קניפ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קניפ
Knipp
Calenberger Pfannenschlag
קניפ, גולמי
קניפ, מחממים על לחם מלא
קובץ:Knipp with Apple sauce.jpg
צלחת קניפ מטוגן במחבת עם רסק תפוחי עץ

קניפגרמנית: Knipp; באזור האנובר נקרא: Calenberger Pfannenschlag) הוא סוג של נקניקייה המיוצרת על ידי ערבוב בשר עם דגנים (Grützwurst) הקשור לפינקל (אנ') המגיע מאזור ברמן ומהמטבח של סקסוניה התחתונה בגרמניה.

מאפיינים

קניפ עשוי מגריסי שיבולת שועל, ראש חזיר, בטן חזיר, גלדי שומן חזיר,[1] כבד וציר ומתובל במלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור. קניפ נמכר בדרך כלל ביחידות של 30 ס"מ באורך ו-10–15 ס"מ עובי.[2] הנקניק המעושן נמכר ונצרך לאחר שנצלה, או רק עם לחם, או עם תפוחי אדמה צלויים או מבושלים ומלפפון חמוץ]], [[דלעת חמוצה-מתוקה, רסק תפוחים וסלק או אפילו קר או חם על לחם חיטה מלאה. לפעמים מוגשות פרוסות בוטלוורסט (נקניק דם) פריכות ומטוגנות עם קניפ - המנה הזו ידועה בסכסוניה התחתית בשם Knipp un Büddelwust.

באזור שמורת הטבע Lüneburg Heath, קניפ עשוי מבשר סוג של כבשה שחורה (Heidschnucke) והוא ידוע בשם Heidjer Knipp .

באולדנבורג, קניפ נקרא Hackgrütze.

במשך זמן רב נחשב קניפ ל"אוכל של עניים", שכן הוא עשוי משאריות קצבים.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קניפ בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ [1] (אורכב 16.04.2008 בארכיון Wayback Machine) Charlotte Homfeld: Über das Hausschlachten.
  2. ^ [https://www.schwarzaufweiss.de/deutschland/bremen-reisefuehrer/bremen-kulinarisch.htm Bremen kulinarisch - Bremen Reisef�hrer], www.schwarzaufweiss.de Bremen kulinarisch
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37922837קניפ