גריסים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
גריסים הם זרעי דגן או חלקי זרעים. כיום, שם זה מתייחס בעיקר אל גרעיני השעורה, אולם במקורות אפשר שהכוונה כללית יותר ומכוונת גם לקטניות גרוסות.
כזרעי שעורה הגריסים משמשים בתעשיית המזון, המשקאות האלכוהוליים והמזון לבעלי חיים.
גריסי פנינה הם גריסים שעברו תהליך של סילוק קליפה ולכן הם נוחים יותר לבישול ולעיכול, אך ערכם התזונתי נמוך יותר.
במטבח היהודי הגריסים משמשים להכנת החמין וכן לעיבוי מרקים.
קישורים חיצוניים
- חדוה בן משה, מזון בריאות: גריסים, באתר ynet, 15 בינואר 2004
- מרק גריסים, באתר וואלה
- חמין גריסים, באתר "מתכונים נט"
32713688גריסים