פרינסקורב
פרינסקורב (בשוודית: Prinskorv), שמתורגם ישירות ל"נקניקיית נסיך", היא נקניקייה שוודית קטנה שנמכרת לרוב בקישורים (שרשרת). מנה זו, שנוצרה בשנת 1805 על ידי הקצב הוינאי גיאורג לאנר, מטוגנת בדרך כלל במחבת ומוגשת עם מנה נדיבה של חרדל. הביקוש גובר ומגיע לשיא בעונת חג המולד. באותו זמן, לחנויות יש בדרך כלל רזרבות, כדי לענות על צורכי הביקוש של הלקוחות שלהן.
הגשה
המיני נקניקיות הללו עשויות באופן מסורתי מבשר חזיר מתובל ועגל ממולאים במעיים של כבשים, הנקניקיות ידועות בנתחים שלהן דמויי הכתר. הן סוג קצר של נקניקיות וינה. הפרינסקורב היא מרכיב פופולרי ב-julbord (ארוחת חג מולד) ובסמרגוסבורד של חג המולד השוודי, יחד עם בשר חזיר, פטה כבד, תפוחי אדמה, פודינג אורז, סלק כבוש, סלט הרינג, גבינות שונות, לחם וממתקים שונים.[1]
לפי רשת המזון השוודית Hemköp, הפרינסקורב הוא גם חביב אמצע הקיץ[2] באזור הדרום של שוודיה. בשעות הנאות של אחר הצהריים הן מוגשות במהלך מסיבת אמצע הקיץ לאחר, הן מוגשות בדרך כלל עם מאכל בשם הפיתוי של יאנסון, קציצות, הרינג כבוש, קרקרים וסלטים.
קישורים חיצוניים
- "היולבורד השוודי: מדריך למתחילים", באתר The Local (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ Sweden.se. “10 Things to Know About Swedish Food.” Retrieved 26 December 2013
- ^ Pergament, Danielle. The New York Times. “A Midsummer Day’s Dream in Sweden.” (אורכב 10.08.2014 בארכיון Wayback Machine) Retrieved 13 June 2013
37718097פרינסקורב