פורטל:ארכאולוגיה של המזרח הקרוב/אוצרות הרשת/גלריה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


גלריית אוצרות הרשת

לעריכת, לחצו על המספר בכותרת ואחר כך "עריכה".

1

אגף עתיקות המזרח הקרוב במוזיאון הלובר

מוזיאון הלובר בפריז מכיל את אחד האוספים הנרחבים ביותר של עתיקות המזרח הקרוב הקיימים בעולם. אגף עתיקות המזרח הקרוב בלובר נוסד במהלך המאה ה-19, ומציג מספר רב של מוצגים מכל תרבויות המזרח הקרוב, שנאספו על ידי ארכאולוגים צרפתים ואחרים, והובאו לתצוגה במוזיאון. באתר המוזיאון ניתן לקבל הסברים ותמונות מרהיבות של המוצגים העיקריים, כמו כן ניתן לקבל ביבליוגרפיה, לוחות זמנים, מפות, וליצור קשר עם מחקרי המידע של המוזיאון העוסקים בתחומים השונים - אגיפטולוגיה, יוונים, אטרוסקים ורומים, אמנות איסלמית, פסלים ועוד.

2

מוזיאון ארצות המקרא

מוזיאון ארצות המקרא בירושלים הוא הבעלים של אוסף עשיר ומגוון של ממצאים מהמזרח הקרוב הקדום, ירושת האספן ד"ר אלי בורובסקי, שתרם את אוספו יוצא הדופן למטרת בניית המוזיאון. הממצאים מוצגים הן בתערוכת קבע, והן בתערוכות מתחלפות. האתר כולל מידע רב על המוזיאון וכל הקשור בו, וכן מידע בנוגע לכנסים והרצאות, פעילויות מיוחדות, ואף לצפיה והסבר במוצגים נבחרים.

3

חדשות ארכאולוגיות

"חדשות ארכאולוגיות" הוא כתב העת של רשות העתיקות. כתב העת יוצא לאור מאז שנת 1961, והמהדורה הדיגיטלית כוללת את כל החוברות מאז שנת 2004, כאשר החל משנת 2005 יוצאת לאור המהדורה הדיגיטלית בלבד. מלבד החוברות, הכוללות מידע רב ערך בנוגע לארכאולוגיה במדינת ישראל, כולל האתר גם מפה אינטראקטיבית המאפשרת איתור אתרי החפירות אליהם מתייחסים המאמרים בפורמט דיגיטלי נוח לשימוש.

4

החוג לארכאולוגיה באוניברסיטת חיפה

אתר החוג לארכאולוגיה באוניברסיטת חיפה כולל, פרט למידע מתבקש על מערכת הלימודים, תנאי הקבלה וכיוצא בזה, גם מידע רב על הפרויקטים והחפירות המתנהלים במכון זינמן לארכאולוגיה הקשור באוניברסיטה, גלריית תמונות מהחפירות שמנהל החוג באתרים שונים, וכן מידע נוסף על תוכניות לימודים, וראיונות עם ארכאולוגים בכירים על נושאים שונים.

5

המכון האוריינטלי של אוניברסיטת שיקגו

אתר המכון האוריינטלי של אוניברסיטת שיקגו מציע מידע עשיר הנוגע לתרבויות המזרח הקרוב הקדום. האתר מציע גישה לתצוגת המוזיאון, וגלריה מרהיבה של האוסף העשיר המוחזק בו, אך גם מידע על תוכניות מחקר, פרסומים, סימפוזיונים, מלגות, קורסים וסדנאות.

6

הקרן לחקר ארץ ישראל

אתר הקרן לחקר ארץ ישראל מתעד את פעילות הקרן, שמושבה בלונדון הקיימת מאז 1865. האתר מעניק גישה לספריית הקרן ולארכיון שלה, לפרסומיה השונים, ולאוספי התמונות, המסמכים והמפות העשירים שצברה הקרן בשנות פעילותה, ולאוספים אתנוגרפיים וארכאולוגיים עשירים השייכים לקרן. האתר מספק גם מידע על פעילויות הקרן, בעיקר על הרצאות בנושאים שונים הקשורים בארכאולוגיה והאתנוגרפיה של המזרח הקרוב.

