קניפ
קניפ (בגרמנית: Knipp; באזור האנובר נקרא: Calenberger Pfannenschlag) הוא סוג של נקניקייה המיוצרת על ידי ערבוב בשר עם דגנים (Grützwurst) הקשור לפינקל (אנ') המגיע מאזור ברמן ומהמטבח של סקסוניה התחתונה בגרמניה.
מאפיינים
קניפ עשוי מגריסי שיבולת שועל, ראש חזיר, בטן חזיר, גלדי שומן חזיר,[1] כבד וציר ומתובל במלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור. קניפ נמכר בדרך כלל ביחידות של 30 ס"מ באורך ו-10–15 ס"מ עובי.[2] הנקניק המעושן נמכר ונצרך לאחר שנצלה, או רק עם לחם, או עם תפוחי אדמה צלויים או מבושלים ומלפפון חמוץ]], [[דלעת חמוצה-מתוקה, רסק תפוחים וסלק או אפילו קר או חם על לחם חיטה מלאה. לפעמים מוגשות פרוסות בוטלוורסט (נקניק דם) פריכות ומטוגנות עם קניפ - המנה הזו ידועה בסכסוניה התחתית בשם Knipp un Büddelwust.
באזור שמורת הטבע Lüneburg Heath, קניפ עשוי מבשר סוג של כבשה שחורה (Heidschnucke) והוא ידוע בשם Heidjer Knipp .
באולדנבורג, קניפ נקרא Hackgrütze.
במשך זמן רב נחשב קניפ ל"אוכל של עניים", שכן הוא עשוי משאריות קצבים.
לקריאה נוספת
- Westfälische Rinderwurst
- Stippgrütze (מנה דומה כמאכל מווסטפאליה)
- Goetta
- Scrapple
- רשימת מזונות מעושנים
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ [1] (אורכב 16.04.2008 בארכיון Wayback Machine) Charlotte Homfeld: Über das Hausschlachten.
- ^ [https://www.schwarzaufweiss.de/deutschland/bremen-reisefuehrer/bremen-kulinarisch.htm Bremen kulinarisch - Bremen Reisef�hrer], www.schwarzaufweiss.de Bremen kulinarisch
37922837קניפ