כבד (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כבד
מנה של כבד חזיר עם בצל
מנה של כבד חזיר עם בצל

כבד של בעלי חיים הוא מאכל נפוץ, עשיר בשומן, חלבונים, ברזל וויטמינים. למטבחים שונים מגוון רחב מאוד של מאכלי כבד, הנצרך מרוב בעלי החיים המשמשים למאכל. לכבד גם טווח רחב מאוד של מחירים, כאשר כבד בקר הוא בין נתחי הבשר הזולים ביותר, ואילו כבד אווז נחשב לנתח יוקרתי ועלותו בהתאם. כיום ניתן למצוא כבד ברוב האטליזים והמרכולים.

הכנה

להכנת הכבד מגוון רחב של אפשרויות. ניתן להכין כבד באפייה, בישול, צלייה, טיגון, הקפצה, ואף לאכלו נא. כבד מוכן כממרח, משומר, קצוץ ועוד.

מאכלי כבד נפוצים

שימושים נוספים

שמן המופק מכבדי דג בקלה (ידוע גם כ"שמן דג קוד") משמש מקור חשוב בתעשיית המזון לויטמינים D, A ו-E ולשומן אומגה 3.

רעילות

בשל התכולה הגבוהה של ויטמין A, יש הטוענים כי בצריכת כמויות גדולות של כבד קיים סיכון להרעלת ויטמין A.

כשרות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כבד בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27797267כבד (מאכל)