7

מצרים העתיקה - המוזיאון הבריטי

אתר המוחזק על ידי המוזיאון הבריטי, הכולל חומר רב הנוגע למצרים העתיקה. האתר כולל תצוגת מולטימדיה מרהיבה בנושאים שונים - הגאוגרפיה, ההיסטוריה והתרבות של מצרים. האתר (באנגלית) מותאם לילדים ולנערים, והוא כולל גם מצגות, משחקים ואתגרים שונים בנושאים הקשורים למצרים.

8

המצרים - BBC

אתר של ה-BBC הכולל תצוגות, מצגות, ומאמרים על נושאים שונים הקשורים בתרבות מצרים העתיקה. האתר כולל התייחסות לפירמידות ואנדרטאות, מומיות וחניטה דת ואמונה, פרעונים ושושלות, וחיי היום יום. בנוסף לגלריות תמונות, האתר כולל גם מאמרים רבים, וחומר עשיר ומגוון לרבות מאמרים והרצאות מחוקרים ומלומדים.

9

מוזיאון שמואל ברונפמן למקרא ולעתיקות - מוזיאון ישראל

מוזיאון שמואל ברונפמן למקרא ולעתיקות הוא האגף לארכאולוגיה של מוזיאון ישראל המציג תצוגות קבע ערוכות באופן כרונולוגי, ותצוגות מתחלפות. האתר מציע סקירה נרחבת של המוזיאון ומוצגיו, ומציג לגבי כל תקופה סקירה היסטורית וארכאולוגית ותמונות של הממצאים העיקריים. המוזיאון סוקר את הארכאולוגיה של ארץ ישראל, אך יש באתר גם התייחסות מפורטת לתרבויות שכנות, כתרבויות מצרים העתיקה ותרבויות המזרח הקרוב העתיק, וכן סקירה של נושאים כהתפתחות המטבעות או הזכוכית בעולם העתיק. כן ניתן לצפות באתר בתכנן של מגילת ישעיהו ומגילת המקדש, ממגילות ים המלח, המוצגות בתצוגה מיוחדת הניתנת לגלילה על ידי הצופה.

10

חיים עתיקים

אתר שמבקש את עזרת הציבור בשכתוב מאות אלפי הפפירוסים שהתגלו בחפירות בעיר המצרית העתיקה אוקסירינכוס.

11

החוג לציוויליזציות ימיות באוניברסיטת חיפה

אתר האינטרנט של החוג לציוויליזציות ימיות באוניברסיטת חיפה כולל מידע רב על החוג, ועל תוכנית הלימודים ותנאי הקבלה. כמו כן הוא כולל גישה לנושאי עבודות מוסמך של הסטודנטים במהלך השנים, ודפים המוקדשים לנושאי הלימודים העיקריים - גאולוגיה ימית וגיאומורפולגיה חופית, היסטוריה ימית, ביולוגיה ימית ומדעי הים וארכאולוגיה ימית וחופית, עם קישורים לגלריות תמונות, ומידע רב נוסף.

12

המכון לארכאולוגיה של האוניברסיטה העברית

האתר של המכון לארכאולוגיה של האוניברסיטה העברית כולל חומר רב על תוכניות הלימודים והתוכניות האקדמיות, כמו גם על חפירות המתבצעות בסיוע המכון, ביוגרפיות של הסגל האקדמי, אירועים, סמינרים והרצאות מתוכננות, וכן רשימה ביבליוגרפית של פרסומי המכון - סדרת "קדם" לארכאולוגיה. האתר הוא בשפה האנגלית.

