזב את קול ישראל כאשר קיבל הצעה מגלי צה"ל להיות הכתב המדיני (החליף את אודי סגל, שעבר לערוץ 2).

פוליטיקה

ב-1998 מונה בושינסקי לתפקיד יועץ התקשורת של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בתקופתו כדובר משרד ראש הממשלה התמודד עם תדמיתו של נתניהו שהידרדרה בדעת הקהל ובאמצעי התקשורת, כולל פרסומי רכילות על אשתו שרה. בושינסקי שימש בתפקידו זה עד לאחר סיום כהונתו של נתניהו בעקבות כישלונו בבחירות 1999 והפסדו לאהוד ברק. הוא המשיך ללוות את נתניהו לאחר פרישתו מהחיים הפוליטיים ולאחר שובו לזירה הפוליטית.

בין השנים 2004-2003 כיהן כראש המטה של שר האוצר בנימין נתניהו, בעת כהונתו בממשלתו השנייה של אריאל שרון.

דרכו העסקית

לאחר פרישתו מעבודתו הפוליטית, החל לייצג בישראל משקיעים מקנדה, ובראשם איש העסקים הקנדי ג'רי שוורץ. הוא הקים את חברת ההשקעות "היי אנד ונצ'רס בע"מ". בין השאר קישר בין קבוצת Can West הקנדית ובין קבוצת אלי עזור, בעסקת רכישת העיתון "ג'רוזלם פוסט".

ב-2006 שימש יו"ר חברת "לייפוויב", חברת סטארט אפ העוסקת בייצור ושיווק של מכשור רפואי. בדצמבר 2006 פעל להנפקת החברה בבורסה לניירות ערך בתל אביב. באפריל 2007 עלה שמה של החברה לכותרות העיתונים הכלכליים בהקשר של הרצת מניות. מיד עם תחילת היסחרותה בבורסה, שווי המניה של החברה זינק ב-900 אחוזים בתוך ארבעה חודשים, ובתוך יומיים צנחה בכ-70 אחוזים. רשות ניירות ערך ביקשה הבהרות בעניין, אשר נמסרו על ידי החברה. באוגוסט 2007 התפטר בושינסקי מתפקידו כיו"ר חברת לייפוויב, עקב חילוקי דעות עם בעלי השליטה[4].

בין השנים 2006–2012 היה דירקטור בחברת קמור מוטורס וכיום חבר בלשכת המסחר הבינלאומית (ICC).

פעילותו הציבורית ועיסוקו בספורט

בושינסקי היה שחמטאי בילדותו וביולי 2005 נבחר ליו"ר האיגוד הישראלי לשחמט[5] למועדונים ושחמט בזק. בשלוש הקדנציות שכיהן כראש האיגוד התקיימו בישראל שתי אליפויות עולם בשחמט וכן נשבר שיא גינס במשחק סימולטני.

אחיו של אביב, שי, הוא ממפתחי תוכנת השחמט "דיפ ג'וניור" שזכתה שבע פעמים באליפויות העולם לתוכנות מחשב.

בושינסקי מחזיק בתואר אלוף המכביה ה-20 בסקווש בקבוצת גילו.

בהיותו נער היה בושינסקי אלוף הנוער של כינוס הפועל בטניס שולחן.


בשלהי 2007 החל לשמש כנציגו של המיליארדר אלכס שניידר במשא ומתן לרכישת קבוצת הכדורגל מכבי תל אביב מידיו של לוני הרציקוביץ'[6].

בינואר 2008 מונה ליו"ר מועדון הכדורגל של מכבי תל אביב.

בשנת 2010 הביא בושינסקי את המיליארדר הקנדי מיטשל גולדהר לרכוש את המועדון מידיו של שניידר. כעבור שנה החליט לפרוש מתפקידו כיו״ר המועדון וכמה חודשים לאחר מכן פרש גם מתפקידיו בהתאחדות הישראלית לכדורגל.

במסגרת המכביה ה-18, התנדב לשמש כיו"ר אגף יחסי ציבור. במסגרת חגיגות המאה לעיר תל אביב היה חבר בתאגיד העירוני "עיר-עולם".

כיום בושינסקי משמש פרשן במספר כלי תקשורת, ובד בבד מלמד תקשורת ויחסי ציבור לתואר ראשון בקריה האקדמית אונו. כמו כן הוא חבר באגודת הידידים של בצלאל.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ישראל מידד, אדרבה, לבדוק, העין השביעית, 1 באוגוסט 1997
  2. ^ אתי אברמוב, השי של שרה, עיתון תל אביב, 31.7.1998
  3. ^ אביב בושינסקי משיב למוטי קירשנבאום וחושף הקלטות, העין השביעית 1.8.1997.
  4. ^ עופר לוי, אביב בושינסקי הולך הביתה, באתר nrg‏, 6 באוגוסט 2007
  5. ^ אבי שילון, מי צריך כאן עוד בוריס, באתר הארץ, 10 בנובמבר 2005
  6. ^ יוני הרשקוביץ, הושלמה מכירת מכבי תל אביב לאלכס שניידר – באתר הרשמי של מועדון הכדורגל מכבי תל אביב
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0