13

מוזיאון הכט

אתר מוזיאון הכט בחיפה מציע למבקר מידע על המוזיאון, על תצוגות הקבע (העוסקות בארכאולוגיה של ארץ ישראל, תצוגות נושאיות העוסקות בנושאים כמשקלות וחותמות, פיניקים, תעשיות קדומות, ו"הספינה ממעגן מיכאל"), התצוגות המתחלפות, פעילויות, מלגות ותוכן עניינים של כתב העת "מכמנים" שיוצא בהוצאת המוזיאון ומוקדש לסוגיות בארכאולוגיה של ארץ ישראל, וכן לקטלוגים שונים בהוצאת המוזיאון.

14

אתר הצלם יובל נדל

גלריה מרהיבה של צילומי אוויר מאתרים ארכאולוגיים בארץ ישראל, שצילם הצלם יובל נדל.

15

רשות העתיקות בישראל

אתר רשות העתיקות בישראל כולל מידע רב על הרשות ותפקידיה, גישה לארכיוני הרשות, רשימה של פרסומים שהוציאה הרשות, מידע על הסקר הארכאולוגי של ישראל, גלריית אתרים וממצאים, מאמרים, וחומר רב נוסף הנוגע לעתיקות ולארכאולוגיה במדינת ישראל.

16

מינהל השימור

מינהל השימור הוא הזרוע האדמיניסטרטיבית של רשות העתיקות העוסקת בשימור. אתר מינהל השימור מעניק לגולש מידע רב על מינהל השימור ופעילויותיו, על פרויקטים עכשוויים ומתוכננים של המינהל, על פעולות המינהל בערים היסטוריות, וכן מילון מונחים, מאמרים מקוונים, וקישורים חיצוניים מועילים.

17

ריוואק

ריוואק (رواق) היא עמותה הפועלת ברמאללה ומטרתה שימור ופיתוח המסורת הארכיטקטונית בשטחי הרשות הפלסטינית. האתר כולל סקירה מקפת של העמותה ופעילויותיה, הכוללים איתור ושימור של אלפי מבנים היסטוריים ביהודה, שומרון ועזה, פרויקטים עכשוויים ומתוכננים, ופרסומי העמותה.

18

הגן הארכאולוגי בירושלים

אתר הגן הארכאולוגי בירושלים כולל מידע רב על הגן הארכאולוגי בירושלים, אך גם לוח זמנים אינטראקטיבי לתולדות ירושלים, מפה אינטראקטיבית של הגן, ביוגרפיות של אישים היסטוריים וארכאולוגים ידועים, שחזורים פנורמיים של אתרים ארכאולוגיים, וביבליוגרפיה מקיפה.

19

פרויקט המוזיאון בבגדד

אתר "פרויקט המוזיאון בבגדד" נוצר בעקבות ביזתו של המוזיאון הלאומי בבגדד בעקבות מלחמת המפרץ השנייה. בביזה אבדו אלפי פרטים יקרי המציאות. מטרתו של האתר היא ליצור קטלוג של החפצים שאבדו, ליצור מוזיאון וירטואלי שיציג לגולש את הממצאים שאבדו, ולנסות לאתר ולדווח על ממצאים שחשודים כאלו שנגנבו מהמוזיאון. האתר כולל מידע רב ותמונות על הארכאולוגיה במסופוטמיה ובעיראק.

20

המוזיאון הלאומי של ביירות

המוזיאון הלאומי של ביירות הוא המוזיאון הגדול ביותר לארכאולוגיה בלבנון. המוזיאון מציג לקהל כ-1,300 פריטים החל מהתקופה הפרהיסטורית ועד התקופה הממלוכית. האתר מציע מידע על המוזיאון, ההיסטוריה שלו והפריטים המוצגים בו, וכן מידע על אירועים מתוכננים ואפשרות לרכישה מחנות המוזיאון. האתר פועל באנגלית, צרפתית וערבית.

21

המכון הארכאולוגי של אוניברסיטת ירדן

המכון הארכאולוגי של אוניברסיטת ירדן נוסד ב-2008, ועוסק בלימוד והעשרה בשלושה תחומים - ארכאולוגיה, שימור וניהול אתרי מורשת, והדרכת תיירים. אתר המכון כולל, פרט למידע רב על תוכניות לימודים ופרויקטים ארכאולוגיים, גם עמוד חדשות על הנעשה בתחום הארכאולוגיה בירדן, קישורים למוזיאונים ומעבדות ארכאולוגיות, וגלריית תמונות.

22

אתר הבית של משרד התיירות הירדני

האתר של משרד התיירות בירדן כולל מידע רב על אתרי ארכאולוגיה, המהווים את אחת האטרקציות העיקריות המעודדות ביקור בירדן. באתר ניתן למצוא מידע על אתרים ארכאולוגיים מעניינים ורשימה של מוזיאונים בירדן, ברובם מוזיאונים ארכאולוגיים, עם קישורים לאתר המוזיאון.

23

Canaanite.org

Canaanite.org הוא פורטל לשפה הפיניקית הכולל מידע רב על השפה, הארכאולוגיה והתרבות הפיניקית, קישורים חיצוניים מועילים, וכן מילון לשפה הפיניקית ומקלדת פיניקית לכל המעוניינים.

24

המכון הארכאולוגי הגרמני

המכון הארכאולוגי הגרמני (Deutsches Archäologisches Institut) הוא אחד ממכוני המחקר הארכאולוגיים המובילים בעולם, והוא פועל במקומות רבים בעולם מאז המאה ה-19. אתר המכון כולל חומר רב על פעולות המכון, ומידע רב על פרויקטים בעבר ובעתיד, כולל פרויקטים בכל ארצות המזרח הקרוב, וכן מאגרי מידע, אוספי תמונות, ומידע מועיל רב נוסף. האתר פועל בחלקו באנגלית ורובו בגרמנית.

25

מכון ישראלי לארכאולוגיה

אתר המכון הישראלי לארכאולוגיה, הפועל בשיתוף אוניברסיטת תל אביב, מציע לגולש מידע על פעולות המכון, ומתייחס לארבע יחידות המכון: "קרדום" - שירותים מעשיים של חפירות ארכאולוגיות המוענקים לגופים ממשלתיים ופרטיים. "תגלית" - שירות הרצאות, סיורים וקורסים בארכאולוגיה. "יסודות" - שירות שיקום ושימור, ו"בראשית" מערך חינוכי שנועד לקשר את הקהילה אל המורשת הארכאולוגית.

26

עידן התנ"ך

אתר המוקדש לארכאולוגיה מקראית, המופעל על ידי בני אליהו. האתר עשיר מאד בחומר, וכולל בין היתר - סקירה של התקופות בתולדות ארץ ישראל, סקירה מלווה בתמונות של אתרים ארכאולוגיים בארץ ישראל, סקירה של התרבויות החשובות באזור, סקירה של כתובות עבריות עתיקות בארץ ישראל, לקסיקון, גלריית תמונות, המלצה לטיול ודף המוקדש לירושלים.

27

שבעת פלאי ישראל

אתר "שבעת פלאי ישראל" הוקם בשנת ה-60 לעצמאות ישראל במטרה לבחור את האתרים החשובים ביותר בארץ ישראל. בפועל מהווה האתר מאגר מידע מעניין על אתרים היסטוריים וארכאולוגיים בישראל, הכולל סקירה היסטורית מקיפה לגבי כל אתר, וגלריית תמונות.

28

המכון לארכאולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן

האתר של המכון לארכאולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן כולל, פרט למידע רב על תוכניות הלימודים, חפירות הנערכות בהשתתפות תלמידי המכון, וחומר אוניברסיטאי מסוג זה, גם קישורים ייחודיים בנוגע ל"מועדון ארץ מורשת" המעניק סמינרים לימודיים, קורסים והרצאות בני מספר ימים לקהל הרחב המעוניין בנושאי ארץ ישראל וארכאולוגיה, וכן למעבדה הארכאו-בוטנית הייחודית למכון.

29

המוזאיקה הירושלמית החדשה

אתר המופעל על ידי עמותת סנונית לקידום החינוך המתוקשב, המעניק לקורא מידע רב ונרחב על תולדות ירושלים וכולל חומר ויזואלי והיסטורי מעניין על אתרים ארכאולוגיים בירושלים. מתאים לגילאי החטיבה והתיכון.

30

משלחת חפירות מגידו

אתר זה סוקר בצורה מדוקדקת את החפירות במגידו ומעניק לגולש ידע רב על האתר והחפירות בו, כולל מצגת תלת ממדית, גלריית תמונות, ממצאים שנמצאו במהלך עשרות שנות החפירות, ושעון עצר הסופר לאחור את הימים, השעות והדקות לתחילת עונת החפירות הבאה.

31

פרס - נשמתה העתיקה של איראן

חוברת נשיונל ג'אוגרפיק המוקדשת לעתיקות איראן. בנוסף לתמונות מרהיבות ולסקירה מקיפה, יש גם ביבליוגרפיה וקישורים ללימוד נוסף, כמו גם חידון אינטראקטיבי.

32

המועצה הבריטית לחקר הלבאנט

אתר המועצה הבריטית לחקר הלבאנט מביא חומר רב על פעילויות המועצה, העוסקת בתחומים שונים של חקר המזרח הקרוב, וביניהם עיסוק מרכזי הוא הארכאולוגיה. המועצה מוציאה לאור כתב עת בשם "לבאנט" ומפעילה את המכון הבריטי בעמאן ואת מכון קניון בירושלים.

33

צ'טלהויוק

אתר הבית של אתר החפירות הנאוליתי בצ'טלהויוק, מספק מידע על החפירות באתר, הנמצא בטורקיה. מטרתו היא לספק מידע על פעילויות פרויקט החפירות הנמשך מ-1993, בראשות צוות בינלאומי של ארכאולוגים, ולהציג את הממצאים ואת המאפיינים השונים של המחקר המתבצע באתר.

.

34

אפסוס

אתר הבית של עתיקות אפסוס, מעניק סיור וירטואלי בממצאים בעיר, שהייתה אחת הערים היוניות החשובות באנטוליה. החפירות, הנמשכות כבר כמאה שנה, חשפו רק כעשרה אחוזים מהממצאים בעיר, ונראה כי הן תימשכנה עוד שנים רבות.

35

מוזיאון פן

האתר של המוזיאון לארכאולוגיה ואנתרופולוגיה של אוניברסיטת פנסילבניה המכונה "מוזיאון פן" כולל מידע רב על המוזיאון והתצוגה בו. המוזיאון כולל תצוגות נרחבות של ממצאים מהמזרח הקרוב, ובמיוחד ממצרים העתיקה וממסופוטמיה.

36

מעבדת הארכאולוגיה של המזרח הקרוב של אוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו

אוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו מפעילה "מעבדת ארכאולוגיה" המתמחה בחפירות בישראל ובירדן. הפרויקט הנוכחי של המעבדה עוסק בהשפעת המטלורגיה על השינוי החברתי בדרום ירדן בתקופת הברזל, אך במקביל מתנהלות חפירות במספר אתרים נוספים, ביניהם אתרים בישראל כשקמים וגילת. האתר מעניק רקע נרחב על הפרויקטים השונים וממצאיהם.

37

ABZU

ABZU הוא מדריך רשת, או אף מנוע חיפוש למידע ביבליוגרפי לארכאולוגיה של המזרח הקרוב המצוי ברשת. האתר פועל מאז שנת 1994, והעורך שלו הוא צ'ארלס ג'ונס, הספרן הראשי במכון לחקר המחקר של המזרח הקרוב באוניברסיטת ניו יורק.

38

ETANA

ETANA - ראשי תיבות של Electronic Tools and Ancient near East Archives, הוא פורטל רשת למשאבים אקדמיים הנוגעים לחקר המזרח הקרוב העתיק. על פי הגדרת המשימה של הפורטל, הפורטל כולל ארכיב המאחסן ידע אקדמי (כדו"חות חפירות, טקסטים מודרניים ועתיקים, מונוגרפיות, ז'ורנלים ואחרים הנמצאים ברשות הציבור), והוא אמור להיות מקום בו חוקרי המזרח הקרוב העתיק יכולים לחלוק מידע ותמונות.

39

מכון קוב לארכאולוגיה באוניברסיטת מיסיסיפי

מכון קוב לארכאולוגיה באוניברסיטת מיסיסיפי הוקם ב-1971 והוא מתמחה ב"חקר מקורות התרבות המערבית הנמצאים במזרח הקרוב" (כמו גם בתרבות ילידי אמריקה במיסיסיפי). האתר כולל קישורים לצוות המכון, לפרסומיו, וכן גישה וירטואלית לממצאי המוזיאון של המכון, ומידע על מיזמי המכון, לרבות חפירות בתל חליף ליד קיבוץ להב בעונת החפירות של 1999.

40

המכון לארכאולוגיה על שם סוניה ומרקו נדלר והחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום על שם יעקב אלקוב

אתר המכון לארכאולוגיה והחוג לארכאולוגיה של אוניברסיטת תל אביב כולל ידיעות על החוג והמכון, ידיעות על מרצים ותלמידים בעבר, מידע על תוכניות הלימוד, מלגות ומענקים, קורסים והרצאות המועברים גם לקהל הרחב, ועל חפירות שבוצעו ביזמת המכון ובהשתתפותו.

41

ASOR

ASOR - American Schools of Oriental Research הוא גוף אמריקני המתמחה בחקר המזרח הקרוב, והארכאולוגיה של המזרח הקרוב בכלל זה. אתר הבית של הארגון כולל מידע רב על הגוף ופועלו, ועל פעולות הסניפים של הגוף בארצות שונות של המזרח התיכון, כמו גם מידע וגישה מקוונת למגזין "Near East Archaeology" שיוצא בהוצאת המכון, ופרסומים רבים נוספים בהוצאה זו.

42

ארכאולוגיה ב-About.com

About.com הוא אתר המוקדש לייעוץ והדרכה בנושאים שונים, וכולל שער מרשים לארכאולוגיה. האתר מביא חדשות, מאמרים, ולינקים רבים, ומעודכן מדי יום.

43

World History international Project

פרויקט ההיסטוריה הבינלאומי - מאמרים, מסמכים, מפות ומוזיקה במגוון רחב של נושאים היסטוריים מהתקופה הקדם שומרית ועד ימינו. כולל כמה התייחסויות מעניינות לארכאולוגיה של המזרח הקרוב.

44

פרויקט החפירות באמוריום

אמוריום היא עיר מבוצרת מהתקופה הביזנטית, המצויה באנטוליה, סמוך לאנקרה. במקום מתבצעות חפירות מאז שנת 1987, וזהו פרויקט החפירות הבריטי הארוך ביותר בטורקיה. האתר של הפרויקט נותן גלריית תמונות, מידע רב על העיר ועל החפירות בה, בלוג של החפירות, ביבליוגרפיה של פרסומים הנוגעים לחפירות, ביוגרפיות של אנשי הצוות החופר, ואפילו ספר בישול שנוצר בשל ההרכב הרב לאומי של הצוות.

45

היסטוריה של המזרח הקרוב הקדום

אתר הכולל מאמרים ומידע על תרבויות המזרח הקרוב הקדום, המחולקות הן לפי מדינות והן לפי תקופות. כן כולל האתר ספר מקוון בן 500 עמודים, העוסק בתקופה הנאוליתית בלבאנט, ותמציות של מאמרים בנושאים קרובים.

46

אתר משרד החוץ

אתר משרד החוץ כולל סקירות על ההיסטוריה והתרבות של ישראל. במסגרת זו מוקדש בו חלק נרחב לארכאולוגיה בישראל. האתר כולל מידע על חפירות המתנהלות בישראל בשנה זו, אינדקס של אתרים ארכאולוגיים בישראל, גלריית תמונות של אוצרות הארכאולוגיה בישראל, גלריית תמונות של ירושלים בתמונות ובמפות עתיקות, וידיעות רבות על ממצאים חדשים בארץ, המתעדכנות מעת לעת.

47

המרכז האיראני לארכאולוגיה

אתר המרכז האיראני לארכאולוגיה כולל מידע על חפירות המתקיימות באיראן, כנסים ארכאולוגיים באיראן, וחדשות מתחום הארכאולוגיה באיראן. האתר אינו מעודכן.

48

החפירות בצידון

אתר המתאר את החפירות בצידון בעשר השנים האחרונות, המעניק מבט מקצועי נרחב על כל עונה מעונות החפירות משנת 1998 ואילך. האתר הוקם בשיתוף המוזיאון הבריטי ורשות העתיקות הלבנונית.

49

האתר הרשמי של ועדת המורשת העולמית של אונסק"ו

רבים מאתרי העתיקות החשובים במזרח הקרוב הוכתרו כאתר מורשת עולמית. האתר הרשמי של אונסק"ו מספק מידע רב על אתרים אלו.

50

מחלקת לימודי המזרח הקרוב באוניברסיטת ג'ונס הופקינס מחלקת לימודי המזרח הקרוב באוניברסיטת ג'ונס הופקינס נוסדה ב-1883, והייתה בין הראשונות בארצות הברית שהציעה מסלול לדוקטורט בארכאולוגיה של המזרח התיכון הקדום. פרט למידע על המחלקה ותוכניות הלימודים, כולל האתר גם מידע על חפירות המתנהלות ביזמת המחלקה במצרים, ובאום אל מארה שבסוריה כמו גם מפתח דיגיטלי ללוחות החמר הכתובים בכתב יתדות מתקופת חמורבי.

51

מכון ג'וקובסקי לארכאולוגיה באוניברסיטת בראון

מכון ג'וקובסקי לארכאולוגיה באוניברסיטת בראון מנהל חפירות ארכאולוגיות ברחבי העולם, וכן במגוון של אתרים במזרח הקרוב, כגון אפולוניה ארסוף בישראל. האתר מציע מידע רב על תוכניות הלימודים והסדנאות השונות, כמו גם גלריית תמונות עשירה מהאתרים בהם מתבצעות חפירות ביזמת המכון.

52

מטבעות וההיסטוריה של אסיה

אתר המוקדש לנומיסמטיקה - חקר המטבעות. האתר כולל סקירה של מטבעות עתיקים, במיוחד מן המזרח הקרוב, וכן מפות ולוחות זמנים.

53

[קדרות|קרמיקה/archaeology.leiden.edu/ הפקולטה לארכאולוגיה באוניברסיטת ליידן]

אתר הפקולטה לארכאולוגיה באוניברסיטת ליידן מציע מידע רב על הפקולטה, העוסקת בחפירות במזרח הקרוב, ומפעילה מכון ארכאולוגי בדמשק. בין יתר החומר האקדמי שניתן לגשת אליו מהאתר, גישה מקוונת לכתב עת שמוציאה הפקולטה, המתמקד בקרמיקה "Leiden Journal of Pottery Studies".

54

פורטל:ארכאולוגיה של המזרח הקרוב/אוצרות הרשת/54